BLOGGERS HELP

O

13 Νοε 2013

ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ο κομμουνιστής Αλέκος Ζωγράφος («Λαοκράτης») στο μυθιστόρημάτου «Τα παρασκήνια του Γοργοποτάμου» (1988) γράφει:

«Με την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου 1942 ο αρχηγός του Ε.ΛΑ.Σ. Άρης Βελουχιώτης ανάκοψε τη μεγάλη προέλαση του Ρόμμελ και βοήθησε αποτελεσματικά στη νίκη των συμμάχων αγγλοαμερικανών σε όλα τα μέτωπα της Β. Αφρικής» (!!!!) (Σελ.36)

Και πιο κάτω :

«Δεν υπάρχει πια σήμερα καμιά απολύτως αμφιβολία πως η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25 Νοέμβρη του 1942 συνετέλεσε αποτελεσματικά στη νίκη των Συμμάχων στο μέτωπο της Βορείου Αφρικής. Από τη στιγμή που τιναζόταν η γέφυρα του Γοργοποτάμου στον αέρα, ο Ρόμμελ δεν μπορούσε να περιμένει πια εφόδια για την εκστρατεία του στη Βόρειο Αφρική από δρόμο της Ελλάδος. Ο δρόμος αυτός, όπως είναι γνωστό, κόπηκε για πολλούς μήνες» (!!!!!!). (Σελ.39)

Τι να πει κανείς...Οι άνθρωποι είναι μυθομανείς...εκ γενετής!! (να σημειώσω ότι οι Γερμανοί έκαναν 5 εβδομάδες για να φτιάξουν τη γέφυρα. Από που είναι γνωστό ότι κόπηκε για πολλούς μήνες;)

«Κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν σήμερα η τύχη της Ευρώπης, συνεπώς και της Ελλάδος, αν τον Νοέμβριο του 1942, ο αρχηγός του ΕΛΑΣ Άρης Βελουχιώτης δεν είχε ανακόψει τη μεγάλη προέλαση των Γερμανικών στρατευμάτων του στρατηγού Ρόμμελ στη Β. Αφρική» (!) (Σελ 43).

Στην σελίδα 37 μάλιστα γράφει ότι... η συνέχιση της αντίστασης του Ρωσικού στρατού στο Στάλινγκραντ και στον Καύκασο σχετίζεται...με την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου!

Ένας άλλος «ιστορικός συγγραφέας» (από τους πρωταγωνιστές) ο Δημήτριος Δημητρίου («Νικηφόρος»), κινείται σε διαφορετικό επίπεδο. Ενώ αναφέρει υπαρκτά ονόματα τοπωνυμίων και προσώπων, κατασκευάζει ανύπαρκτα συμβάντα, τα περιπλέκει με ιστορικά γεγονότα (πάγια τακτική) προσπαθώντας να δώσει αληθοφάνεια. (Ο γνωστός αριστερός αχταρμάς!).

Στις σελίδες 149-150 του περισπούδαστου.. βιβλίου του «Γοργοπόταμος - Έλληνες αντάρτες εναντίον του Ρόμμελ» προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι μύθος (όπως ισχυρίστηκε ο Κρις Γουντχάουζ σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC το 1972), η  υπαγόρευση δήθεν, της διαταγής επιχείρησηςγια την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου από τον Άρη Βελουχιώτη.


Ο Ναπ. Ζέρβας με τρεις από τους πρώτους αντάρτες του (Μ. Μυριδάκη, Π. Κωτσάκη και Ι. Παπαδάκη)


Και τι γράφει ο αθεόφοβος Δημητρίου:


«Η κρίση που μπορεί να γίνει πάνω στην άποψη αυτή του Κρις είναι, ότι ο περιστατικό με την υπαγόρευση της διαταγής από τον Άρη παρουσιάζεται από το Νικηφόρο (ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ !!!!) με τόσες λεπτομέρειες που το κάνουν απολύτως πιστευτό!!!!!!!!!»
Στην σελίδα 189 γράφει τα αμίμητα!!: «Τον πιο μεγάλο όμως ενθουσιασμό μας γέμισε ο Ατρόμητος. Ένα κοντουλό παληκαρόπουλο κιτρινιάρικο, κάτι είχε η σπλήνα του, σα φουσκωμένο κινεζάκι, δεκαεφτά-δεκαοχτώ χρονών από τα μέρη του Δομοκού. Ανέβαινε ντυμένος μια μακριά ιταλική χλαίνη, ως τις φτέρνες, και πλατιά σα ράσο. Κουβαλούσε κι έναν ιταλό αιχμάλωτο, φορτωμένο ένα σακίδιο ζάχαρη. «Που πας μωρέ Ατρόμητε;» ρωτούσαμε σκάζοντας στα γέλια. Αυτού, κοκκίνισαν ελαφρά τα χλωμά του μάγουλα και κοίταζε αλλού. Μας έλεγαν οι δικοί του, είχε ανακαλύψει το τσουβάλι με τη ζάχαρη, τη δοκίμασε και μόλις άρχιζε να γεμίζει το σακίδιό του, κατάλαβε ότι το άλλο τσουβάλι, που απάνω του καθόταν, δεν ήταν τσουβάλι αλλά κρυμμένος Ιταλός και τον έπιασε» (!!!!!). 
Βέβαια το θέμα είναι ότι μόνο ένας ιταλός στρατιώτης πιάστηκε αιχμάλωτος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και αυτός από το Νικόλαο Ζέρβα.
(Ανηψιό του Ναπολέοντα).  Στη συνέχεια δόθηκε μετά από επιμονή του Άρη στους αντάρτες του και τελικά τον μαχαίρωσε με 5 μαχαιριές ένας 16χρονος (παιδί ουσιαστικά). Φρικιαστικές λεπτομέρειες αναφέρονται στο βιβλίο του Denys Hamson.
Στις σελίδες 70 και 78-82 προσπαθεί να μας πείσει ότι δήθεν ο Βελουχιώτης δεν γνώριζε επί 45 μέρες την άφιξη και τις κινήσεις των Βρετανών αλεξιπτωτιστών ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ! (Επαρχίες Παρνασσίδος και Φθιώτιδος). Μετά τις σοφιστείες του όμως συμπεραίνει ότι... «δεν υπήρξε εκ μέρους του Άρη Βελουχιώτη σκόπιμη κωλυσιεργία για να συναντηθεί και συνεργασθή με τους Βρετανούς Καταδρομείς σε επιχείρηση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής» (!!!) Μια στο καρφί και μια στο πέταλο δηλαδή!

Ο Κρις Γουντχάουζ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις 31 Οκτωβρίου 1984 στο ξενοδοχείο Holiday Inn λέει τα εξής για το θέμα..:

«Ο Άρης θα έπρεπε να έμαθε για την άφιξή μας σε λίγες μέρες. Όλος ο κόσμος μπορούμε να πούμε ήξερε για αυτήν, ακόμα και οι Ιταλικές φρουρές, οι οποίες εξαπέλυσαν συχνές περιπολίες για να μας βρουν».
Ο Θέμης Μαρίνος σε επιστολή του στις 10 Δεκεμβρίου 1981 στην εφημερίδα Καθημερινή γράφει: «Ο Καραλίβανος με άλλους πέντε συντρόφους του είχαν επαφή με τον Άρην Βελουχιώτην. Επομένως ήταν αδύνατον να μη επληροφορήθη το ΕΑΜ / ΕΛΑΣ την άφιξιν των Άγγλων...»

Το μέλος του ΚΚΕ Μπέκιος Σπύρος («Λάμπρος») είναι άλλος ένας διαστρεβλωτής της ιστορίας (ω, τι θαύμα!). Στο βιβλίο του «Σελίδες από την Εθνική Αντίσταση» αφηγείται στις σελίδες 179-180 πως την 21η Νοεμβρίου 1942 (ενώ δηλαδή τα τμήματα των ανταρτών μετακινούταν προς το στόχο τους και βρισκόταν στην Καστριώτισσα)
ο Άρης Βελουχιώτης τον κάλεσε, προκειμένου νατου αναθέσει την εκτέλεση του τεχνικού μέρους της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου επειδή διαπίστωσε ότι οι βρετανοί και ο Ζέρβας... κωλυσιεργούν αδικαιολόγητα και υπάρχει περίπτωση να τους αγνοήσει τελείως και να αναλάβει μόνος του την διεξαγωγή της επιχείρησης!!!!Γράφει:
-«Είσαι σε θέση να το αναλάβεις (το σαμποτάζ στη γέφυρα);»
-«Ναι, του απαντώ μπορώ να το αναλάβω»
-«Μπορείς, αν χρειαστεί, να κάνεις και μόνος σου την ανατίναξη, χωρίς τους Εγγλέζους;»
-«Ναι! Του απαντώ ξανά...Γιατί; τον ρωτώ. Υπάρχει πιθανότητα να μην έρθουν οι Εγγλέζοι;»
-«Κωλυσιεργούν, μου λέει. Κι αυτοί και ο Ζέρβας. Η δουλειά πρέπει να τελειώσει. Πολύ τράβηξε»


Το ίδιο άτομο σε άλλο του βιβλίο γράφει : «Την άλλη μέρα (22 Νοεμβρίου) δεν μπόρεσαν να αποφύγουν, ξανά τη συνάντηση (εννοεί τους Βρετανούς και το Ζέρβα!!). Ο Άρης ήταν πιεστικός. «Πάμε για το σαμποτάζ χωρίς καθυστέρηση» τους δηλώνει. «Ή μαζί, ή δώστε μου τους δυναμίτες να πάω μόνος μου» («Γοργοπόταμος, η αλήθεια που καίει», σελ 84-85)

Ερώτηση : Ποιος είναι ο ψευταράς; ο «Λάμπρος» ή ο Βελουχιώτης;

Παρακαλώ αυτό το : «Πάμε για το σαμποτάζ χωρίς καθυστέρηση» να το κρατήσετε...


Ο ίδιος στο ίδιο βιβλίο στις σελίδες 168-169, μέσα στη μυθομανία του ανακαλύπτει ότι καταστρώθηκε σχέδιο από το υπουργείο Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, τη Βρετανική υπηρεσία πληροφοριών, το Στρατηγείου Μέσης Ανατολής, τη Συμμαχική στρατιωτική αποστολή, την Ελληνική κυβέρνηση Καΐρου και το Ναπολέοντα Ζέρβα που προέβλεπε υπονόμευση της επιτυχίας ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου για να δυσφημίσουνε τον ΕΛΑΣ!Τι μανία καταδίωξης είναι αυτή και κατεβάζουν μερικοί από την γκλάβα τους ό,τι να 'ναι.

Στις ίδιες σελίδες εκφράζει τη βεβαιότητα η οποία όπως γράφει ομολογείται (;) τόσο από βρετανικής όσο και από γερμανικής πλευράς : «Τα Γερμανικά και τα Εγγλέζικα συμφέροντα στην Ελλάδα ήταν ταυτισμένα στο χτύπημα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ» (!!)

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ!

=============================================
   ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ