BLOGGERS HELP

O

15 Δεκ 2019

Θεσσαλονίκη: «Τετ α τετ» με τους διαρρήκτες ήρθε 18χρονος στην Θέρμη (VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)



ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τους επίδοξους διαρρήκτες εν δράσει την ώρα που έμπαιναν σε μονοκατοικία σε συγκρότημα κατοικιών στην Θέρμη.
Ο 18χρονος γιος της οικογένειας που ήταν εκείνη την ώρα  μόνος στο σπίτι, είδε τους διαρρήκτες οι οποίοι μόλις τον αντίκρισαν τράπηκαν σε φυγή.
Το συμβάν καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του απέναντι σπιτιού και όπως φαίνεται στο βίντεο, τρεις άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, μπαίνουν στο σπίτι γύρω στις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου και αποχωρούν λίγα λεπτά αργότερα.
Ο 18χρονος γιος της οικογένειας ήταν μόνος στο σπίτι και μόλις αντιλήφθηκε τους δράστες, εκείνοι  τράπηκαν σε φυγή.
Σύμφωνα με τους κατοίκους του οικισμού, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται απόπειρα διάρρηξης οικίας στην περιοχή. Το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο είναι πολύ συχνό.
«Ήταν 20:50 το βράδυ του Σαββάτου, η οικογένεια έλειπε από το σπίτι και ήταν μόνος του ο 18χρονος. Μόλις ενημερωθήκαμε για το συμβάν, τα επόμενα λεπτά,  αναστατώθηκε όλη η γειτονιά διότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό» περιγράφει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη γειτόνισσα της οικογένειας.
Η αστυνομία κλήθηκε για το συμβάν χωρίς να υπάρξει κάποια σύλληψη.
Όπως καταγγέλλει ακροατής στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, την ίδια μέρα η αστυνομία κλήθηκε για ακόμα 7 περιστατικά στην περιοχή της νέας επέκτασης Θέρμης, ενώ δεκάδες ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί από αρχές Δεκεμβρίου.
«Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου έγιναν 12 διαρρήξεις και απόπειρες. Σε κάποια περίπτωση μάλιστα ο κάτοικος, που βρισκόταν εντός της οικίας του, ήρθε αντιμέτωπος με τους διαρρήκτες οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή. Εντύπωση προκαλεί πως, στο παραπάνω περιστατικό, ο πολίτης κλήθηκε να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση, αφού το διαθέσιμο περιπολικό βρισκόταν μακριά!» επισημαίνει.
 «Οι διαρρήκτες εκμεταλλεύονται την ελλιπή αστυνόμευση και την μη ύπαρξη φωτισμού στην περιοχή της νέας επέκτασης Θέρμης, ενώ οι ώρες «προτίμησης» των διαρρηκτών είναι 18:00-21:00. Η αστυνομία απλά συνιστά τυπικά μέτρα προφύλαξης, προφανώς μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στο έργο της» καταλήγει.



 ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου