BLOGGERS HELP

O

6 Φεβ 2020

50.000 αλλοδαποί θα μετακινηθούν στην ενδοχώρα-Ανακοινώσεις Μητσοτάκη

50.000 αλλοδαποί θα μεταφερθούν σε Μακεδονία, Στερεά, Θεσσαλία, Ήπειρο & Πελοπόννησο - Ανακοινώσεις Κ.Μητσοτάκη


Χιλιάδες αλλοδαπούς, που έχουν εξασφαλίσει άσυλο (δηλαδή την συντριπτική πλειοψηφία) πρόκειται να μεταφέρει η κυβέρνηση στην περίφημη «ενδοχώρα» όπως είπε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Λιμενικού Σώματος.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός «τα νησιά θα αποσυμφορηθούν σε πρώτη φάση από εκείνους στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί καθεστώς προστασίας και οι παράνομοι, όσοι εισέρχονται στη χώρα γνωρίζοντας ότι δεν θα τύχουν καθεστώτος προστασίας από την ελληνική νομοθεσία, θα γυρίζουν γρήγορα στην Τουρκία και στις χώρες προέλευσης».
Δηλαδή Κε Μητσοτάκη αυτοί που είναι σήμερα στην χώρα μας είναι ΝΟΜΙΜΟΙ ??? Δείξτε μου έναν. Αυτοί τι θα γίνουν ?
Πόσοι όμως είναι αυτοί; Συνολικά στην Λέσβο υπάρχουν σήμερα τουλάχιστον 25.000 αλλοδαποί, στην Σάμο 5.000, στην Λέρο 4.000, 5.000 στην Χίο κ.ο.κ. Συνολικά μιλάμε για περίπου 40.000 αλλοδαπούς αυτή την στιγμή μόνο στα νησιά με τις αφίξεις να είναι συνεχείς, χωρίς ανάπαυλα.
Οταν λές αλλοδαπούς , τι εννοείς Κε Μητσοτάκη , πολύ αόριστο ακούγεται !Μέχρι τα τέλη της άνοιξης θα έχουν μπει επιπλέον 40.000 οπότε από το σύνολο των 80.000, οι 50.000 έχει προγραμματιστεί να μεταφερθούν Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Ήπειρο και Πελοπόννησο.
Δηλαδή όλους αυτούς τους 80,000 πού είναι πολλές χιλιάδες παραπάνω και τι γνωρίζεις , θα τους μεταφέρεις στην ενδοχώρα ?
Και το πρόβλημα λύθηκε ? Αντιθέτως , τώρα που είναι στα νησιά , πολύ πιό εύκολα τους κοντρολάρεις και τους στέλνεις απο εκεί που ήρθαν . Αν τους μεταφέρεις στην ενδοχώρα , έχασες το παιχνίδι . Και το γνωρίζεις . Και φυσικά γνωρίζεις ότι στης 21 Μαρτίου ετοιμάζουν τεράστιες διαδηλώσεις οι αναρχικοί με τους λαθρομετανάστες - λίγο πρίν της 25 Μαρτίου σε όλες τις μεγαλουπόλεις. Το πρόβλημα είναι ότι τα νησιά δεν αδειάζουν γιατί όσοι φεύγουν για την ενδοχώρα αναπληρώνονται σχεδόν αμέσως!
Συνολικά αναμένονται για το 2020 , 100.000 νέοι παράνομοι μετανάστες σύμφωνα με τον γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Μάνου Λογοθέτη.
Κε Μητσοτάκη όταν λές ''παράνομοι μετανάστες'' , τι εννοείς ?
Η' είναι λαθρομετανάστες η' είναι παράνομοι ???Μάλιστα ο πρωθυπουργός εξέφρασε "προσδοκία" στην συνεργασία της Τουρκίας για να δεχθεί πίσω όσους δεν παίρνουν άσυλο, αλλά μόνο με "προσδοκίες" δεν λύνεται αυτό το πρόβλημα που απειλεί να διαλύσει την ελληνική κοινωνία.
Κε Μητσοτάκη εσείς απειλείται την διάλυσει της Ελληνικής κοινωνίας . Εσείς και ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ έχεται την απόλυτη ευθήνη . 
Πόσοι από τους 40.000 θα δεχθεί να πάρει πίσω; 100, 500; 1000; Οι υπόλοιποι πρόκειται απλώς να μεταφερθούν στην «ενδοχώρα» και αυτό να συνεχίζεται εσαεί.
Αυτά τα είπε  ο πρωθυπουργός της χώρας μας !!!!!!
Μιλώντας ο κ. Μητσοτάκης στην εκδήλωση τόνισε ότι σήμερα οι λιμενικοί καλούνται σε μία σημαντική αποστολή, να σώζουν ζωές προσφύγων αλλά και να προστατεύουν ταυτόχρονα τα θαλάσσια σύνορά της χώρας μας διασώζοντας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Θα σας πώ κι εγώ ένα ανέκδοτο με τον Τοτό Κε Μητσοτάκη .
«Σε αυτή την αποστολή οι λιμενικοί μας απαντούν με τη δράση τους σε όσους -ευτυχώς ήταν λίγοι- κατά καιρούς τους στοχοποίησαν» είπε ο πρωθυπουργός.
Επικαλέστηκε ότι το 2019 η μεταναστευτική καταιγίδα διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2018, επιμένοντας στην προέλευση όσων αναζητούν καταφύγιο στην Ελλάδα καθώς επανέλαβε ότι μόνο το 22% προέρχεται από τη Συρία, ενώ το 40% αφορά Αφγανούς.
«Όμως σε αυτούς τους επτά μήνες η πολιτική της κυβέρνησης έχει αλλάξει» τόνισε, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα αυστηρότερο νομικό πλαίσιο, το προσωπικό και τα μέσα έχουν ενισχυθεί και η διπλωματική δραστηριότητα της χώρας ενεργοποιήθηκε όχι μόνο προς την Ευρώπη αλλά και προς την Τουρκία.
Ανέφερε ότι από τον Αύγουστο έχουν τριπλασιαστεί τα αιτήματα προς την τουρκική ακτοφυλακή να ελέγξει ροές στην περιοχή ευθύνης της και έχει αναγκαστεί να ανταποκριθεί θετικά σε πολύ περισσότερα από αυτά τα αιτήματα και πρόσθεσε:
«Παρά τις διαφορές μας σε άλλα ζητήματα, προσδοκώ στη συνεργασία των γειτόνων μας στην αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου ζητήματος και στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης ευρωπαϊκής ένωσης Τουρκίας κάθε πλευρά οφείλει να κάνει τη δουλειά της».
Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι προφανώς το πρόβλημα αυτό είναι στην αρχή της αντιμετώπισης του όμως δήλωσε ότι «η αποτελεσματική στροφή έγινε και βαδίζουμε σε ένα καινούργιο δρόμο που, παρά τα πρόσθετα εμπόδια, φέρνει ήδη αποτελέσματα».
Συνέχισε λέγοντας ότι:
«Το κράτος δικαίου και ο ανθρωπισμός συμβαδίζουν με την εθνική μας ασφάλεια. Με αυτήν δεν θα παίξει κανείς. Τα θαλάσσια σύνορά μας φυλάσσονται.
Πού φυλάσσονται ρε παιδιά ???
Τα νησιά θα αποσυμφορηθούν σε πρώτη φάση από εκείνους στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί καθεστώς προστασίας και οι παράνομοι, όσοι εισέρχονται στη χώρα γνωρίζοντας ότι δεν θα τύχουν καθεστώτος προστασίας από την ελληνική νομοθεσία, θα γυρίζουν γρήγορα στην Τουρκία και στις χώρες προέλευσης».
Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται ενεργά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στην κατεύθυνση υποστήριξης των επιστροφών στις χώρες προέλευσης, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαία η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στην κατανομή των βαρών.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης αναφερόμενος στην ψήφιση της σχετικής τροπολογίας χθες ότι: «Θα μπει επιτέλους τάξη στις δραστηριότητες των μη κυβερνητικών οργανώσεων, ώστε να ξεχωρίζουν αυτές, οι πολλές, που πράγματι επιτελούν το σκοπό τους, από εκείνες τις λίγες που φαίνεται να εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα» και είπε ότι:
Ποιές ΜΚΟ Κε Μητσοτάκη εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας , για πές μία . Μήπως αυτή η ΜΚΟ που έχει η  ανεψιά σας η Αντιγόνη Λυμπέρη ? Ακουσα ότι υπάρχουν και άλλες ΜΚΟ που είναι ''χωμένοι'' πολιτικά προσωπά - αφανοί - φυσικά . Ετσι άκουσα , δεν ξέρω αν είναι αλήθεια , εγώ απο χωριό είμαι ...

«Οι πιο πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις επιτελούν ένα σπουδαίο έργο, είναι αρωγοί στην αντιμετώπιση του προβλήματος, όμως ξέρουμε ότι υπάρχουν κάποιες που δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο τους»

Η 16χρονη του Κου Μητσοτακη η Δάφνη με μία ακόμη φίλη της έχουνε δική τους ΜΚΟ «Make A Difference – Youth Helping Youth» ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα μας . 
Πες μας Κε Μητσοτάκη μία . μόνο μία ΜΚΟ που επιτελεί σπουδαίο έργο ???
 Αλλα μας έλεγες Κε Μητσοτάκη προεκλογικά , τα ξέχασες ?

Φυσικά δεν φτές εσύ , οι ψηφοφόροι σου φτένε !!!
Και μάλιστα πολλοί συνεχείζουν να σε πιστεύουν ακόμα .

ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook                        ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου