BLOGGERS HELP

O

20 Φεβ 2020

Μουσείο Σπαρτιατών να ανοίξει στο UConn Campus στις ΗΠΑ New museum dedicated to Spartan history is set to open in the US


Μουσείο Σπαρτιατών να ανοίξει στο UConn Campus στις ΗΠΑ
New museum dedicated to Spartan history is set to open in the US
Η ίδρυση ενός μουσείου αφιερωμένου στη Σπάρτη και την ιστορία του στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ (UConn) αποτέλεσε το
επίκεντρο μιας συνάντησης μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδας Λίνα Μεντόνι και του καθηγητή UConn Ηλίας Τομαζού .


Η 
          Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μεντόνι και ο καθηγητής UConn, ο Ηλίας Τομαζός.

Ο Κος Τομάζου, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος UConn ελληνικών σπουδών και την «Παιδεία» Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, παρουσίασε στήν  υπουργό , σχέδια του μουσείο και την ενημέρωσε  σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί προς την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη κοντά στο  ελληνικό θέατρο, το ορθόδοξο παρεκκλήσι, τη βιβλιοθήκη, το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο.


Το Μουσείο Σπάρτης στο UConn θα παρουσιάσει εκθέματα με επίκεντρο τον ελληνικό πολιτισμό από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τη βυζαντινή εποχή. Οι εκδηλώσεις θα διερευνήσουν την ιστορία και τη συμβολή των Σπαρτιατών και της ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας μέσω μιας συλλογής έργων τέχνης. Θα ανεγερθεί επίσης ένα αναπαλαιωμένο άγαλμα του Λεωνίδα και ένα γλυπτό που απεικονίζει τη Μάχη των Θερμοπυλών. Ένα μεγάλο μέρος του έργου έγινε  μέσω δωρεών και εθελοντικών προσπαθειών.
Η κ. Μεντόνι δήλωσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία με την παροχή αντιγράφων γλυπτικής, φωτογραφικού υλικού και ψηφιακών μέσων.
Ο Tomazos ενημέρωσε επίσης την Mendoni για τα πολιτιστικά προγράμματα που θα προσφέρεί στο UConn και κάλεσε την υπουργό να εγκαινιάσει το υπαίθριο θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος » τον Οκτώβριο.
Πέρυσι, ο Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την Παιδεία με σκοπό να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες του για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού.
"Υποστηρίζουμε τη διάδοση της ελληνικής εκπαίδευσης στην Αμερική", δήλωσε ο Κονσόλας, μετά από συνάντηση με τον Tomazos.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου