BLOGGERS HELP

O

4 Ιουν 2014

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΚΚΕ - 4ον


    Να πούμε για τα πραγματικά ολοκαυτώματα των αγωνιστών της Π.Α.Ο από τον ΕΛΑΣ; Στην Τριάδα, στον Προμαχώνα, η σφαγή στη Βροντού στις 21.9.44, στα ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΝΙΚΟΚΛΕΙΑΣ και ΜΑΪΜΟΥ ΝΤΕΡΕ, στην Αρναία (1.11.44);
    Να πούμε για τη μάχη των Βουλγάρων με τους αντιστασιακούς των οργανώσεων Ε.Α.Ο-Ε.Σ.Ε.Α (Εθνικές Αντάρτικες Ομάδες – Ένωση Συμπολεμιστών Εθνικού Αγώνος) στις 8.4.1944;
    Επιθέσεις κατά του Ε.Σ. της οργάνωσης της Πελοποννήσου στις 15 Ιουλίου 1943, στις 5 Αυγούστου, στις 6, στις 15, στις 17, στις 24, στις 16 Σεπτεμβρίου, στις 23, στις 10 Οκτωβρίου, στις 16, στις 21, στις 28 στην Παληόχωρα Ταΰγετου.
    Να πούμε για την αντιστασιακή οργάνωση Ε.Σ.Α.Π. (Ελληνικός Στρατός Απελευθερωτικής Προσπάθειας),  του Κωστόπουλου που εντάχθηκε και ο Σαράφης τον Ιανουάριο του ’43; Την 1η Μαρτίου 1943 αφοπλίζει ο ΕΛΑΣ τους κοιμώμενους αντάρτες του Κωστόπουλου (που είχαν πάει εκεί για να πάρουν πίσω τον Ταγματάρχη Αντωνόπουλο που είχε συλλάβει ο ΕΛΑΣ) και τους περιφέρει δεμένους στα ΑΓΡΑΦΑ ως ΠΡΟΔΟΤΕΣ! Φτυσίματα και αποδοκιμασίες από αντάρτες και κατοίκους. Τα ίδια στο Καρπολέσι και στη Σπινάσα. Στις 10 Μαρτίου στη Σπερχειάδα εκτελούνται 7, ενώ οι άλλοι με επέμβαση της Αγγλικής Αποστολής και προσωπικά του Μάγιερς ελευθερώθηκαν ΕΚΤΟΣ από το ΣΑΡΑΦΗ που προσχώρησε στον ΕΛΑΣ και προάχθηκε σε ΣΤΡΑΤΗΓΟ! Για αυτό το λόγο λοιπόν, μετά από ένα εξάμηνο στη Συνδιάσκεψη του Λιβάνου, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης του Ψαρρού, Καρτάλης είπε : «όλοι προάγονται σε στρατηγούς δια διατάγματος, αλλά ο Σαράφης προήχθη δι΄ εμπτυσμού»!! (ροχάλα στη μάπα!)
    Πριν γίνει αυτό, όταν τον συνέλαβαν το Σαράφη, ακολούθησαν αναφορές σε όλο τον τύπο του ΕΛΑΣ ότι ο Σαράφης ήταν ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ! Ύστερα όμως από ένα μήνα, ξεχνώντας αυτά που είχαν γράψει για αυτόν, έγινε αρχηγός του ΕΛΑΣ...!!
 
Η εφημερίδα του ΚΚΕ που αποκαλεί τον Σαράφη προδότη, δήμιο και πράκτορα των Ιταλών. Αργότερα το ίδιο πρόσωπο θα γίνει στρατηγός του ΕΑΜ και μάλιστα δι' εμπτυσμού. (Κάντε κλικ επάνω στην εικόνα να γίνει μεγαλύτερη).
Να πούμε για τον Ιωάννη Τσιγάντε που σκοτώθηκε από τους Ιταλούς και ήταν αρχηγός της οργάνωσης «Μίδας 614»; Ανακοίνωση των «πατριωτών» πως και αυτός ήταν προδότης! Γιατί; Μάλλον γιατί ο Τσιγάντες «τόλμησε» να πει το ΚΟΡΥΦΑΙΟ : «η Ελλάδα δεν είναι, ούτε μπορεί να γίνει πατρίδα των οργανώσεων, των κομμάτων και των δογμάτων»!! Το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΚΚΕ είχε διαφορετική άποψη!
Με προμετωπίδα λοιπόν την Αντίσταση κατά του κατακτητή και σκοπό την απελευθέρωση, πέρασε στο λαό σαν κίνημα που εξέφραζε τη συλλογική θέλησή του. Έτσι το αγκάλιασε ο λαός, και με τον πομπώδη τίτλο «Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο» πήρε πανελλήνια ακτινοβολία. Όλοι αυτοί όμως οι απλοί άνθρωποι που κατετάγησαν δεν είχαν ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την κομμουνιστική ιδεολογία και ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ το προλεταριάτο, υπηρέτησαν το ΕΑΜ ΧΩΡΙΣ να αντιλαμβάνονται τους σκοπούς που κρύβονταν πίσω του.
Για να δούμε τι λέει και ο Εμμανουήλ Ι. Μπαντουβάς κορυφαίος Κρητικός αντάρτης της Εθνικής Αντιστασιακής Οργάνωσης Ε.Ο.Κ (Εθνική Οργάνωση Κρήτης)...
Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, με πρωτοβουλία του Γιάννη Μαντουβά, σε σύσκεψη, αποφασίζεται όπως: Πρώτα σε περίπτωση που ο ΕΛΑΣ θέλει να επαναλάβει τα όσα έκανε στη λοιπή Ελλάδα, εξοντώνοντας στη Μακεδονία τους αντάρτες της Π.Α.Ο. στη Πελοπόννησο του αντάρτες του Ε.Σ., στη Ρούμελη διαλύοντας τους αντάρτες του Ψαρρού και γενικά κάθε αντάρτικο τμήμα, που δεν είχε κομμουνιστική καθοδήγηση, να μην βρεθούν άοπλοι, όπως συνέβη με τους υφιστάμενους την επίθεση του ΕΛΑΣ στη λοιπή Ελλάδα και δεύτερον να διαφωτίσει τον κόσμο, ότι οι αφορμή εχθρότητας του ΕΛΑΣ με τους υπόλοιπους αντάρτες ήταν ότι δεν δέχονται να γίνουν εκτελεστικά όργανα των προθέσεων των κομμουνιστών, που είχαν την ηγεσία του ΕΛΑΣ. Ακόμη να μπουν στη μετωπική αντιμετώπιση των Γερμανοσυνεργαζομένων και εκκαθάριση τους και, ιδιαίτερα με τους πράκτορες ενός Γερμανού ομαδάρχη, του Σούμπερτ,
 που έχει ήδη κάψει αρκετά χωριά και είχε βασανίσει και εκτελέσει πολλές δεκάδες πατριώτες, ασκώντας σκληρή τρομοκρατία. Οι στόχοι αυτοί πέτυχαν ευτυχώς και οι δύο.
    Κοινώς οι σύντεκνοι πήρανε μέτρα για να μην επαναλάβει ο ΕΛΑΣ  τα όσα έκανε και στην υπόλοιπη Ελλάδα κατά των άλλων αντιστασιακών οργανώσεων!!
     Ο Ζέρβας ΕΥΤΥΧΩΣ δεν είχε την τύχη του Ψαρρού και των ανταρτών του που έσφαξαν οι «πατριώτες» αριστεροί με διαταγή του αρχηγού του ΚΚΕ Γ. Σιάντου («Γέρος»).
======================================================================
ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ