BLOGGERS HELP

O

30 Ιαν 2020

Το Αυστραλιανό κοινοβούλιο που διευθύνεται από Εβραίους !



Australian Parliament run by Jews

Η πρώτη Τορά ολοκληρώθηκε στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας στην Καμπέρα
Περισσότερα από 150 άτομα παρακολουθούν την εκδήλωση, μετά ακολουθούν εκδηλώσεις στους δρόμους .  

Από τον Faygie Levy Holt 23 Οκτωβρίου 2017 2:35 μ.μ.

Ο ραβίνος Eli Gutnick, ολοκληρώνει την τελική συνέλευση μιας νέας Τορά στο Κοινοβούλιο της Καμπέρρα. Ο Josh Frydenberg, βουλευτής, από αριστερά, είναι ο Δρ Mike Freelander, βουλευτής. Ο Mark Dreyfus, βουλευτής. Rabbi Shmueli Feldman, συν-διευθυντής του Chabad ACT στην Καμπέρα. Julian Leeser, βουλευτής.  Μάικλ Ντανμπι, βουλευτής. Πίσω από αυτούς είναι ο Menachem Feldman. 
(Φωτογραφία: Andrew Taylor)


Μέλη του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου, υπουργοί της Αυστραλίας, ξένοι διπλωμάτες, ντόπιοι Εβραίοι κάτοικοι και φιλοξενούμενοι συγκεντρώθηκαν στις 19 Οκτωβρίου, ακριβώς μια εβδομάδα μετά τις Εβραϊκές εορτές του Simchat Torah , στην πρωτεύουσα της χώρας για να γιορτάσουν την ολοκλήρωση ενός νέου  Τορά το οποίο είναι αφιερωμένο στο κτίριο της κεντρικής κυβέρνησης..- και για το Chabad ... 
Το βιβλίο (ο κύλινδρος που βλέπουμε στην φώτο ) γράφτηκε από τους Δρ. Alena Rada και Jacob Reich και αφιερώθηκε στο κοινοβούλιο της Καμπέρα.


 Πέντε εβραϊοι υπουργοί του κοινοβουλίου τιμήθηκαν για  το γράψιμο του βιβλίου . Περισσότερα από 150 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση . Εβραίοι κοινοτικοί ηγέτες. διπλωμάτες από το Ισραήλ , την Αργεντινή, το Βέλγιο, την Πολωνία και τη Ρουμανία · μαζί με εκπροσώπους άλλων θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Ο κ. Josh Frydenberg, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δήλωσε ότι "η Τορά αποτέλεσε τη βάση των θρησκευτικών και ηθικών υποχρεώσεών μας, καθώς και των πολιτικών μας νόμων".  Σημείωσε ότι ο αριθμός ρεκόρ των Εβραίων βουλευτών από όλα τα  πολιτικά  κόμματα έδειξε πως η ύπαρξη ενός καλού Εβραίου και ένας καλός Αυστραλού δεν αποτελεί αντίφαση αλλά μάλλον μια απόδειξη για το πόσο φιλόξενη είναι η Αυστραλία για την εβραϊκή κοινότητα.
Οι συμμετέχοντες παρακολουθούσαν στην  τελευταία σελίδα του βιβλίου που υπέγραφε ο γραφέας Ραβίνος Ελ Γκούτνικ. Κάθε ένας από τους πέντε Εβραίους βουλευτές είδε την επιγραφή της τελικής λέξης "το Ισραήλ", η οποία αποτελείται από πέντε γράμματα στα εβραϊκά και αναφέρεται στον εβραϊκό λαό. Στο ίδιο το εξώφυλλο γράφεται: "Αυτή η ιστορική Τορά είναι αφιερωμένη στη μακρά υποστήριξη και φιλία του αυστραλιανού κοινοβουλίου στην εβραϊκή κοινότητα".



Καταγράφοντας την τελευταία λέξη "Ισραήλ", αναφερόμενη στον εβραϊκό λαό (Φωτογραφία: Andrew Taylor)


"Η ολοκλήρωση της Τορά αποτελεί θεωρητική εορτή στην Ιουδαϊσμό. Είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη γιορτή για την κοινότητά μας, καθώς είναι η πρώτη Τορά που θα ανήκει στη συναγωγή μας », δήλωσε ο Rabbi Shmueli Feldman, ο οποίος έχει ανακατευθύνει το Chabad ACT με τη σύζυγό του Chasia για τα τελευταία πέντε χρόνια. "Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πολλοί από τους βουλευτές της Αυστραλίας και τους γερουσιαστές ήταν σε θέση να δουν μια Τορά ".

Μεταξύ των παρόντων ήταν ο Michael Danby, ο πλέον μακροχρόνιος εβραϊος βουλευτής του Κοινοβουλίου, ο οποίος δήλωσε ότι όλοι οι παρόντες είναι "μάρτυρες ότι σε μια μεγάλη χώρα όπως η  Αυστραλία για πρώτη φορά έγινε η του Τορά  στο Κοινοβούλιο".

 
Ο πατέρας της Chasia Feldman, ο Michael Kiel της Ιερουσαλήμ , σηκώνει την Τορά για να δει όλοι. (Φωτογραφία: Andrew Taylor)
Πολλοί βοήθησαν να εξασφαλιστούν τα χρήματα που χρειάζονται για να γράψουν τον πρώτο κύκλο της Τορά της κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των μελών της συναγωγής, της οικογένειας, των φίλων και των ανθρώπων σε άλλες αυστραλιανές πόλεις και μέρη στο εξωτερικό. Κάποιοι από αυτούς τους ίδιους συνεισφέροντες ήρθαν να συμμετάσχουν στα  παραδοσιακά εγκαίνια - της τελετής hachnasat sefer Torah - που πραγματοποιήθηκε στο Chabad House αργότερα εκείνο το βράδυ. 


Το Chabad είναι το μεγαλύτερο κίνημα του Ιουδαϊσμού στην Αυστραλία, με περισσότερα από 100 κέντρα σε όλη τη χώρα.
Δεδομένου ότι η Καμπέρα είναι έδρα της αυστραλιανής κυβέρνησης, ο Φέλντμαν σημείωσε τη σημασία της υποδοχής του τελικού βιβλίου στο διπλωματικό χώρο, λέγοντας ότι «αυτή η ιστορική Τορά είναι αφιερωμένη στην μακρά υποστήριξη και φιλία του αυστραλιανού κοινοβουλίου στην εβραϊκή κοινότητα».

Περίπου 150 άτομα ήρθαν από κοντά και μακριά για να παρακολουθήσουν το γεγονός. (Φωτογραφία: Andrew Taylor)


Ο Rabbi Shmueli και ο Chasia Feldman, συν-διευθυντές του Chabad ACT (Φωτογραφία: Andrew Taylor)


Χορεύοντας με την Τορά στο κτίριο του Κοινοβουλίου (Φωτογραφία: Andrew Taylor)

Περπατώντας στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αυστραλίας της Καμπέρα (Φωτογραφία: U Branding)
Είσοδος στο Chabad House με τη νέα Τορά (Φωτογραφία: U Branding)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου