BLOGGERS HELP

O

16 Απρ 2016

ΑΛΒΑΝΙΑ.. ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑΟΙ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΣΑΡΕΛΑ-ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΔΗΛΩΣΕΙΣ !!!

Ανθελληνικό κρεσέντο από τα Τίρανα! Θα νοικιάζουν ορθόδοξους ναούς σε ιδιώτες για συναυλίες και εκδηλώσεις
Κορυφώνει το ανθελληνικό της κρεσέντο η κυβέρνηση της Αλβανίας, η οποία υπερασπίστηκε, για ακόμα μία φορά, την προκλητική της απόφαση να παραχωρήσει ορθόδοξους ναούς και ιστορικά μνημεία σε ιδιώτες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως πασαρέλα για μοντέλα! Προχωρώντας, μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα, η αλβανική κυβέρνηση, διά στόματος της υπουργού Πολιτισμού Μιρέλα Κουμπάρο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, στο μέλλον, οι εκκλησίες να φιλοξενήσουν ακόμη και συναυλίες!
Σε συνέντευξή της σε αλβανική εφημερίδα, η υπουργός Πολιτισμού της γειτονικής χώρας, αγνοώντας επιδεικτικά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι φωτογραφίες μέσα από τους ορθόδοξους ναούς, στο Βεράτιο και το Ελμπασάν, στις οποίες εμφανίζονται καλλίγραμμα μοντέλα να ποζάρουν φορώντας νυφικά, συνέχισε το παραλήρημά της εναντίον της Ελλάδας. Οπως είπε, με περίσσιο θράσος, «οι εκκλησίες είναι πολύ καλός τόπος για τη διοργάνωση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως συναυλιών, εκθέσεων, φόρουμ κ.λπ.».

Η ίδια υποστήριξε ότι ο λόγος της παραχώρησης των πολιτιστικών μνημείων της χώρας (συμπεριλαμβανομένων μοναστηριών και εκκλησιών) σε ιδιώτες είναι η αδυναμία του αλβανικού κράτους να τα διαχειριστεί, καθώς οι οικονομικοί πόροι του υπουργείου Πολιτισμού δεν επαρκούν για την κάλυψη των εξόδων φύλαξης, αναστήλωσης και διαχείρισης. Υπενθυμίζεται ότι η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας προχώρησε, τον περασμένο μήνα, στην κατάθεση αίτησης προς τις αρμόδιες Αρχές με την οποία ζητά να της επιστραφούν οι ναοί, οι μονές και όλα τα αντικείμενα λατρείας. Κατηγορεί, παράλληλα, τις κρατικές υπηρεσίες της χώρας ότι «κατακρατούν ύστερα από 25 χρόνια δημοκρατίας τους ιερούς αυτούς χώρους και δίνουν άδειες που βεβηλώνουν τα ιερά και τα όσια της Ορθοδόξου Εκκλησίας».
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE  ''ΕΔΩ''