BLOGGERS HELP

O

14 Φεβ 2014

Τελικά δεν είναι τούρκοι οπως μας έλεγαν, αλλά Κούρδοι φίλοι του ελληνικού λαού κι αντικαθεστωτικοί της χούντας Ερντογάν.



“ΠΑΖΑΡΙΑ” ΜΙΤ, CIA ΚΑΙ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ…

ΕΝΑ ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΟΤΣΑΛΑΝ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΧΟΝΤΡΟΠΑΓΚΑΛΟΥ, ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ.
opla16

κουρδοι ήρωες μαχητές

Σήμερα η Hürriyet με δημοσίευμά της μας επιβεβαιώνει και κάνει λόγο για στελέχη της τουρκικής ΜΙΤ και της αμερικανικής CIA που πρόσφεραν πολύτιμα στοιχεία στην ελληνική ΕΥΠ, προκειμένου να στηθεί και να ολοκληρωθεί με επιτυχία η επιχείρηση σύλληψης των τεσσάρων αλλοδαπών.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται πως παρόντες στην ανάκριση των συλληφθέντων θα είναι και ξένοι αξιωματούχοι, ενώ η Άγκυρα σχεδιάζει να καταθέσει αίτημα έκδοσής τους.
Οι πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα, υποστηρίζουν ότι οι τρεις υπηρεσίες είχαν ξεκινήσει την ανταλλαγή πληροφοριών μετά την επίθεση της ομάδας DHKP/C στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα. Τουλάχιστον ένας από τους συλληφθέντες στην περιοχή του Γκύζη θεωρείται ότι συνδέεται με αυτή την ομάδα.
Καλό θα ήταν η Hürriyet να γράψει και για την “παράδοση” του πρώην προέδρου του Τ.Τ.  και λαμόγιου Άγγελου Φιλιππίδη.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παράμετρο, σχετικά με τις πρόσφατες συλλήψεις στην Αθήνα, τουρκικής υπηκοότητας – Κούρδων – τρομοκρατών (εντός ή εκτός εισαγωγικών), του «Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου», φέρνει στο φως η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, κάνει λόγο για συντονισμένη από τη CIA, τη ΜΙΤ και την ΕΥΠ επιχείρηση! Η εφημερίδα αναφέρει ότι την επιχείρηση εκτέλεσε η ελληνική ΕΥΠ, σε σύνδεσμο με την CIA, αλλά και Τούρκους πράκτορες.
Κατά την επιχείρηση συνελήφθη ο επικεφαλής της οργάνωσης Χουσεΐν Φεβζί Τεκίν και ο δεύτερος στην ιεραρχία Ισμαήλ Ακόλ, μαζί με άλλα δύο μέλη. Και οι δύο είναι καταζητούμενοι από τις τουρκικές αρχές για τη δολοφονία Τούρκου επιχειρηματία, το 1996.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ΕΥΠ και ΜΙΤ, υπό την αιγίδα της CIA, συνεργάζονται, εδώ και έναν περίπου χρόνο, ανταλλάσοντας πληροφορίες, μετά την επίθεση του «Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου» κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ΕΥΠ είχε συλλάβει άλλα τέσσερα μέλη της ίδιας οργάνωσης, το 2013, στον Έβρο.
Σύμφωνα, πάλι, με την εφημερίδα δε, στην ανάκριση των συλληφθέντων θα μετέχουν και άνδρες του FBI, της CIA, αλλά και πέντε Τούρκοι πράκτορες. Η Τουρκία προτίθεται να ζητήσει την έκδοση των συλληφθέντων από την Ελλάδα.
Προφανώς, δεν απαιτείται να διευκρινίσουμε καν ότι όλα όσα αναφέρονται από την τουρκική εφημερίδα δεν είναι απαραίτητο να αντανακλούν όλη την πραγματικότητα. Εξ ορισμού, όταν σε μια υπόθεση εμπλέκονται μυστικές υπηρεσίες, καθένας οφείλει να είναι δυο φορές προσεκτικός και να μη θεωρεί τίποτε ως δεδομένο. Η παρουσίαση όμως του ρεπορτάζ είναι απαραίτητη, εν αναμονή ακρόασης της εκδοχής των εμπλεκομένων ή/και θιγομένων…

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΑΦΚΑ ΣΤΟΥ ΓΚΥΖΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ – ΒΑΡΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Προφυλακισθηκαν μετά την απολογία τους στη 10η τακτικη ανακριτρια οι τέσσερις Κούρδοι αντικαθεστωτικοί,οι οποίοι συνελήφθησαν για τα όπλα που βρέθηκαν σε γιάφκα στου Γκύζη.

Οι κατηγορούμενοι έδωσαν τυπικές απολογίες ισχυριζόμενοι ότι η δίωξη σε βάρος τους είναι απόρροια της πολιτικής τους δράσης.

 Η συνήγορός τους Αλέκα Ζορμπαλά δήλωσε:

Για τον έναν από του 4 κατηγορούμενους υπάρχει ερυθρά αγγελία από την τουρκική Interpol για υπόθεση για την οποία έχουν εκτεθεί δέκα χρόνια κάθειρξης και υπολείπονται δυο.

Στη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε έκθεση έρευνας στο σπίτι, ούτε έκθεση ανεύρεσης οπλισμού, ούτε έκθεση κατάσχεσης.

Στάλθηκε, κατόπιν αιτήματος της ανακρίτριας, από τη ΓΑΔΑ ενημερωτικό σημείωμα για τον οπλισμό σήμερα.

Η δίωξη τους είναι απόρροια της δράσης τους απέναντι στο απελεύθερο και αντιδημοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας. Η δίωξη αυτή και οι συλλήψεις στην Κρήτη σχετίζονται με μια ριζική αναδιάταξη των σχέσεων μας με την Τουρκία.

Υπάρχουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε χρόνο που ο ένας κατηγορούμενος ήταν εννέα ετών και ο άλλος δέκα ετών.

 Σε βάρος τους, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για:

- συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής όπλων, εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση σκοπών τρομοκρατικής οργάνωσης, τελεσθείσα από κοινού

- τέλεση τρομοκρατικών πράξεων προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, μηχανισμών, βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και σε άνθρωπο, τελεσθείσα από κοινού

- τέλεση τρομοκρατικών πράξεων διακεκριμένης κατοχής πολεμικού τυφεκίου, πολυβόλων, πιστολίων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, με σκοπό τη διάθεση τους σε τρίτους για τη διάπραξη κακουργήματος ή τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, τελεσθείσα από κοινού

- πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα από κοινού

- παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Την Πέμπτη με εισαγγελική παραγγελία, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των κατηγορουμένων σε μια προσπάθεια των αρχών να συγκεντρώσουν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφιές και τα στοιχεία ταυτότητας των τεσσάρων Τούρκων τρομοκρατών.

Οπως ανέφερε η Αστυνομία, το DNA του Bayir Cengiz και του Tekin Huseyin ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε σε υποβολυβόλο που κατασχέθηκε στη γιάφκα στου Γκύζη. Επίσης, δακτυλικό αποτύπωμα του Bayir Cengiz ανιχνεύθηκε στο καλάσνικοφ που κατασχέθηκε στην ίδια υπόθεση. Την ίδια στιγμή DNA 34χρονου Τούρκου, ο οποίος είχε συλληφθεί στην υπόθεση της Χίου ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε σε πιστόλι και γεμιστήρα που κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα στου Γκύζη.

evasouideza