BLOGGERS HELP

O

5 Μαρ 2020

Κινητοποίηση της ελληνικής διασποράς για την υποστήριξη της Ελλάδας -μαζί και η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ



Κινητοποίηση της ελληνικής διασποράς για την υποστήριξη της Ελλάδας, Αντιπαράθεση του Ερντογάν . 

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ : Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΑΝ…ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ (βίντεο)
US PRESIDENTIAL NOMINATION: ERDOGAN AND TURKEY MUST TRIAL AS A CRIMINAL WAR (VIDEO)
Phenomenal Mobilization by Greek Diaspora to Support Greece, Counter Erdogan’s Propaganda


 Η ελληνική διασπορά σε όλο τον κόσμο έχει ενωθεί ως μία για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και να αντιμετωπίσει την τουρκική προπαγάνδα, καθώς χιλιάδες μετανάστες που έστειλε η Τουρκία επιχειρούν να εισβάλουν τα σύνορα της χώρας στον Έβρο
Οι ελληνικές κοινότητες  στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Γερμανία έχουν δείξει μια φαινομενική συλλογική βούληση να προειδοποιήσουν τους διαμορφωτές της πολιτικής και την κοινή γνώμη στις χώρες όπου ζουν από την απειλή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τις αποσταθεροποιητικές προσπάθειες του Ερντογάν.
Ο Τούρκος ηγέτης χρησιμοποιεί φτωχούς ανθρώπους ως όπλα για να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρώπη και έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία παραπληροφόρησης για να ενθαρρύνει αυτές τις απελπισμένες ομάδες ανθρώπων να μαζεύονται στα ελληνικά σύνορα.
Χιλιάδες Έλληνες σε όλο τον κόσμο έχουν ενημερώσει την εικόνα προφίλ τους με αυτό το πλαίσιο από το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC).
Οι Έλληνες Αμερικανοί έκαναν  έκκληση στον Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ουάσινγκτον να εκδώσει μια ισχυρή επίκριση εναντίον της αποσταθεροποιητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.
Η επιστολή, που αποστέλλεται ηλεκτρονικά από τουλάχιστον 4.000 Ελληνοαμερικανούς από 48 από τις 50 πολιτείες, δηλώνει ότι η Τουρκία ξεκίνησε μια πράξη πολέμου. "Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ως ‘’όπλα’’ μετανάστες που δεν είναι καν από τη Συρία για να εκβιάζουν την Ευρώπη. Αυτές δεν είναι οι ενέργειες ενός συμμάχου, ανθρωπιστικού ή υπεύθυνου παγκόσμιου παράγοντα. Αυτές είναι οι πράξεις ενός διακινητή ανθρώπων ή ενός τρομοκράτη ", προσθέτει.
Η δήλωση καταλήγει στο συμπέρασμα: "Για το λόγο αυτό, ζητώ από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μιλήσει ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα στην Τουρκία - οι ασύμμετρες συγκρούσεις, ο οπλοποίηση των μεταναστών και η πολιτική για τους ομήρους πρέπει να καταδικαστούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες".
Το αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο (AHI) σημειώνει ότι "η παράνομη μετανάστευση μέσω της Τουρκίας θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας" και καλεί τις ΗΠΑ "να αντιμετωπίσουν την Τουρκία ως την αιτία της τρέχουσας αστάθειας της περιοχής και αυξημένης έντασης".
Σε μια δήλωση που απευθύνεται σε αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών, η AHI "παροτρύνει τη διοίκηση του Trump να εκφράσει με έμφαση στην Τουρκία ότι πρέπει να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συνθήκης και καλεί τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρώπη να αναλάβουν, μέσω διπλωματικών μέσων, Η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την πρόσφατη έξαρση των μεταναστευτικών ροών που προκάλεσε η Τουρκία και που απειλεί την κυριαρχία της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης, καθώς και διεθνείς νόμους και συνθήκες ".
Σε μια δήλωση, ο ελληνοαμερικανός φιλανθρωπικός σύλλογος  ΑΧΕΠΑ δήλωσε ότι «είναι απαράδεκτο για την Τουρκία, κάθε φορά που δεσμεύεται, να χρησιμοποιεί επανειλημμένα ‘’Σύριους’’ πρόσφυγες ως πολιτικά πιόνια για να πιέσει και να απειλήσει την Ευρώπη και τα μέλη του ΝΑΤΟ για την υποστήριξή τους - της παράνομης και λανθασμένης πολιτικής της Τουρκίας στη Συρία. "
Η δήλωση καταδικάζει την προκλητική ρητορική του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει απειλήσει την απελευθέρωση «εκατομμυρίων» ανθρώπων που πηγαίνουν στα σύνορα και τη διάδοση της τουρκικής προπαγάνδας που έχει κλιμακώσει τις εντάσεις με φαινομενικά καμία επίπληξη. "
Ο ΑΧΕΠΑ καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία και να ελέγξει τη σχέση της με την Τουρκία. Η Δύση δεν μπορεί να συνεχίσει να κλείνει τα μάτια της στην Τουρκία. "
Ο Ελληνοαμερικανός Γκους Μπιλιράκης πού είναι στο Κονγρέσσο έχει επίσης ενταχθεί στη με άλλους για την  υποστήριξη για το ελληνικό αίτημα.
"Οι ενέργειες της Τουρκίας να ανοίξουν τα σύνορά της και να επιτρέψουν την ανεπιθύμητη ροή προσφύγων στην Ελλάδα σε δυσανάλογους αριθμούς δημιουργεί μια αβάσιμη κατάσταση και πρέπει να σταματήσει αμέσως", λέει.
"Οι Έλληνες, γνωστοί για τη φιλοξενία τους, έχουν δείξει απίστευτη συμπόνια και ανθρωπιά για τους πρόσφυγες σε όλη την ιστορία και πιο πρόσφατα με αυτούς που φύγουν από τον πόλεμο και την τυραννία. Ωστόσο, όταν απειλείται η ίδια η ασφάλεια της Ελλάδας, δεν έχει άλλη επιλογή από το να πει ότι αρκετά αρκεί!
"Η ΕΕ πρέπει να παρέχει άμεση ασφάλεια των συνόρων για να σταματήσει την εισροή προσφύγων και μια υποδομή για την άμεση επεξεργασία των προσφύγων που ζουν σήμερα σε στρατόπεδα εντός της Ελλάδας. Για τη σταθερότητα της περιοχής και σε σχέση με τις θεμελιώδεις αρχές της δικαιοσύνης, οι πρόσφυγες αυτοί πρέπει να αντιμετωπίζονται με δίκαιο τρόπο. Γνωρίζω ότι η διοίκηση της Trump θα σταθεί με την Ελλάδα και θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της τάξης για να εξασφαλίσει την κυριαρχία της Ελλάδας », δήλωσε ο κ. Μπιλιράκης.
Στην Αυστραλία, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης Μπιλ Παπαστεργιάδης  δήλωσε ότι το μήνυμα υποστήριξης για το Ελληνικό πρόβλημα και ακούστηκε δυνατά και σαφή κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ Αντίποδων που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο.
"Χιλιάδες Έλληνοαυστραλοί και Αυστραλοί, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού της Βικτώριας, άκουσαν μια τοπική ομάδα από τη Χίο, η οποία κατέλαβε κεντρική θέση και απευθύνθηκε στον κόσμο για να βοηθήσει την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη φάση", δήλωσε ο Παπαστεργιάδης.
Πρόσθεσε ότι η ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης θα συζητήσει την μεταναστευτική κρίση κατά την επόμενη συνάντησή τους, λέγοντας «Θα συζητήσουμε πώς να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία πληροφόρησης και εκπαίδευσης του αυστραλιανού κοινού και των πολιτικών για την κατάσταση στην Ελλάδα».
Η Ομοσπονδία των Ελληνικών Κοινοτήτων της Γερμανίας κάλεσε το Βερολίνο και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης "να μην αφήσουν μόνο την Ελλάδα", σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στις 3 Μαρτίου.
Λέει ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να παραδώσει τον «Δούρειο Ίππο» του μεταναστευτικού κύματος που έστειλε η Τουρκία στα σύνορά της και τον εκβιασμό της Ελλάδας και της ΕΕ.
Η δήλωση προσθέτει ότι το ζήτημα των μεταναστών θα πρέπει να επιλυθεί σε ευρωπαϊκή βάση και καλεί όλες τις χώρες να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου αποδεχόμενοι μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα παγιδευμένοι εκεί.



Παράληλα...Κυριολεκτικά κεραυνούς εξαπολύει η υποψήφια των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία, Tulsi Gabbard, σε τηλεοπτική εκπομπή όπου χαρακτηρίζει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σαν αιμοσταγή εγκληματία πολεμου και στυγνό δικτάτορα. 

Μάλιστα δεν διστάζει να παραπέμπει αυτόν και την Τουρκία σε δικαστήριο για τα εγκλήματα τους και την συνεργασία τους με τους δολοφόνους Τζιχαντιστές.
Συγκεκριμένα αναφερόμενη στον Τούρκο πρόεδρο ανέφερε χαρακτηριστικά πως θέλει να είναι ο χαλίφης του ισλαμιστικού χαλιφάτου της δημιουργίας του. Ο Ερντογάν δεν είναι φίλος μας. Είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους δικτάτορες στον κόσμο. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έχουν κανένα δικαίωμα να βοηθήσουν αυτόν τον Ισλαμιστή μεγαλομανή και τους συνεργάτες του στην Αλ Κάιντα. Βοηθώντας τον εχθρό μας βοηθάμε την Αλ Κάιντα. Επιπλέον, κάθε υποψήφιος για προεδρία πρέπει να δηλώσει την άποψή του για τον Ερντογάν στον αμερικανικό λαό.
Δεν αφήνει εκτός κατηγοριών και το αμερικανικό βαθύ κράτος, το Πεντάγωνο και την CIA που, όπως υποστήριξε, διαχειρίζονται τεράστιο κονδύλια χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα και μεγάλα ποσά από αυτά πηγαίνουν στην Τουρκία για να στηρίζουν το εγκληματικό της έργο, ενώ κατήγγειλε ένα μασονικό κύκλωμα που θέλει να σύρει τις ΗΠΑ σε καταστροφικό πόλεμο με την Ρωσία για ιδιοτελή οικονομικά συμφέροντα.
Μακάρι μια τέτοια να ανέρθει στο προεδρικό αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών και να δει όλος ο κόσμος μια άσπρη μέρα.


 ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook     ΕΛΛΑΔΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου