BLOGGERS HELP

O

18 Νοε 2013

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 1941-1944


   ΕΙΣΑΓΩΓΗ



Η κατοχή στην Μακεδονία ήταν τριπλή. Γερμανική, Ιταλική και Βουλγάρικη. Οι οργανώσεις όμως, και τα τμήματα των ανταρτών στη Μακεδονία, παρ’ ότι εμφανίστηκαν νωρίς, δεν μπόρεσαν να φέρουν εις πέρας την αποστολή των
και να διεξάγουν ισχυρές πολεμικές επιχειρήσεις κατά των κατακτητών Γερμανών κ.λ.π., διότι ευρέθησαν αντιμέτωπα της Οργανώσεως Ε.Α.Μ.-Ε.ΛΑ.Σ., που από της πρώτης στιγμής έθεσε ως σκοπό την διάλυση των. Πάντως διά των κηρυγμάτων των πέτυχαν να αποκαλύψουν εγκαίρως τούς απώτερους σκοπούς των ανθρώπων της ξενόδουλης αυτής Οργανώσεως, (οι όποιοι διεκήρυτταν, προς παραπλάνηση του λαού, ότι μάχονται διά την απελευθέρωση της Πατρίδος μας), να τους καταγγείλουν εις την κοινή γνώμη, να συγκρατήσουν χιλιάδας ατόμων, από του να εμπλακούν στα δίκτυα των και να δημιουργήσουν κατ' αυτών εκατοντάδας σκληρών μαχητών, επ' ωφελεία του βραδύτερον (1946-49) διεξαχθέντος αντισυμμοριακού αγώνος.


Χωροφύλακες, και αξιωματικοί του στρατού , αλλά και απλοί πολίτες οι όποιοι, εξ αγάπης και μόνον προς την Πατρίδα κινούμενοι, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με διαταγή των αρχών κατοχής (Γερμανών) περί αφοπλισμού των και παραδόσεως των όπλων των και ακολούθησαν τους αρχηγούς των προς διεξαγωγή αντάρτικου αγώνος κατά των κατακτητών, απετέλεσαν τούς πρώτους πυρήνας συγκροτήσεως των τμημάτων αντάρτικου Μακεδονίας και υπέμειναν αγογγύστως τις στερήσεις, κακουχίας και ταλαιπωρίες του σκληρού τούτου αγώνος και αντιμετώπισαν τους εχθρούς τής Πατρίδος εις τις μετ' αυτών μάχες μετά γενναιότητας, αυτοθυσίας και αποφασιστικότητας, μέχρι τέτοιου βαθμού ώστε πολλοί των συναδέλφων των να πέσουν υπέρ τής Πατρίδος.


Οι Άγγλοι, ενώ υποτίθεται ότι βοηθούσαν μόνο αντιστασιακές ομάδες, στη Μακεδονία βοήθησαν μόνο το ΕΑΜ / ΚΚΕ / ΕΛΑΣ. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πλήρως τον λόγο, όμως υπάρχει εξήγηση την οποία και παραθέτουμε.


Πάρα κάτω αναφέρονται οι εκθέσεις αξιωματούχων της Χωροφυλακής που βοήθησαν την αντίσταση και όταν διατάχτηκαν να παραδώσουν τα όπλα προτίμησαν να βγουν στο βουνό αντάρτες παρά να τα παραδώσουν, επειδή όμως δεν ήταν κομμουνιστές υπέστησαν τα πάνδεινα από τον ΕΛΑΣ, μέχρις ότου οι ομάδες τους διαλύθηκαν, πολλοί δε από τους οπλαρχηγούς τους, αναγκάστηκαν να πάρουν όπλα από τους Γερμανούς για να προστατέψουν τους εαυτούς των και τις οικογένειές τους, για να στιγματιστούν από το ΕΑΜ / ΕΛΑΣ σαν «προδότες» και «συνεργάτες» των Γερμανών
==============================================
H EKΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ

============================================================
ΕΚΘΕΣΙΣ Υποστρατήγου Τσακάρα Κωνσταντίνου
=============================================================
Η ΕΚΘΕΣΙΣ ΤΖΑΜΑΛΟΥΚΑ