BLOGGERS HELP

O

7 Ιαν 2020

ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ , ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ???


Το μέγεθος της Ελλάδος είναι 131.957 km² 
Στην Αυστραλία μέχρι στιγμής κα’ί΄κανε 55.000.000 στρέμματα

Για να καταλάβουμε το μέγεθος …
Για να κατανοούμε όρισμένα πράγματα ....
2007: Η γιγαντιαία αυστραλιανή εταιρία BHP Billiton ανακοίνωσε ότι εντόπισε νέο τεράστιο κοίτασμα χρυσού στο ορυχείο της Olympic Dam στη Νότιο Αυστραλία.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στην Αυστραλία και το πέμπτο μεγαλύτερο στον κόσμο.
Στο ίδιο ορυχείο υπάρχουν και τα μεγαλύτερα αποθέματα ουρανίου στον κόσμο.Η εταιρία αναμένεται να εξορύξει 7.738 τόνους χαλκού, χρυσού και ουρανίου από το συγκεκριμένο ορυχείο.
2010: Tην πρώτη επένδυση της σε έργο παραγωγής φυσικού αερίου μέσω της εξόρυξης γαιάνθρακα, ανακοίνωσε η γαλλική Total, καταβάλλοντας περίπου το ποσό των 750 εκατ. δολαρίων για το 20% αυστραλιανής κοινοπραξίας.
Το έργο θα μετατρέψει το αέριο φλέβας άνθρακα από περιοχές του QueenIsland της Αυστραλίας σε φυσικό αέριο, σε ένα εργοστάσιο στην ανατολική ακτή της χώρας από το οποίο και θα πωλείται στις αγορές τις Ασίας.

2012: Μπορεί ο άνθρακας να είναι από η πιο ρυπογόνος πηγή ενέργειας και να είναι «εκτός μόδας», αυτό, όμως, δεν εμπόδισε σε τίποτα τη μεγάλη ινδική εταιρεία Adani Group να κάνει μια επένδυση δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ορυχεία της Αυστραλίας.



Ο πρόεδρος της εταιρείας Γκατάμ Αντάνι, είπε ότι ο όμιλος του θα κάνει εξόρυξη μεγάλων ποσοτήτων κάρβουνου, στην περιοχή Γκαλίλι του Κουίνσλαντ, τα οποία και θα εξάγει στην Ινδία. Όπως είπε, οι εξαγωγές θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2016.
Στο ποσό των δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα επενδυθούν συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες σε έργα υποδομής, όπως σιδηροδρομική γραμμή και αποβάθρα σε ακτή του Κουίνσλαντ απ' όπου θα γίνονται οι εξαγωγές.

Βλέποντας αυτό το βίντεο σκέφτομε πολλά ???

ΒΙΝΤΕΟ  Kyle Smith


2013: Κοιτάσματα πετρελαίου συνολικής αξίας 20 τρισ. δολαρίων εντοπίστηκαν στην περιοχή της Νότιας Αυστραλίας. Αυτό ανακοίνωσε στο Αυστραλιανό Χρηματιστήριο η εταιρεία Link Energy που έχει τα δικαιώματα και πραγματοποιεί εξορύξεις στην περιοχή από το 2008. Τα νέα κοιτάσματα βρέθηκαν γύρω από τη μικρή πόλη του Κούπερ Πίντι στη Νότια Αυστραλία, που είναι η μοναδική περιοχή στον κόσμο που γίνεται εξόρυξη οπαλίου.



Τώρα μπορούν άνετα να κάνουν την δουλειά τους και εκεί που κάποτε ήταν είτε αρχέγονα δάση, είτε μικρές ιδιοκτησίες κτηνοτρόφων και γεωργών. Θα πέσουν οι τιμές και εύκολα θα κάνει ντου μία εταιρεία κολοσσός αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. Και πού θα ζουν τα κοάλα, οι παπαγάλοι και τα καγκουρό; Στα ζωολογικά πάρκα...να προστατεύονται ως είδη προς εξαφάνιση.
Όλα στο βωμό του κέρδους για τους λίγους!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου