BLOGGERS HELP

O

8 Δεκ 2013

ΜΟΡΦΩΣΗ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ 1949


ΜΟΡΦΩΣΗ



Pavel Trofimovich Morozov

Ιστορία, φιλολογία, γεωγραφία και ξένες γλώσσες σοβιετοποιήθηκαν. Απαιτείτο στρατιωτική εκπαίδευση για όλους τους μαθητές μέσων και ανωτέρω σχολών, όπως και συμμετοχή σε κρατικές παρελάσεις.
Οι Οκτωβριανές κομμουνιστικές οργανώσεις νέων και οι οργανώσεις σκαπανέων, βεβαίωναν την ιδεολογική αφομοίωση. Πολλά κείμενα μεταφράστηκαν από τα Ρωσικά. Οι ήρωες των βιβλίων ιστορίας των παιδιών ήταν τώρα οι κόκκινοι παρτιζάνοι, ο νεαρός Λένιν, η ηρωική κομμουνιστική νεολαία και ο Pavlik Morosov, το νεαρό αγόρι που κατέδωσε τους γονείς του στη Cheka. 

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ 1949

Συλλήψεις έγιναν τη νύχτα της 25ης Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενήλικοι συνελήφθησαν στις εργασίες τους και παιδιά οδηγήθηκαν από το σχολείο κατ’ ευθεία σε ειδικά βαγόνια που τους περίμεναν. Από τις 25 μέχρι τις 28 Μαρτίου 1949, 33 τραίνα με φορτίο πάνω από 43.000 ανθρώπους (στους οποίους περιέχονταν 10.000 παιδιά κάτω των 16 ετών) άφησαν τη Λετονία για «ειδικές περιοχές εγκατάστασης» που ήταν κυρίως στις ρωσικές περιοχές του Amur Tonsk Omsk Αμούρ, Τομσκ και Ομσκ. Συνολικά 30.000 οικογένειες (πάνω από 92.000 άτομα) εξορίστηκαν από τις Βαλτικές χώρες. Φόβος, Τρόμος και προδοσία επικρατούσαν και για αυτό καμία δραστική αντίσταση ήταν δυνατή.
 Οι πορείες και τα στρατόπεδα εξόριστων στη Σοβιετική Ένωση