BLOGGERS HELP

O

11 Ιαν 2020

Το Πακιστάν αναγνωρίζει τους "Απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου" ως Μειονότητα


Pakistan Recognises “Descendants of Alexander the Great” as a Minority

Το Πακιστάν αναγνωρίζει τους "Απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου" ως Μειονότητα
Οι Καλάς πιστεύεται ότι είναι οι απόγονοι του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σύμφωνα με μελέτες DNA, η γενεαλογία τους αποτελείται κυρίως από δυτικές καταβολές.
 Μελέτες έχουν δείξει ότι το ευρωπαϊκό DNA προστέθηκε στο προφίλ του DNA τους σχεδόν κατά το χρόνο των κατακτήσεων του Αλεξάνδρου. Για πρώτη φορά, η κυβέρνηση του Πακιστάν 4/4/2017 αναγνώρισε το Καλάς ως εθνοτική μειονότητα εντός του Πακιστάν.
Οι Καλάς, που κατοικούν στην περιοχή Chitral της επαρχίας Khyber-Pakhtunkhwa του Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, κέρδισαν το δικαίωμα να υπολογίζεται χωριστά πλέον κατά τη διάρκεια της απογραφής που θα διεξαχθεί στο Πακιστάν (η πρώτη σε δύο δεκαετίες).

   Oι Αρχαίοι Έλληνες των Άνδεων - Περού

Οι 4.000 άνθρωποι έχουν προσελκύσει ενδιαφέρον από τους εθνολόγους και τους ανθρωπολόγους, καθώς διατηρούν ξεχωριστά θρησκευτικά και πολιτιστικά έθιμα, πολύ διαφορετικά από αυτά των Μουσουλμάνων. είναι πολυθεϊστικοί και έχουν ισχυρή σχέση με τη φύση.




Το δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ (πρωτεύουσα του Πακιστάν) στις 4 Απριλίου 2017 διέταξε τις αρχές να υπολογίζουν ξεχωριστά τα μέλη της Kalasha – Καλάς - κατά τη διάρκεια της απογραφής που διεξάγεται στη χώρα.

Ο ακτιβιστής και αντιπρόσωποςτών Kalas ,  Luke Rehmat δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι ο ίδιος και πολλοί άλλοι υπέβαλαν αίτηση στο δικαστήριο  
, ώστε τα μέλη της κοινότητας να καταμετρηθούν ξεχωριστά.

 πηγές
 .rferl.org/a/pakistan-kelasha - historydisclosure.com - Abbas, N., 2011. Pakistan: The free women of Kalash. [Online]

Available at: http://www.bbc.com/news/world-south-asia-13469826
Kalash People, 2017. Kalash People. [Online]
Available at: http://kalashpeople.com/
The Committee for Cultural Policy, 2016. Kalash Minority Seeks UNESCO Protection For Cultural Heritage; Pakistan Makes Excuses. [Online]
Available at: https://committeeforculturalpolicy.org/pakistans-kalash-seek-unesco-protection-for-cultural-heritage-pakistan-demurs/

ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου