BLOGGERS HELP

O

19 Φεβ 2020

Οι Σπηλιές του Καραφτού, Η μυστηριώδης πάλη του Ηρακλή στο Δυτικό Ιράν -Caraftu Caves, The Mysterious Lair of Hercules in Western Iran



Caraftu Caves, The Mysterious Lair of Hercules in Western Iran
Η επαρχία του Κουρδιστάν στο Δυτικό Ιράν κρύβει ένα εκπληκτικό μυστικό που συνδέει αυτή την ασιατική επαρχία με την αρχαία Ελλάδα .

Οι Σπηλιές του Καραφτού είναι ένα θαυμάσιο θέαμα που έχει διαμορφωθεί τόσο από τη φύση όσο και από την ανθρώπινη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των χιλιετιών.
Οι δομές, που βρίσκονται περίπου 70 χιλιόμετρα (43 μίλια) από την πόλη του Σακχέζ του Ιράν, βρίσκονται σε υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρων (6.562 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Το σύμπλεγμα των σπηλαίων περιλαμβάνει μια σειρά μικρότερων και μεγαλύτερων σπηλαίων που σχηματίζονται μέσα σε μια τεράστια προεξοχή ασβεστόλιθου.
Σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα, είχαν κατοικηθεί για αιώνες από τους ανθρώπους και ήταν ιδιαίτερα σημαντικοί κατά την αρχαιότητα από τότε που βρισκόταν κατά μήκος του διάσημου δρόμου μετάξι που συνδέει την Ευρώπη με την Κίνα .

Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα της ιστορίας της περιοχής, μια ελληνική επιγραφή ανακαλύφθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα από Ευρωπαίους εξερευνητές μέσα σε μια από τις σπηλιές.
Η επιγραφή αναφέρει: "Εδώ είναι το σπίτι του Ηρακλή. Όποιος μπαίνει σ 'αυτή τη σπηλιά πρέπει να είναι ασφαλής. "
Αυτό το μυστηριώδες και ενδιαφέρουσα εύρημα είναι ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα αρχαίων ελληνικών αντικειμένων που βρέθηκαν και διατηρήθηκαν in situ στο Ιράν.
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι εκείνοι που κατοικούσαν στις σπηλιές σε κάποιο σημείο τιμούσαν τον αρχαίο Έλληνα θεό Ηρακλή ως προστάτη τους, αποδεικνύοντας μια άμεση ή έμμεση σύνδεση των ανθρώπων αυτού του απομακρυσμένου τόπου με την Ελλάδα.

Η ελληνική επιγραφή στο σπήλαιο του Καραφτού. Φωτογραφία από το ifpnews.com
Οι καταπληκτικοί σχηματισμοί σπηλαίου προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους τυχερούς επισκέπτες της περιοχής, αφού εκτός από τη δική τους ομορφιά προσφέρουν εκπληκτική θέα σε αυτή την ορεινή περιοχή της Ασίας.
Οι σπηλιές του Καραφτού πιστεύεται ότι έχουν σχηματιστεί πριν από αρκετά εκατομμύρια χρόνια από γεωλογικές και υδρολογικές δυνάμεις.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτοί οι πολύ βράχοι ήταν κάποτε υποβρύχιοι και κατά τη διάρκεια των εκατομμυρίων ετών αναδύθηκαν σχηματίζοντας τις οροσειρές του δυτικού Ιράν.
Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει κεραμικά και αντικείμενα που καλύπτουν τις περισσότερες ιστορικές περιόδους της περιοχής με την πάροδο του χρόνου μέσα στις σπηλιές.
Οι Σπηλιές Caraftu είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής και χιλιάδες επισκέπτες τους επισκέπτονται κάθε χρόνο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου