BLOGGERS HELP

O

17 Απρ 2014

Ρουτίνα: Άλλο ένα κοτόπουλο του Χόλυγουντ θα γυρίσει βλάσφημη ταινία για τον Χριστό. (Εάν ποτέ κάποιο κοτόπουλο αποφασίσει να κάνει βλάσφημη ταινία για τον Μωυσή ή τον Μωάμεθ αυτό θα είναι είδηση)

 

Το περσινό ντοκιμαντέρ του Χόλιγουντ που προσπαθούσε να περάσει ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν κομμουνιστής δεν ήταν αρκετό. Έτσι, φέτος, ο κοτοΠωλ Βερχόφεν θα παρουσιάσει μια ταινία στην οποία ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς Χριστός "γεννήθηκε ως αποτέλεσμα βιασμού της μητέρας του από ένα Ρωμαίο στρατιώτη", (κάτι που για τον Βερχόφεν ήταν "συνηθισμένο" εκείνα τα χρόνια).
Η ταινία, θα βασίζεται στο αμφιλεγόμενο βιβλίο του ίδιου του Verhoeven, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» και αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα σύντομα. (Άλλο που δεν θέλει το Χόλλυγουντ)...
 
Στο βιβλίο του 2008, ο Verhoeven, εκτός από την άρνηση πολλών βιβλικών θαυμάτων του Χριστού, ισχυρίζεται ότι η εγκυμοσύνη της Μαρίας προέκυψε από «μη συναινετική επαφή με ένα Ρωμαίο εκατόνταρχο». Οπότε, ο Ιησούς δεν ήταν (και δεν είναι) ο Γιος του Θεού. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Χριστός ποτέ δεν προδόθηκε από τον Ιούδα τον Ισκαριώτη.
Ο Verhoeven γεννήθηκε στην Ολλανδία και είναι γνωστός για τις ταινίες "Robocop", "Total Recall" και "Basic Instinct".
Ο «Ιησούς» κατά τον Verhoeven «ήταν ένας ριζοσπάστης προφήτης που έκανε εξορκισμούς και ήταν πεπεισμένος ότι θα έβρισκε τη βασιλεία των ουρανών στη γη, και δεν ήξερε ότι θα καταδικαστεί να πεθάνει στο σταυρό από τον Πόντιο Πιλάτο».
Σχ.  : Ο Verhoeven είναι μέλος του λεγόμενου "Jesus Seminar" που ίδρυσε την δεκαετία του 1970 ο «μελετητής» Robert Funk. Οι «μελετητές» του σεμιναρίου δεν πιστεύουν στην θεότητα του Ιησού Χριστού και ψάχνουν λένε, τον «ιστορικό Ιησού». Περισσότερα περί του «σεμιναρίου» ίσως, προσεχώς.
 Σχ.  Τα περί Ρωμαίου στρατιώτη δεν αποτελούν καμία «αποκάλυψη» του Verhoeven, ούτε αποτέλεσμα κάποιας  μακροχρόνιας «μελέτης». Το στόρι είναι παλιό. Το αναφέρει ο ειδωλολάτρης επικούρειος φιλόσοφος Κέσλος στο έργο του "Αληθής Λόγος", που γράφτηκε μεταξύ 170 με 180 μ.Χ. Εκεί ο Κέλσος τον Ρωμαίο τον αναφέρει ως «Πάνθηρα». (Ο "Αληθής Λόγος" στην αρχική του μορφή δεν έφτασε ποτέ σε μας, η ανασύνθεση του σε ποσοστό άνω του 80% έγινε δυνατή μέσα από τη διεξοδική ανασκευή των επιχειρημάτων του Κέλσου από τον Ωριγένη στο απολογητικό του έργο "Κατά Κέλσου"). 
Σχ: Από το στόρι αυτό δύσκολα θα μπορούσαν να απουσιάσουν οι Ιουδαίοι. Έτσι, δείγμα της γνωστής εχθρότητας των Ιουδαίων προς τον Ιησού Χριστό, (που ξεκίνησε από τα χρόνια που περπάτησε ανάμεσά τους και συνεχίζεται μέχρι σήμερα), είναι οι διάφορες αναφορές στο Ταλμούδ, όπου μέσω συκοφαντικών υπαινιγμών και χαρακτηρισμών, καταβάλλεται προσπάθεια να διασυρθεί και να εξευτελιστεί ο Ιησούς Χριστός. Κατά την ιουδαϊκή παράδοση λοιπόν, ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε όχι μέσω νομίμου γάμου αλλά, εκ πορνείας, καθώς λέγουν οι πρεσβύτεροι του λαού των Ιουδαίων στα Acta Pilati. Κατονομάζεται μάλιστα στην Γεμάρα (Gemara Sanhedrin) και στα Sohabbath της Βαβυλώνας και το όνομα του υποτιθέμενου πατέρα του Ιησού, ο οποίος ήταν κάποιος στρατιώτης ονόματι Πανθήρας (βιβλίο Toledot Yeshu). Στο Ταλμούδ αναφέρεται ως “mamzer” (νόθος), “ben Stada” (γιος πόρνης) και “ben Pandira” (γιος του Ρωμαίου στρατιώτη Πανδίρα / Pandera) κ.α. (βλέπε ΕΔΩ και ΕΔΩ).