BLOGGERS HELP

O

2 Οκτ 2015

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ: ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ!..

  


Χρησιμοποιούν τους χριστιανικούς τάφους σαν παγκάκια κι απλώνουν τις μπουγάδες τους δίπλα στις μαρμάρινες πλάκες και στους χώρους πέριξ της εκκλησίας


Την απόγνωσή τους από τον περασμένο Μάιο εκφράζουν κάτοικοι της Χίου για το γεγονός ότι δίπλα από νεκροταφείο Μερσινιδίου στο Βροντάδο έχει δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Ο υποτυπώδης χώρος φιλοξενίας με σκηνές που έφτιαξε ο δήμος με δικά του χρήματα, μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 150 άτομα, με αποτέλεσμα δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες, που είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνοι, να έχουν μετατρέψει το νεκροταφείο σε καταυλισμό.

Οι μετανάστες κι οι πρόσφυγες που δεν χωρούν στον υποτυπώδη καταυλισμό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ελήφθησαν πριν από τρεις ημέρες και τις οποίες δημοσιεύει το protothema.gr, χρησιμοποιούν τους χριστιανικούς τάφους σαν παγκάκια κι απλώνουν τις μπουγάδες τους δίπλα στις μαρμάρινες πλάκες και στους χώρους πέριξ της εκκλησίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά μέσα υπήρξαν καταγγελίες από συγγενείς νεκρών ότι οι μετανάστες τους αφαιρούν τα ποτήρια από τα καντήλια. Άλλοι, πάλι, μένουν σε κοντέινερ, σε παράγκες και άλλοι στην παραλία. Με τις καιρικές συνθήκες να αναμένεται να επιδεινωθούν, πολλοί εκφράζουν φόβους ότι η κατάσταση θα ενταθεί και καλούν την Πολιτεία να αναλάβει άμεσα δράση.









"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"