BLOGGERS HELP

O

14 Μαΐ 2020

Οι Αγγλογερμανοί εκδικούνται τον Καποδίστρια γιατί τους «την έφερε» στο Συνέδριο του Λάιμπαχ.




Στο Συνέδριο του Λάιμπαχ ο Ιωάννης Καποδίστριας κατάφερε και νομιμοποίησε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και το δικαίωμα της Ελλάδος για ελευθερία.
Οι ευρωπαϊκές «μεγάλες δυνάμεις», αμέσως μετά την υπογραφή τής συμφωνίας, αλλοφρόνησαν. Ο δε άγγλος πληρεξούσιος που συμμετείχε στο Συνέδριο, τόσο πολύ το πήρε κατάκαρδα, που αυτοκτόνησε....

Ας δούμε τα τότε γεγονότα, τα οποία αποκρύπτουν από τους Έλληνες, διότι μέσα απ’ αυτά θα γίνει κατανοητό το μέγεθος της επιτυχίας του Καποδίστρια. Μιας επιτυχίας της οποίας οι συνέπειες υπάρχουν μέχρι σήμερα. Μέσα απ’ αυτά θα φανεί γιατί τον εκδικούνται μέχρι σήμερα.
Πάμε στην αρχή της δεκαετίας του 1820. Όταν οι ευρωπαίοι ηγέτες πληροφορήθηκαν την Προκήρυξη του Αλεξάνδρου Υψηλάντου, που προέτρεπε τους Έλληνες σε επανάσταση εναντίον των τούρκων, και σε συνδυασμό ότι εκείνον τον καιρό είχαν ξεσπάσει επαναστάσεις σε Ισπανία και Ιταλία, θορυβήθηκαν τόσο πολύ που συνεκάλεσαν Συνέδριο, από 26 Ιανουαρίου έως 12 Μαΐου 1821, στην πόλη Λάιμπαχ. Λάιμπαχ, είναι η σημερινή Λουμπλιάνα. Συγκεντρώθηκαν οι πληρεξούσιοι Πρωσίας, Αυστρίας (δηλαδή όλοι οι γερμανοί), Ρωσίας και Γαλλίας. Ο εκπρόσωπος της Αγγλίας συμμετείχε ως Παρατηρητής.
Όλοι μαζί ήθελαν ν’ αποφασίσουν για τα συμφέροντά τους. Όλοι πλην Ρωσίας ήθελαν, επειδή η Ρωσία υποδαύλιζε την επανάσταση στην Ελλάδα, να μοιράσουν μεταξύ τους τα Βαλκάνια (κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα), και η Ρωσία να πάρει την Μικρά Ασία. Όταν άκουσε τα σχέδιά τους ο Καποδίστριας – να ειπωθεί ότι ο Καποδίστριας στο Συνέδριο αυτό ήταν πληρεξούσιος της Ρωσίας-, είδε τον άμεσο κίνδυνο ν’ αφανισθεί η Ελλάς από τους Δυτικούς, η Επανάσταση στην Ελλάδα δεν θα είχε καμία τύχη, άρα και οι Έλληνες. Οι ευρωπαίοι «φίλοι μας», δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση ελεύθερη χώρα με το όνομα, Ελλάς. Οι άγγλοι μάλιστα από πριν είχαν δείξει τις διαθέσεις τους, πουλώντας την Πάργα στον Αλή πασά για να μην έχουν οι Σουλιώτες πηγή ανεφοδιασμού.
Τότε ο Καποδίστριας, έκανε μια ευφυέστατη πρόταση στους συνέδρους. Πρότεινε να υπογραφεί ένα Πρωτόκολλο ουδερότητος βάσει του οποίου θ’ απαγορευόταν η Ρωσία να βοηθήσει την Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες να βοηθήσουν την Τουρκία. Οι ευρωπαίοι, πονηρά σκεπτόμενοι, εφόσον ήδη είχαν μάθει ότι έπαυσε ο πόλεμος στην Βλαχία, οι επαναστάσεις σε Ιταλία και Ισπανία είχαν αποσβεστεί, και το κυριότερο, έμαθαν ότι εισέβαλε στην Πελοπόννησο ο Δράμαλης με 40.000 στρατό (τώρα λένε 30.000) και ότι οι Έλληνες επαναστάτες είχαν διαλυθεί μόλις εμφανίσθηκε, συμφώνησαν με την πρόταση του Καποδίστρια διότι πίστεψαν ότι ήταν θέμα χρόνου η επιστροφή της Πελοποννήσου στην Τουρκία. Οπότε, θεώρησαν την ελληνική επανάσταση λήξασα και υπέγραψαν το Πρωτόκολλο ουδετερότητος οι εκπρόσωποι ΟΛΩΝ των χωρών.
Τώρα αρχίζουν τα ωραία με τον Καποδίστρια. Αφού υπογράφηκε και επικυρώθηκε το Πρωτόκολλο, σηκώθηκε ο Καποδίστριας και είπε στους συνέδρους «Κύριοι, το Ελληνικό έθνος σας ευγνωμονεί δια μέσω εμού, και σας θεωρεί ευεργέτες και σωτήρες αυτού». Τότε τον ρώτησαν γιατί τα λέει αυτά. Ο Καποδίστριας τους απάντησε, ότι «δυνάμει του Πρωτοκόλλου αυτού, ούτε η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, ούτε εσείς την Τουρκία, αλλά δεν μπορείτε πλέον να εμποδίσετε τους Έλληνες να πολεμούν τους τούρκους».
Τότε ο άγγλος πληρεξούσιος Κάσλριγκ , με αγγλική υπεροψία και ευρωπαϊκή αμάθεια, ρώτησε τον Καποδίστρια «Τι εστί το Ελληνικόν τούτο Έθνος;», για να δώσει ο Καποδίστριας την γενναιόφρονη και αμίμητη απάντηση. «Ελληνικό έθνος είναι αυτό που ομιλεί την πατρόθεν και μητρόθεν την Ελληνική γλώσσα, πρεσβεύει την Ανατολική ορθόδοξη θρησκεία, και κατοικεί στην γη που γεννήθηκε εξ αμνημονεύτων αιώνων». Αυτό το είπε στο άγγλο γιατί εννοούσε και τα Ιόνια νησιά που τότε ανήκαν στους εγγλέζους.
Αυτός ο Κάσλριγκ, όταν επέστρεψε στην Αγγλία και είδε πόσο επλήγησαν τα αγγλικά συμφέροντα εξ αιτίας του, και αφού αποδοκιμάσθηκαν τα Πρακτικά του Συνεδρίου από την Αγγλική Κυβέρνηση, αυτοκτόνησε. (Μα αν, αντίστοιχα, όποιος «έλληνας» ή έλληνας, που έβλαπτε τα συμφέροντα της Ελλάδος αυτοκτονούσε, η Ελλάς θα ήταν πρώτη στον κόσμο χρόνια τώρα).
Ο Μέτερνιχ και οι άγγλοι τότε, σκύλιασαν εναντίον του Καποδίστρια και για να εμποδίσουν την πρόοδο τις ελληνικής επαναστάσεως έστειλαν τον πράκτορά τους, τον Μαυροκορδάτο και οι γάλλοι έστειλαν τον Κωλέτη. Απλά να προσθέσω ότι όταν οι άγγλοι-γάλλοι-ρώσοι έκαψαν τον τουρκικό στόλο μαζί με αυστριακά πλοία στο Ναυαρίνο, το έκαναν για δικό τους όφελος και όχι για να μας βοηθήσουν. Το γεγονός αυτό ήταν έμμεση συνέπεια του Πρωτοκόλλου ουδετερότητος του Καποδίστρια. Αλλά κυρίως, έκαψαν τον τούρκικο στόλο κατά λάθος. Ο ναύαρχος Κοδριγκών πέρασε από δικαστήριο και παραλίγο να εκτελεστεί. Και ξέρετε πως αποζημίωσαν οι «καλοί ευρωπαίοι φίλοι μας» την καταστροφή του τουρκικού στόλου; Έδωσαν την Κρήτη, Χίο και Σάμο στην Τουρκία ως αποζημίωση. Η Ελλάς έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή για να μπορεί η Τουρκία να την καταλάβει αργότερα εύκολα. Το Πρωτόκολλο ουδετερότητος είχε αλλάξει δραστικά τις συμπεριφορές των χωρών.
Εδώ καταδείχθηκε το μεγαλύτερο για την Ελλάδα επίτευγμα του Έλληνος Ανδρός. Ο Καποδίστριας με το Πρωτόκολλο ουδετερότητος έσωσε την Ελληνική Επανάσταση και το Ελληνικό έθνος, και για αυτό τον σκότωσαν οι Μαυρομιχαλαίοι αφού τους επηρέασαν δολίως οι άγγλοι. Γι αυτό έβαλαν τον Κολοκοτρώνη στην φυλακή. Τον φυλάκισαν επειδή νίκησε τον Δράμαλη στα Δερβενάκια, η μάχη είναι γνωστή ως «η Σφαγή του Δράμαλη». Στον Δράμαλη στήριζαν τις ελπίδες τους οι ευρωπαίοι ώστε να ακυρωθεί εκ των γεγονότων το Πρωτόκολλο ουδετερότητος.
Μέχρι σήμερα φαίνονται οι ευεργετικές συνέπειες των διπλωματικών ενεργειών του Καποδίστρια. Μέχρι σήμερα οι αγγλογερμανοί δεν μπορούν να το ξεπεράσουν, επειδή μετά απ’ αυτό ευρίσκοντο πάντοτε δέσμιοι γεγονότων και η Ελλάς προόδευε. Μέχρι σήμερα η Αγγλία έχει πρόβλημα με την Ελλάδα. Γι αυτό, όταν με το καλό προσεχώς νικήσουμε, το ξενοδοχείο που είναι δίπλα στην Βουλή και που παραπέμπει στον ιδιοκτήτη του προτεκτοράτου «Ελλάς», πρέπει να μετονομαστεί σε «Μεγάλη Ελλάς».
Ως σήμερα φθάνει η εκδικητική τους μανία για τον Καποδίστρια. Είναι ντροπή και ασέβεια προς τον Καποδίστρια, προς τους Έλληνες προς την Ελλάδα, αυτό που επιχειρούν τα μέλη της Επιτροπής που θα εορτάσει, αν προλάβει, τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Φυσικά, έχουν φροντίσει από πριν να μην γνωρίζουμε εμείς οι Έλληνες την Ιστορία μας ώστε να μπορούν αυτοί που κινούν τα νήματα στην Ελλάδα να ενεργούν εκ του ασφαλούς. Ο «κοτζαμπασιδισμός» είναι μια ιδεολογία μονίμου διαρκείας, υποτέλειας, και μισαλλοδοξίας, και πρέπει να μελετηθεί επαρκώς προς γνώση και συμμόρφωση, για το καλό της πατρίδος. Δεν έχουν διαφορές οι τουρκοκοτζαμπάσηδες, από τους ευρωκοτζαμπάσηδες.
Επιχειρούν ν’ αφαιρέσουν από την εθνική συνείδησή μας τον Καποδίστρια για να μην εμπνέει και προκύψει στο μέλλον κάποιος αντίστοιχος.
 Γράφει ο      Χρήστος Μαντζιάρης

 ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook


ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ   ΕΛΛΑΔΑ    ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου