Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

14 ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ.

Ο Γ. Κατρούγκαλος, τότε που είχε όλες τις λύσεις ως ηγετική αντιμνημονιακή φυσιογνωμία στην πλατεία με τους Αγανακτισμένους, πριν τη μνημονιακή του μετάλλαξη... Πηγή: www.lifo.gr
Ο Γ. Κατρούγκαλος, τότε που είχε όλες τις λύσεις ως ηγετική αντιμνημονιακή φυσιογνωμία στην πλατεία με τους Αγανακτισμένους, πριν τη μνημονιακή του μετάλλαξη. 

Η πρώτη φορά που είδα τον Κατρούγκαλο ήταν στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Πρετεντέρη. Ήταν η περίοδος που κανένας συριζαίος δεν πήγαινε στο MEGA οπότε ο Πρετεντέρης καλούσε διάφορους συμπαθούντες του Σύριζα, καθηγητές πανεπιστημίου δημοσιογράφους κλπ. Και εκείνοι τον κατατρόπωναν
Έτσι έγινε σταρ σε μια νύχτα ο Κατρούγκαλος, επειδή πήγε κόντρα στον Πρετεντέρη σε μια εκπομπή για τη βία. Σε μένα έμοιαζε ένας γλοιώδης απολογητής της βίας, ειδικά όταν τσακώθηκε με αυτάρεσκο χαμόγελο με τη Σώτη Τριανταφύλλου.

 Στους πολλούς όμως έμοιαζε αντιμνημονιακός, ηθικός, άφθαρτος και άνθρωπος του λαού.
 Καμία σχέση με το πώς μοιάζει σήμερα δηλαδή. Κάτι πρέπει να συνέβη τον τελευταίο χρόνο και κάποιος μπήκε στο σώμα του, και καταλήγει, αυτό το Σαββατοκύριακο, να φέρνει στη Βουλή ίσως το βαρύτερο μνημονιακό Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο. Και όχι απλά να το φέρνει, αλλά και να το ψηφίζει μαζί με όλο το ΣΥΡΙΖΑ. 
Δεν είναι σε καμία περίπτωση ο ίδιος άνθρωπος με εκείνον που: 

Ήταν στην πλατεία με τους αντιμνημονιακούς Αγανακτισμένους (μαζί με μερικά γνώριμα πρόσωπα.)


Ο κύριος Κατρούγκαλος έδινε (εντελώς ψεύτικη) ελπίδα στους Έλληνες για μια υπέροχη ζωή εκτός Μνημονίων, και ανέλυε ένα σωρό καταπληκτικές πολιτικές. 

 Βαρουφάκης, Τσακαλώτος, Κατρούγκαλος: Οι Αγανακτισμένοι που δοκιμάστηκαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ... 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μόνο που όταν κυβέρνησε ξέχασε να τις εφαρμόσει και αντ' αυτού κόβει το ΕΚΑΣ σε 120.000 χαμηλοσυνταξιούχους, και πάει λέγοντας.
 Ήταν έξαλλος που η Γερμανία έπαιρνε αποφάσεις για την ελληνική οικονομία

Ήταν ο δικηγόρος των κατοίκων στις Σκουριές
«Είχα την τύχη να με καλέσουν οι κάτοικοι της Ιερισσού για στήριξη του νομικού τους αγώνα» είχε πει στην Αυγή, συμπληρώνοντας «Όποιος αγωνίζεται πρέπει να συκοφαντείται. Το πρόβατο του Βάρναλη, που "ήσυχα και συνετά, πάει με 'κείνον που νικά" θέλουν ως πρότυπο για την ελληνική κοινωνία.» 
(Σήμερα ο Σκουρλέτης έδωσε το πράσινο φως στην Ελληνικός Χρυσός για να συνεχίσει τις εξορύξεις...) 
Υπερασπιζόταν στην ουσία τη βία και την εξέγερση αν οι κυβερνώντες φέρονταν άδικα 
«Οι πολίτες ασκούν δύο θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, αυτά στη ζωή και της εξέγερσης απέναντι στην αδικία. Και ο ηθικός και ο ανθρώπινος νόμος είναι μαζί τους» είχε πει, και πολύ θα ήθελα να τον δω να το ξαναλέει αν τον πετύχουν αυτό το Σ/Κ της ψήφισης του Ασφαλιστικού οι τραμπούκοι που, στην ουσία, υπερασπιζόταν τότε... 

Στον ναρκισσιστικό χειρισμό της εικόνας του, ο Γ. Κατρούγκαλος σκίζει. Στα υπόλοιπα... 


Υποστήριζε την ανυπακοή και την αντίσταση 

Το πολυζητημένο του άρθρο "Πολιτική ανυπακοή, βία και δικαίωµα αντίστασης" του 2014 ξεκινούσε ως εξής: «Το δικαίωμα αντίστασης ή ανυπακοής απέναντι στην αυθαιρεσία της εξουσίας είναι γενικά αποδεκτό στην πολιτική φιλοσοφία» Ήταν η περίοδος που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, τον οποίο άλλωστε με το που θα γινόταν κυβέρνηση θα καταργούσε... Νοιαζόταν για τα φτωχαδάκια (LOL) 
Σε συνέντευξή του τον Δεκέμβριο του 2014, ο τότε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε το εξής απίστευτο «Μου λένε φίλοι μου ότι στην Εκάλη υπάρχουν αυτή τη στιγμή άνθρωποι που ζουν σε σπίτια 300 τετραγωνικών και μένουν στην κουζίνα γιατί δεν έχουν χρήματα για να ζεστάνουν το υπόλοιπο». 
Πολεμούσε με πάθος τη διαπλοκή!

Δεχόταν αδιαμαρτύρητα να θεωρείται «εσχάτη προδοσία» η τήρηση της συμφωνίας για τα δάνεια. 

 Και είδαμε τι κάνει σήμερα...

 Ήξερε ποια είναι η διέξοδος (αλλά έπρεπε να πληρώσεις για να τη μάθεις) 

Τι έλεγε το 2012 ο Κατρούγκαλος σε βιβλίο του στις (καθόλου καθεστωτικές!) εκδόσεις Λιβάνη: «Η συνταγή των μνημονίων αποτελεί φάρμακο πιο θανατηφόρο από την αρρώστια, εφόσον επιταχύνει τη διαδικασία εγκατάλειψης των θεσμών του κοινωνικού κράτους και δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και διόγκωσης του χρέους. Και όμως, υπάρχει διέξοδος... 

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του Γ. Κατρούγκαλου 
«Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ») 

Πίστευε ότι κάθε αρνητική κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν κινδυνολογία και καταστροφολογία!

«Οι κατασκευασμένες υπερβολές, η υπερβολική μετάδοση δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον φόβο. Εμείς αντίθετα και δεν μιλάω ως ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως Έλληνες πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας την ελπίδα γιατί πως θα επιβιώσουμε από αυτό το πολύ δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και πολιτικό αξιακής και ηθικής κρίσης αν δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας.» (Συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90.1 Fm, λίγες εβδομάδες πριν γίνει Υπουργός και φέρει την ελπίδα)
. Το 2013 καιγόταν για τη συνταγματική δημοκρατία και την κύρωση αποφάσεων απ' τη Βουλή 


Όσο κυβερνάει δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ για τις δεκάδες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έφερε ο Τσίπρας... 

Υποστήριζε ότι θα άλλαζε, ουσιαστικά, την Ελλάδα μέσα σε έξι μήνες. 

 Το έκανε, αλλά προς το χειρότερο. 
Είχε πει ότι θα μας φέρει Ασφαλιστικό Σουηδίας!
(Κατρούγκαλος: «Θα προτείνουμε βελτιωμένη έκδοση του σουηδικού μοντέλου συντάξεων»)
 Όχι μόνο θα μας έφερνε το Σουηδικό μοντέλο, αλλά θα το βελτίωνε κιόλας, τρομάρα του!
 Τελικά μας έφερε αυτό που ψηφίζεται τώρα... 
lifo.gr