BLOGGERS HELP

O

3 Μαρ 2020

Ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping έχει εκατοντάδες εκατομμύρια !!!!

China's incoming president Xi Jinping's family 'has wealth of hundreds of millions'

Η οικογένεια του προέδρου της Κίνας, Xi Jinping, έχει πλούτο εκατοντάδων εκατομμυρίων. Η οικογένεια του προέδρου της Κίνας έχει συγκεντρώσει μια περιουσία σε εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Bloomberg.



Με Malcolm Moore, το Πεκίνο

15:40 BST 29 Ιούνη 2012

Η αποκάλυψη έρχεται καθώς το Κομμουνιστικό Κόμμα αντιμετωπίζει όλο και πιο δύσκολα ερωτήματα σχετικά με το πώς οι ηγέτες του, οι οποίοι πληρώνονται υπουργικούς μισθούς των £ 8.000-ανά-έτος, και όμως κάνει ζωή ζάμπλουτου ο 59χρονος ‘’ισόβιος πρόεδρος’’ Xi Jinping.

Ο κ. Xi έχει ενισχύσει προσεκτικά τη φήμη για καθαρή κυβέρνηση και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι έχει προσωπική περιουσία. Απαγορεύεται στους Κινέζους αξιωματούχους να συσσωρεύουν πλούτο.

Ωστόσο, η κόρη του Xi Mingze φοιτά στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ με ψευδώνυμο σε  μια έρευνα από το Bloomberg αποκάλυψε χθες (FRI)
και ότι οι άλλοι συγγενείς του κ. Xi έχτισαν τεράστιες αυτοκρατορίες.
Σχετικά άρθρα
13 Φεβ 2012 Η Bo Xilai «κατασκοπεύει τον πρόεδρο της Κίνας και άλλους κορυφαίους ηγέτες»

26 Απρ 2012

Οι επενδύσεις αποκρύπτονται προσεχτικά απο τον λαό , αλλά εντοπίστηκαν σε χιλιάδες σελίδες έγκυρων πηγών , Είπε το Bloomberg.

Τα συμφέροντα της οικογένειας περιλαμβάνουν ένα μερίδιο 1,83 δισεκατομμυρίων γιουάν (188 εκατομμύρια λίρες στερλίνες) από τα στοιχεία του ενεργητικού της Shenzhen Yuanwei, εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα, σύμφωνα με υποβολή από τον Δεκέμβριο του 2011.

Άλλες εταιρείες του ίδιου ομίλου, που ανήκουν εξ ολοκλήρου στην οικογένεια, τουλάχιστον 539,3 εκατομμύρια γιουάν. Έχουν επίσης έμμεσο ποσοστό συμμετοχής 18% στο Jiangxi Rare Earth & Rare Metals Tungsten Group, των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία ανέρχονται σε περίπου 1,1 δισ. Λίρες.

Μια άλλη επένδυση 3.17 εκατομμυρίων γιουάν στην εταιρεία τεχνολογίας Hiconics Drive του Πεκίνου, που έγινε το 2009, αξίζει σήμερα 128,4 εκατομμύρια γιουάν. 
Η οικογένεια κατέχει επίσης μια βίλα στο Χονγκ Κονγκ αξίας 20 εκατομμυρίων λιρών και άλλα έξι ακίνητα στην πρώην βρετανική αποικία με εκτιμώμενη αξία £ 15,4 εκατομμύρια. Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας κατέχει η μεγαλύτερη αδελφή του κ. Xi, Qi Qiaoqiao, 63 ετών, ο σύζυγός της Deng Jiagui, 61 ετών και η κόρη του Zhang Yannan, 33. Ωστόσο, ένας γαμπρός Wu Long , ο οποίος έχει κερδίσει εκατοντάδες εκατομμύρια γιουάν σε συμβόλαια από την κρατική China Mobile.
Ωστόσο, οι κινεζικές αρχές ήταν γρήγορες να λογοκρίνουν την έκθεση, εμποδίζοντας την προβολή της ιστοσελίδας του Bloomberg στην ηπειρωτική χώρα.

Καθώς η Κίνα περνάει μια δύσκολη κατάσταση, υπάρχει αυξανόμενη οργή για τον πλούτο των «λαϊκών» της, των συγγενών των ηγετών του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ενώ πολλοί αρχάριοι εμπλέκονται σε νόμιμες επιχειρήσεις, υπάρχει μια διαδεδομένη αντίληψη ότι εμπορεύονται τις συνδέσεις τους για να βγάλουν λεφτά.

Ο Bo Xilai, μέλος του πολιτικού  του Κομμουνιστικού Κόμματος και πρώην αρχηγός του Τσονγκκίνγκ, τώρα βρίσκεται υπό έρευνα εν μέσω υποψιών ότι η σύζυγός του μετέφερε δισεκατομμύρια δολάρια από την Κίνα.

Στις 11 Απριλίου, μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της εκκαθάρισης του κ. Bo, το People's Daily, το επίσημο κόμμα του κόμματος,

"Πολλοί χρησιμοποιούν τα συμβαλλόμενα τρίτα μέρη, τους συζύγους, τους γιους και τις κόρες, τους εραστές ή τους φίλους τους" για να δημιουργήσουν και να αποκρύψουν τον πλούτο ", δήλωσε
ο γιος του Γκου Γκαγκούα, πρόσφατα αποφοίτησε από το Χάρβαρντ μετά από σπουδές στο Papplewick, Harrow και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. ο μεγαλύτερος αδελφός χρησιμοποίησε ένα δεύτερο όνομα για να ελέγξει εκατομμύρια λίρες μετοχών στη θυγατρική του κινεζικού κρατικού τραπεζικού ιδρύματος στο Χονγκ Κονγκ. Δύο από τις αδελφές του έχουν τουλάχιστον £ 80 εκατομμύρια, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα του Bloomberg.


   Washington Post: «Στην Κίνα, κάθε μέρα είναι Νύχτα των Κρυστάλλων»


Ωστόσο, υπάρχει τώρα ο κίνδυνος ότι η έκθεση των αδικημάτων του κ. Bo θα χρησιμεύσει για να φωτίσει τη συμπεριφορά άλλων ηγετών του Κομμουνιστικού Κόμματος. "Ακόμη και οι αντίπαλοι του Bo κάνουν τα πάντα να επιστρέψουν στο φυσιολογικό τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η περίπτωσή του δεν είναι μοναδική και με κάποιο τρόπο απεικονίζει την κατανομή ολόκληρου του συστήματος", δήλωσε ένας καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Εν τω μεταξύ, μια δημοσκόπηση στην People's Daily έδειξε ότι το 91% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι όλες οι πλούσιες οικογένειες στην Κίνα είχαν πολιτικό υπόβαθρο.

ΠΗΓΗ

 ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου