BLOGGERS HELP

O

8 Δεκ 2019

“Bacha Bazi”, Το Απαίσιο Μουσουλμανικό Έθιμο Που Βιάζουν Μικρά Αγόρια! (ΒΙΝΤΕΟ)




Λέγεται Bacha Βazi (Μπάτσαμπάζι) και πρόκειται για την αρχαία παράδοση στο Αφγανιστάν που σημαίνει «χορεύοντας με τα αγόρια».
Στην ουσία όμως είναι ένα άρρωστο έθιμο που έχει να κάνει με το βιασμό μικρών αγοριών, τα οποία αναγκάζονται να χορεύουν σε γιορτές και έπειτα υποκύπτουν στις σεξουαλικές ορέξεις ενηλίκων. 
Συνήθως αυτά τα παιδιά προέρχονται από φτωχές οικογένειες που δέχονται τα χρήματα οι οικογένειες τους, σε αντάλλαγμα τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους. Αναφερόμαστε σε παιδιά, μικρά παιδιά από την ηλικία των  5 ετών.
Το έθιμο προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από τον μισογυνισμό που επικρατεί στην ανατολή και έχει κωδικοποιηθεί μέσω του Ισλάμ.




Οι γυναίκες είναι «αντικείμενα» που δίνονται στον άντρα τους από την οικογένεια τους κατόπιν αμοιβής.
Ένας άνδρας για να έχει σεξουαλική επαφή πρέπει να είναι παντρεμένος, έτσι στην περίπτωση που δεν μπορεί ή δεν έχει σκοπό να βρει νύφη, η μόνη διέξοδος είναι ο βιασμός νεαρών αγοριών.
Κάπως έτσι πρέπει να ξεκίνησε και σιγά-σιγά καθιερώθηκε σαν την διασκέδαση των πλούσιων και των ισχυρών.
Συγκεκριμένα τα αγόρια χρησιμοποιούνται ως ψυχαγωγικό θέαμα, χορεύοντας σε διάφορες εορτές, με αποκορύφωμα της “ψυχαγωγίας” τον βιασμό τους κατά το τέλος της εκδήλωσης.

Τις περισσότερες φορές τα παιδιά “νοικιάζονται” από τους γονείς φτωχών οικογενειών, με σκοπό την συμμετοχή τους στο “έθιμο”. Συνήθως τα αγόρια ξεκινάν να λαμβάνουν μέρος από τα πέμπτα τους γενέθλια.

Λέγεται πως ένας από τους λόγους που εδραιώθηκε η συγκεκριμένη παράδοση είναι η ανικανότητα ορισμένων μουσουλμάνων να παντρευτούν, λόγο της οικονομικής τους κατάστασης. Ο μόνος τρόπος για έναν άνδρα να έρθει σε σεξουαλική επαφή με μια γυναίκα είναι αφότου παντρευτεί, αφήνοντας το “Bacha Bazi” ως μοναδική εναλλακτική για όσους δεν έχουν αρκετά χρήματα για προίκα.






“BACHA BAZI”    Wikipedia

BBC NEWS












 ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου