BLOGGERS HELP

O

13 Μαρ 2020

ΝΕΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ -


Iran’s coronavirus crisis is so bad they’re excavating mass graves so large they can be SEEN FROM SPACE
Αυτές οι νέες δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι η επιδημία του κοροναϊού στο Ιράν μπορεί να είναι είτε χειρότερη από ό, τι αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, είτε μπορεί να προετοιμάζονται για πιθανή καταστροφή.
Στην πόλη Qom, μόλις 80 μίλια νότια της Τεχεράνης, υπάρχει ένα τεράστιο νεκροταφείο γνωστό ως το συγκρότημα Behesht-e Masoumeh, το οποίο βρίσκεται περίπου έξι μίλια βόρεια του κέντρου της πόλης.  Δορυφορικές εικόνες από την 21η Φεβρουαρίου δείχνουν ότι στίς εκσκαφές  έχουν δουλέψει σκληρά δημιουργώντας ένα νέο τμήμα στο νεκροταφείο. Έως τα τέλη Φεβρουαρίου, δύο μεγάλες τάφους, συνολικού μήκους περίπου 100 γηπέδων, είχαν εκσκαφεί - ήταν τόσο μεγάλες ώστε ήταν ορατές από το διάστημα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες βίντεο, επίσημες δηλώσεις καθώς και αναλύσεις από εμπειρογνώμονες, αυτό το έργο δεν ήταν απλώς μια επέκταση ενός νεκροταφείου, αλλά αυτοί οι φρέσκοι τάφοι εκσκαφίστηκαν για να φιλοξενήσουν τον σχεδόν ανεξέλεγκτο θάνατο της χώρας από την πανδημία του κοροναϊού.
Οι εικόνες των νέων τάφων λήφθηκαν την 1η Μαρτίου από την Maxar Technologies, μια ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας διαστήματος που εδρεύει στο Κολοράντο. Ένας ανώτερος αναλυτής εικόνας από τον Maxar δήλωσε στο  Vox  ότι "οι τάφροι έγιναν πολύ γρήγορα " και ότι αυτοί οι νέοι τάφοι προς τι θα χρεισημεύσουν ?
Επιπλέον, ο ίδιος αναλυτής της Maxar είπε ότι έχουν μια εικόνα μεγάλης  ποσότητας  ασβέστη ακριβώς δίπλα από τούς νέους τάφους. Ιρανοί υπάλληλοι υγείας έχουν πει προηγουμένως ότι χρησιμοποιούν ασβέστη για να θάψουν τους σκοτωμένους από το COVID-19.




Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από το  BBC Persia  δείχνει εμφανώς τους μαζικούς τάφους στο Bahesht-e Masoumeh. Στο βίντεο, ο αφηγητής περιγράφει τις σκηνές που βλέπει στο νεκροταφείο. (Σχετικά: Το διαρρεύσαν βίντεο που δημοσιεύθηκε από το BBC δείχνει τα θύματα του κοροναϊού στο Ιράν PILING σε σωρούς των σακουλών σώματος ).
"Αυτό είναι το τμήμα για τα θύματα του κοροναϊού", λέει ο αφηγητής. "Περισσότεροι από 80 [άνθρωποι] έχουν θαφτεί εδώ μέχρι στιγμής, και λένε μόνο 34 θανάτους." Ο άνδρας επικαλείται τον επίσημο θάνατο του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου.
Την περασμένη εβδομάδα, το CNN ανέφερε ότι ,δεκάδες νεκροί ιρανοί κρατήθηκαν σε μαύρες σακούλες, του νεκροτομείου στο Qom, πράγμα που σημαίνει ότι οι νεκροί σε όλη την πόλη μπορεί να είναι πολλοί και να αγωνίζονται να βρουν χώρο για όλους. Αυτό υπογραμμίζει πως μια από τις πιο ιερές  πόλεις του Shia Islam αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τόσους πολλούς θανάτους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.





Δύο ιατροί στο Qom δήλωσαν ακόμη στους δημοσιογράφους ότι ανησυχούν ότι ο κοροναϊός μπορεί να θέσει τέρμα στις παραδοσιακές ισλαμικές ταφικές πρακτικές, οι οποίες περιλαμβάνουν το πλύσιμο του σώματος με σαπούνι και νερό πριν το ενταφιάσουν , εξαιτίας των φόβων για τη σύλληψη της λοίμωξης από νεκρά σώματα. Αντ 'αυτού, τα σώματα υποβάλλονται σε επεξεργασία με ασβέστη, έτσι ώστε ο κοροναϊός να μην μολύνει το χώμα. Ο Αλί Ραμεζάνι, διευθυντής του Bahesht-e Masoumeh, δήλωσε σε κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ότι υπήρχε «συσσώρευση» πολλών πτωμάτων στο νεκροταφείο.
 Το Ιράν επικρίνεται επί του παρόντος λόγω της έλλειψης διαφάνειας όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα τους. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι το πραγματικό ποσοστό μόλυνσης και ο αριθμός των θανάτων είναι πολύ υψηλότεροι από ό, τι αναφέρει η ιρανική κυβέρνηση .

Για παράδειγμα, ο Mohammad Hossein Ghorbani, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της επαρχίας Gilan, δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών στην επαρχία ήταν πάνω από 200 - κάτι που θα αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των θανάτων που αναφέρθηκαν στη χώρα.
Το Σαββατοκύριακο, το  Εθνικό Συμβούλιο Αντίστασης του Ιράν (NCRI) , μια πολιτική οργάνωση που εδρεύει στο Παρίσι και απαρτίζεται κυρίως από ιρανούς ομογενείς αφιερωμένους στην κατάρρευση του σημερινού καθεστώτος της χώρας, διοργάνωσε μια ηλεκτρονική διάσκεψη που περιελάμβανε διευθύνσεις ιρανικών νοσοκόμων, ιατρών και εμπειρογνώμονες υγείας από 19 διαφορετικές τοποθεσίες. Το κύριο θέμα τους: η αρχή και η εξάπλωση της επιδημίας κοροναϊού στην πατρίδα τους. Κάποιοι που μίλησαν στη διάσκεψη έφεραν τον πραγματικό αριθμό θανάτων σε πάνω από 2.000.
Ένας εκπληκτικός αριθμός σημερινών και πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων στο Ιράν έχουν είτε μολυνθεί από τον κοροναϊό είτε έχουν υποκύψει σε αυτό. Εδώ είναι οι 14 γνωστοί και πρώην πολιτικοί που έχουν το COVID-19:
  • Eshaq Jahangiri , Πρώτος Αντιπρόεδρος
  • Masoumeh Ebtekar, Αντιπρόεδρος για τις Γυναίκες και τις Οικογενειακές Υποθέσεις
  • Reza Rahmani, υπουργός Βιομηχανίας, Μεταλλείων και Επιχειρήσεων
  • Ali Asghar Mounesan, υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού
  • Iraj Harirchi , υφυπουργός Υγείας
  • Esmail Najar, επικεφαλής του οργανισμού αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τον Εθνικό Οργανισμό Διαχείρισης Καταστροφών
  • Pirhossein Koolivand, επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης
  • Mohammad Sadr, μέλος του Συμβουλίου ταχείας εξυπηρέτησης, το οποίο ενεργεί ως συμβουλευτικό συμβούλιο για τον Ανώτατο ηγέτη, Ali Khamenei
  • Ο Μόσταφα Πουρμουχάμαντι, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και σύμβουλος του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης
  • Ο Farideddin Haddad-Adel, στενός σύμμαχος του Ανώτατου ηγέτη, η αδελφή του είναι η γαμπρός του Χαμενεΐ
  • Mojtaba Zolnour, βουλευτής (βουλευτής) και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων
  • Masoumeh Aghapour Alishahi, βουλευτής
  • Zohreh Elahian, βουλευτής
  • Μαχμούντ Σαντάγκι, βουλευτής
Επιπλέον, ο ομιλητής του κοινοβουλίου του Ιράν ανέφερε ότι 23 βουλευτές έχουν δοκιμάσει θετικά για το COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων βουλευτών που αναφέρονται παραπάνω. Η χώρα έχει επίσης βιώσει ένα πρωτοφανές ποσό κληρικών και κυβερνητικών αξιωματούχων που πεθαίνουν από τον ιό. Εδώ είναι 14 επιβεβαιωμένοι θάνατοι λόγω του COVID-19:
  • Mohammad Mirmohammadi, μέλος του Συμβουλίου Ετοιμότητας
  • Fatemeh Rahbar, νεοεκλεγέντος βουλευτής
  • Χάντι Χοσροσάχη, πρώην πρεσβευτής στην πόλη του Βατικανού
  • Hossein Sheikholeslam, πρώην πρεσβευτής στη Συρία και πρώην σύμβουλος του σημερινού υπουργού Εξωτερικών
  • Ahmad Toyserkani, σύμβουλος του επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας
  • Reza Pourkhanali, υπάλληλος στο υπουργείο γεωργίας της επαρχίας Gilan
  • Mohammadreza Rahchamani, πρώην βουλευτής
  • Mousa Torabzadeh, πρώην εισαγγελέας
  • Ο Farzad Tazari, πρώην διοικητής του Corps of Islamic Revolutionary Corps (IRGC) και πρώην αναπληρωτής του πολιτικού γραφείου του IRGC
  • Ο Αγιατολάχ Ρέζα Μοχάμαντζι Λανγκρουούντι, ένας υψηλόβαθμος κληρικός
  • Ο Αγιατολάχης Μοχσεν Χαμπίμπι, υψηλόβαθμος κληρικός και μέλος του  Ανώτατου Συμβουλίου των Σεμιναρίων της Τεχεράνης
  • Ο Αλί Χοσείνι, κληρικός και επικεφαλής του  Οργανισμού Ισλαμικής Ανάπτυξης
  • Akbar Dehghan, κληρικός και επικεφαλής του προσωπικού διερμηνείας του σεμιναρίου του Qom
  • Reza Modaressi, κληρικός από το Qom
"Εμείς οι Ιρανοί πρόκειται να χάσουμε πολλούς από τους φίλους και τις οικογένειές μας σε αυτήν την επιδημία ", δήλωσε η Sina Dashti, μέλος της NCRI  και μολυσματίας που κατοικεί στη Σουηδία.
"Οι Ιρανοί πολεμούν με δύο εχθρούς. Το ένα είναι το COVID-19 και το δεύτερο είναι το ιρανικό καθεστώς. Η διαφάνεια είναι το κλειδί για την καταπολέμηση των επιδημιών. Το καθεστώς εμποδίζει την εκπομπή ειδήσεων για την επιδημία. "
Οι πηγές περιλαμβάνουν:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου