BLOGGERS HELP

O

16 Δεκ 2019

Netflix: Σάλος με τη νέα ταινία που δείχνει gay τον Ιησού [vid]



ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ , ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ , ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 

Netflix: Η ταινία περιγράφεται από την πλατφόρμα ως ένα «βέβηλο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα» από τους Porta dos Fundos.
Netflix: Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε στη δημοφιλή
streaming υπηρεσία μία νέα βραζιλιάνικη κωμωδία με τίτλο «The First Temptation of Christ» (Ο πρώτο πειρασμός του Χριστού). Πολύ γρήγορα η ταινία, παρά τη μικρή της διάρκειά (καθώς διαρκεί μόλις 47 λεπτά) κατάφερε να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Στην υπόθεση, ο Ιησούς γιορτάζει τα 30α του γενέθλια και φέρνει στο σπίτι τον σύντροφό του για να γνωρίσει την οικογένειά του. Η ταινία περιγράφεται από την πλατφόρμα ως ένα «βέβηλο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα» από τους Porta dos Fundos. Οι Porta dos Fundos, που στα πορτογαλικά σημαίνει πίσω πόρτα, είναι μια ομάδα πέντε ανθρώπων από το Rio de Janeiro που ξεκίνησαν να κάνουν στο YouTube βιντεάκια με παρωδίες και αυτή τη στιγμή στο κανάλι τους έχουν 16,2 εκατομμύρια συνδρομητές.
Η νέα ταινία των Porta dos Fundos όχι μόνο δεν άρεσε στην πλειοψηφία των θεατών για τον τρόπο που παρουσιάζεται ο Ιησούς ως ομοφυλόφιλος, αλλά αυτή τη στιγμή έχουν μαζευτεί περισσότερες από 1.500.000 υπογραφές στο change.org προκειμένου το Netflix να αποσύρει άμεσα την ταινία από την πλατφόρμα.
Μερικά σχόλια αναφέρουν:
  • “Όταν το αστείο πονάει την πίστη των άλλων, δεν είναι αστείο, είναι ασέβεια!”.
  • “Η απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς τον Ιησού Χριστό”.
  • “Είναι παράλογο, αυτή η ταινία έχει ξεπεράσει όλα τα όρια”.
  • “Η έλλειψη σεβασμού των θρησκειών είναι απαράδεκτη”.
  • “Είμαι αηδιασμένος από την κοροϊδία και αυτοί οι άνθρωποι που το έφτιαξαν αυτό, έχουν ψυχικά προβλήματα”.
  • “Αυτό που παρακολούθησα ήταν εντελώς άρρωστο και απορώ γιατί υπάρχει ακόμα”.
Το Netflix προς το παρόν δεν έχει δημοσιεύσει κάποιο σχόλιο στον “πόλεμο” που έχει ξεσπάσει.
Δείτε το trailer της ταινίας «The First Temptation of Christ»:




ΕΛΙΤ ΕΛΛΗΝΩΝ...Και λίγα λόγια για το Netflix
Τα του Netflix τα γνωρίζετε. Η καλιφορνεζικής καταγωγής διεθνής συνδρομητική πλατφόρμα διάθεσης ταινιών και σειρών δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το μέγεθος της επιρροής της στον κόσμο του θεάματος, ούτε για τον βαθμό της επιδραστικότητας της στο ευρύ ακροατήριο
Από την μια έχει επιφέρει καταλυτικές ανατροπές στο τηλεοπτικό και για όχι και στο κινηματογραφικό τοπίο (η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Alfonso Cuaron ήταν μια παραγωγή Netflix) και από την άλλη, διαμορφώνει συμπεριφορές των ίδιων των χρηστών σε μαζική κλίμακα. Σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία τον Ιανουάριο του 2019 το Netflix διαθέτει σε όλο τον κόσμο πάνω από 139 εκατομμύρια συνδρομητές από τα οποία τα 58,49 εκατομμύρια βρίσκονται στις ΗΠΑ.
Όλα αυτά πάνω κάτω είναι γνωστά. Τελευταία, σε μια περιδιάβαση στο κόσμο του διαδικτύου ένα πολύ μικρό σχόλιο μου τράβηξε την προσοχή. Ένα σχόλιο με αναφορά στα σειρές ισραηλινής παραγωγής – σειρές που αυξάνονται και πληθύνονται από την μια αλλά και βρίσκουν ανταπόκριση στο συνδρομητικό κοινό. Το έψαξα … και διαπίστωσα πως το σχόλιο έχει βάση.
Αλλά, το σημερινό post στο blog δεν είναι για να αφηγηθώ το στόρι της ισραηλινής σειράς αλλά για να κατανοηθεί το πώς παίζεται το παιχνίδι της επιρροής και της επίδρασης στην εποχή της ψηφιακού μετασχηματισμού.
Και η δημόσια διπλωματία με τις νέες ψηφιακές δυνατότητες στις μέρες μας σε βάζει στο χάρτη και σου δίνει πολλαπλούς πόντους. Για παράδειγμα, καλός ο Μέγας Αλέξανδρος (ως gey) και η κληρονομιά του , αλλά το Netflix και οι σειρές του θα επιβάλλουν το ποιος είναι πιο Μακεδόνας από τον άλλον… Δυστυχώς, αλλά έτσι θα συμβεί. Το ίδια και με το Αιγαίο κλπ.


Με άλλα λόγια, ας μετρήσουμε ξανά τα δεδομένα. Ας τα αξιολογήσουμε σωστά και ας πορευτούμε ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εποχής μας. Αλλωστε, λεφτά υπάρχουν: Ο προϋπολογισμός της κρατικής- κομματικής ΕΡΤ.

ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου