BLOGGERS HELP

O

24 Μαρ 2014

Πρώτο το «αυστηρό» μουσουλμανικό Πακιστάν στις on line αναζητήσεις για “ομοφυλοφιλικό πορνό”...

Όλοι γνωρίζουμε την διαδεδομένη φήμη ότι οι μουσουλμάνοι είναι «αυστηροί» και σφόδρα αντίθετοι στην ομοφυλοφιλία, κατηγορώντας την «Δύση» για ηθικό ξεπεσμό. Ιδού όμως τι γράφει η ομοφυλοφιλική ιστοσελίδα ‘Pink News’:


Παρά το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό δεν ανέχεται τους ‘γκέι’ και τις ‘λεσβίες’, το Πακιστάν είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο στις αναζητήσεις στο Google για «gay πορνό», σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάλυση των θεμάτων αναζήτησης.


Η ανάλυση, που δημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα Mother Jones, διαπίστωσε ότι το Πακιστάν είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στις αναζητήσεις σχετικών όρων ομοφυλοφιλικού σεξ.


Μάλιστα ένας σχετικός όρος είναι πρώτος στην πόλη Πεσαβάρ, που θεωρείται ένα  συντηρητικό ισλαμικό οχυρό.


Σε πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center σε 39 χώρες, η οποία έθεσε το ερώτημα αν η κοινωνία θα πρέπει "να αποδεχθεί την ομοφυλοφιλία", που στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη κυρίως απαντήθηκε "ναι", μόνο το 2 % των Πακιστανών είπε το ίδιο.


Το ομοφυλοφιλικό σεξ είναι σήμερα παράνομο στο Πακιστάν και τιμωρείται με ποινές πολυετούς φυλάκισης. 

Η Εκδήλωση για τους ομοφυλόφιλους πού διοργάνωσε η Αμερικάνικη πρεσβεία στο Πακιστάν, προκάλεσε την οργή των μουσουλμάνων...

Σύνδεσμος
Πρόσφατα, η Χίλαρι Κλίντον, Υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, με ιδιαίτερη καύχηση ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε τα λεφτά των φορολογουμένων Αμερικανών για να στείλει την ‘ποπ σταρ’
Lady Gaga σε μία "Gay Pride" εκδήλωση στην Ιταλία. Τώρα, η Χίλαρι φαίνεται ότι θέλει να προωθήσει τα "Gay Pride" σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και τον μουσουλμανικό.
Έτσι, μια νέα διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Πακιστάν έχει προκληθεί, με την απόφαση των ΗΠΑ να διοργανώσουν ‘εκδήλωση για ομοφυλόφιλους’ μέσα στην πρεσβεία τους στο Πακιστάν, προκαλώντας την οργή των θρησκευτικών ηγετών στη μουσουλμανική αυτή χώρα.
«Η αμερικανική πρεσβεία, διοργανώνοντας μία τόσο αμφιλεγόμενη συγκέντρωση, έχει παραβιάσει τους κανόνες και τους νόμους της χώρας", λέει ο Ameer Munawar Hassan, ηγέτης του συντηρητικού θρησκευτικού κόμματος Jamaat-i-Islami, στην εφημερίδα ‘The Nation’.
Η αμερικανική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ πραγματοποίησε μια ‘gay εκδήλωση’ την περασμένη εβδομάδα με τον τίτλο «Γιορτή Υπερηφάνειας" (“Pride Celebration”).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Πακιστάν, εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του για τους ομοφυλόφιλους, λεσβίες, αμφισεξουαλικούς και τρανσέξουαλ στο Πακιστάν.
"Θέλω να είμαι σαφής: η αμερικανική πρεσβεία είναι εδώ για να σας υποστηρίξει και να σταθεί δίπλα σας σε κάθε βήμα», είπε ο Επιτετραμμένος Richard Hoagland, σύμφωνα με ένα δελτίο από την ιστοσελίδα της πρεσβείας.
Πάνω από 75 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών της αποστολής, ξένων διπλωματών και ηγετών των Πακιστανικών ομάδων υπεράσπισης των ομοφυλόφιλων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Αλλά το γεγονός έχει προκαλέσει σάλο στη μουσουλμανική χώρα.
«Κάθε θρησκεία, μεταξύ των οποίων, το Ισλάμ, ο Χριστιανισμός και ο Ινδουισμός δεν επιτρέπει την ομοφυλοφιλία," σημείωσε ο Χασάν.
«Το να είναι μουσουλμανικό κράτος, το Πακιστάν σημαίνει ότι ακολουθεί τους ισλαμικούς κανόνες και κανονισμούς, που απαγορεύουν αυστηρά τους ομοφυλοφιλικούς γάμους και γιορτές."
Δείτε το βίντεο
Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Πακιστάν και τιμωρείται με μαστίγωμα, φυλάκιση ή θάνατο.
Το Ισλάμ θεωρεί την ομοφυλοφιλία αφύσικη και καταστροφική για τον κοινωνικό ιστό, και διδάσκει ότι οι πιστοί δεν πρέπει να κάνουν άσεμνο πράξεις, ούτε με κανέναν τρόπο να επιδοθούν σε πολλαπλασιασμό τους.
Ο Χριστιανισμός θεωρεί επίσης την ομοφυλοφιλία αμαρτία και το Βατικανό θεωρεί ότι τον ομοφυλόφιλο ως "απόκλιση" και "παρατυπία".
Η διαμάχη αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω ένταση στις ήδη ταραγμένες σχέσεις μεταξύ Ισλαμαμπάντ και Ουάσινγκτον.
"Η κυβέρνηση πρέπει να ρωτήσει τις ανώτερες αρχές στην πρεσβεία των ΗΠΑ τι τους έκανε να έχουν αυτή την αμφιλεγόμενη τελετή, όταν ήξεραν ότι τέτοια πράξη δεν επιτρέπεται σε μια ισλαμική χώρα," δήλωσε ο Μουφτής Muneeb-ur-Rehman.
Τα αντιαμερικανικά αισθήματα είναι πολύ έντονα στο Πακιστάν, ενώ οι επίσημες σχέσεις είναι ήδη εύθραυστες μετά από μια σειρά διπλωματικών και στρατιωτικών διαφορών, ενώ η ένταση κλιμακώθηκε μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Αλ-Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν, το Μάιο τού 2011 .