BLOGGERS HELP

O

23 Ιουν 2014

Konyaks: Οι τελευταίοι κυνηγοί κεφαλών - Εικόνες από την φυλή των ιστορικών πολεμιστών που σύντομα θα εξαφανιστούν για πάντα


Αυτές οι εκπληκτικές φωτογραφίες ελήφθησαν από τον φωτογράφο Jean-Christian Cottu και τεκμηριώνουν τα πρόσωπα των ανθρώπων της φυλής Konyak.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην περιοχή Nagaland, στη βορειοανατολική Ινδία, όπου ζουν οι πρώην κυνηγοί κεφαλών Konyak όπου έχουν μια ισχυρή πολεμική παράδοση και είναι γνωστή για την άγρια ​​ιστορία των κυνηγών κεφαλών τους
Οι Konyaks είναι γνωστοί για την άγρια ​​ιστορία τους, η οποία συνεχίστηκε μέχρι το 1960. Βρέθηκαν σε μεγάλους αριθμούς στην Nagaland της Ινδίας, και αναγνωρίζονται από τα τατουάζ του προσώπου τους το δέρμα των ζώων, τα μαλλιά και τα κέρατα, τα οποία είναι τελετουργικά ριγμένα πάνω από το σώμα τους.
«Σε δέκα ή ίσως και 15 χρόνια, οι περισσότεροι, αν όχι όλα αυτοί οι πρώην κυνηγοί κεφαλών Konyak και οι σύζυγοί τους θα είναι νεκροί.
Τα ξεθωριασμένα πρόσωπα τους και τα τατουάζ που τους κοσμούσαν θα θαφτούν κάτω από τις επιτύμβιες στήλες στην κορυφή του λόφου του χωριού τους στην απομακρυσμένη περιοχή Nagaland της βορειοανατολικής Ινδίας
Με την εξαφάνισή τους, οι ζωντανές μνήμες της μοναδικής πολιτιστικής ύπαρξή τους θα εξαφανιστούν για πάντα.
Αυτοί οι ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες έζησαν σε μια εποχή με πολλές φυλετικές διαμάχες και εδαφικές συγκρούσεις.
Γεννήθηκαν και κληρονόμησαν μια ισχυρή φυλετική ταυτότητα, η οποία επεκτάθηκε στα φυσικά όρια των εδαφών τους, και θα πεθάνουν με μία διαλείπουσα πρόσβαση σε περιορισμένες πτυχές της νεωτερικότητας και έχοντας εν μέρει αγκαλιάσει ένα μέρος της θρησκείας του Χριστιανισμού.
Οι φωτογραφίες του Jean-Christian Cottu παρέχουν μια οπτική καταγραφή αυτών των ανθρώπων. Δεν είναι ανώνυμες, εικόνες, όπως συμβαίνει πολύ συχνά. Έχει δοθεί σημασία από τα ονόματα τους, τις ηλικίες και τα χωριά της προέλευσης τους.
Ωστόσο, υπάρχουν τώρα νέα μέλη που γεννιούνται στην κοινότητα, και θα οδηγήσουν την φυλή σε μια νέα κατεύθυνση
Αποκάλυψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου