Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΕΝΑΣ ΒΟΥΡΚΟΣ!...ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΜΑΖΕΨΑΝ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΟΙ «ΑΓΟΡΙ - ΚΟΡΙΤΣΙ» ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΙ..!!!
Το βράδυ της Δευτέρας προβλήθηκε το 2ο μέρος της εκπομπής για τη «Θεματική εβδομάδα στα σχολεία, Φάκελος – Έμφυλες Ταυτότητες» της ΕΡΤ1. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ενημέρωση σε σχέση με τον τρανσεξουαλισμό και την ομοφυλοφιλία, κατά άλλους προώθηση αυτών των δύο σε μικρές ηλικίες.
Όπως θα δείτε παρακάτω, τα παλαιότερα αναγνωστικά σχολιάστηκαν αρνητικά επειδή προωθούσαν, όπως ειπώθηκε, στα παιδιά στερεοτυπικά πρότυπα άνδρα και γυναίκας.
Ας τα πάρουμε όμως αναλυτικά: Με αφορμή τη Θεματική Εβδομάδα, που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, εν αρχή, στα Γυμνάσια της χώρας, οι ειδικοί ανέλυσαν με τη Μάριον Μιχελιδάκη, μεταξύ άλλων, τις έμφυλες ταυτότητες και μάλιστα στο στούντιο βρέθηκαν δάσκαλος δημοτικού σχολείου αλλά και μαθήτρια Γυμνασίου. Η πρώτη εκπομπή μεταδόθηκε την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, με θέμα τον εθισμό και τις εξαρτήσεις. Χθες, ήταν η σειρά της δεύτερης με θέμα τις έμφυλες ταυτότητες, με καλεσμένες/ους τον Κωστή Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικό και τέως γενικό γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη Φωτείνη Κούβελα, γενική γραμματέα Ισότητας των Φύλων, τον Δημήτρη Παπαδημητριάδη, ψυχίατρο – ψυχοθεραπευτή, την Αντιγόνη Λυμπέρη, εκπαιδευτικό – κοινωνιολόγο, την Ιωάννα Ροτζιώκου, Αστυνομικό, εκπρόσωπο τύπου ΕΛ.ΑΣ και τον Βασίλη Σωτηρόπουλο, δικηγόρο.

Στο κοινό παρευρέθηκαν μέλη από το Πολύχρωμο Σχολείο, εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι, μία μαθήτρια και μία μητέρα. Ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε την σημασία «μίας διαρκούς όσμωσης μεταξύ του σπιτιού, της οικογένειας και του σχολείου».ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΛΗΣ... ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ!


Στοχος
 
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ