BLOGGERS HELP

O

13 Φεβ 2020

ΚΟΛΟΜΒΙΑ - Ο Έλληνας αντι-Maduro Ακτιβιστής στην συναισθηματική έκκληση για την απελευθέρωσή του (βίντεο)

COLOMBIA-Greek Anti-Maduro Activist In Emotional Appeal for His Release (video)
ΚΟΛΟΜΒΙΑ - Ο Έλληνας αντι-Maduro Ακτιβιστής στην συναισθηματική έκκληση για την απελευθέρωσή του (βίντεο)

Ένας Έλληνας υπήκοος που είναι ειλικρινής αντίπαλος του καθεστώτος της Βενεζουέλας έχει απευθύνει έκκληση για απελευθέρωσή του από μια κολομβιανή φυλακή, όπου διεξάγεται μετά την έκδοση από την Αθήνα εντάλματος σύλληψης μέσω της Ιντερπόλ τον Ιούλιο του 2018.
Ο Αντώνης Βαθιώτης έκανε έκκληση στους Έλληνες αντιπολιτευόμενους πολιτικούς για τη βοήθειά τους σε ένα συναισθηματικό μήνυμα που καταγράφηκε από το κελί του σε φυλακή υψηλής ασφαλείας.
Ο σαράντα τεσσάρων ετών, ο οποίος είναι πατέρας τριών, γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά έχει ζήσει στη Βενεζουέλα για περισσότερα από τριάντα χρόνια.
«Είμαι πολιτικός κρατούμενος του Nicolas Maduro στην Κολομβία», δηλώνει ο Βαθιώτης.
"Ζητώ τη βοήθειά σας. Έχω φυλακιστεί για έντεκα μήνες. Έχω διωχθεί επειδή είμαι εναντίον του Maduro ", λέει ο ίδιος στο βίντεο.
Στο μήνυμα, δηλώνει επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρας εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης μέσω της Ιντερπόλ για λογαριασμό του έθνους της Βενεζουέλας.

Ο πολιτικός κρατούμενος με εντολή του @atsipras o @Antoniovathiot3 στο βιντεο στέλνει μυνημα στον @AdonisGeorgiadi και ζητά βοήθεια ,,οχι για να διοριστεί αλλα ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ


26 people are talking about this
Ο πολιτικός κρατούμενος με εντολή του Α. Τσίπρα o @Antoniovathiot3 στο βιντεο στέλνει μυνημα στον @AdonisGeorgiadi και ζητά βοήθεια ,,οχι για να διοριστεί αλλα ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ
ΒΙΝΤΕΟ
Ο Βαθιώτης έκανε έκκληση για πολιτικό άσυλο στην Κολομβία, υποστηρίζοντας ότι αν εκδιωχθεί στη Βενεζουέλα, δεν θα είχε δίκαιη δίκη και θα βασανίστηκε όπως εκατοντάδες άλλοι αντιφρονούντες.
Κατηγορείται από το καθεστώς Maduro για τη δολοφονία ενός αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς κατά τις αντιδημοκρατικές διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα το 2014.
Μιλώντας πρόσφατα στον κολομβιανό Τύπο , η σύζυγος του Βατιώτη, Marielys Macedo, δήλωσε: «Πήγαμε σε διαδηλώσεις επειδή δεν συμφωνήσαμε με το καθεστώς. Αλλά οι διαδηλώσεις μας ήταν πάντα ειρηνικές, ενάντια στην κυβέρνηση, αλλά ειρηνικές ".
"Είναι ένας πολιτικός διωγμός, επειδή ο σύζυγός μου ποτέ δεν διέπραξε κανένα έγκλημα ... Οι κατηγορίες εναντίον του είναι παρόμοιες με τις κατηγορίες εναντίον των περισσότερων ακτιβιστών της αντιπολίτευσης", πρόσθεσε ο Macedo.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου