BLOGGERS HELP

O

4 Μαρ 2020

Ο ΟΗΕ λέει ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να σταματήσει να δέχεται αιτήματα ασύλου



UN says Greece has no right to stop accepting asylum requests
 Ο ΟΗΕ λέει ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να σταματήσει να δέχεται αιτήματα ασύλου

Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ελλάδα δεν είχε κανένα δικαίωμα να σταματήσει να δέχεται αιτήσεις ασύλου η Αθήνα αγωνίστηκε με μια ξαφνική αύξηση των αφίξεων στα σύνορα της Μέσης Ανατολής προσφύγων και των μεταναστών από την Τουρκία,  Reuters  εκθέσεις.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί νέα αιτήματα ασύλου για ένα μήνα μετά από δύο ημέρες συγκρούσεων μεταξύ της συνοριακής αστυνομίας και χιλιάδων ανθρώπων που επιδιώκουν να εισέλθουν στην ΕΕ από την Τουρκία.
"Είναι σημαντικό οι αρχές να μην λάβουν μέτρα που θα μπορούσαν να αυξήσουν τα δεινά των ευάλωτων ανθρώπων", ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε δήλωση.
"Όλα τα κράτη έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν τα σύνορά τους και να διαχειρίζονται ακανόνιστες μετακινήσεις, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση υπερβολικής ή δυσανάλογης δύναμης και να διατηρούν συστήματα για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου".
Ο οργανισμός του ΟΗΕ δήλωσε ότι ούτε το διεθνές ούτε το κοινοτικό δίκαιο παρείχαν "οποιαδήποτε νομική βάση για την αναστολή της παραλαβής αιτήσεων ασύλου".
Η δήλωσή της ήρθε καθώς η ΕΕ προσπαθούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να αστυνομεύσει τα σύνορα και προσπάθησε να ασκήσει πίεση στην Τουρκία για να επιστρέψει στην πρόληψη των προσφύγων και των μεταναστών που έπεσαν στο έδαφός της από την προσπάθεια να φτάσουν στην Ευρώπη.

 ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook   ΕΛΛΑΔΑ       ΕΒΡΑΙΟΙ - JEWS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου