BLOGGERS HELP

O

27 Ιουλ 2014

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

ΕΛΙΤ ΕΛΛΗΝΩΝ...Ολα τα είχαμε , η καλλιέργια τής κάνναβης μάς εμπόδιζε για τήν ανάπτυξη τής Ελλάδος . Πιστεύω προσωπικά ότι μετά τούς ψεκασμούς ''καπάκι'' καί ένα καλό τσιγαρλίκι καί τούς γράφεις όλους στά @@@@ σου .

Γιατί τέτοιο γύρισμα άραγε , μέχρι τώρα κυνηγούσαν τίς χασισοφυτείες σάν τρελοί μέχρι καί νεκρούς είχαμε καί τώρα τόσο απότομα τά επιτρέπουν όλα ??? Καί ρωτώ , όλοι οί φυλακισμένοι πού ειναι μέσα γιά καλλιέργια χασίς , κανονικά τώρα πρέπει νά τούς βγάλουν έξω , νά μήν πώ μήπως πρέπει καί νά τούς αποζημιώσουν επειδή κατέστρεψαν καί τίς καλλιέργιες τους .
Μήπως σκέφτονται τήν γεωργική ανάπτυξη τής χώρας ? Η' τήν πλήρη διάλυση αυτής ?

Με νομοθετικό διάταγμα, που περιλαμβάνεται στο καινούργιο νόμο περί ναρκωτικών, επιτρέπεται πλέον υπό όρους, η καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης και η εμπορία των προϊόντων της. Η καλλιέργεια της κάνναβης θα επιδράσει ισχυρά και θετικά στην αναδιάρθρωση των θερινών αρδευόμενων καλλιεργειών στους Ελληνικούς κάμπους, όπως του βαμβακιού, του καλαμποκιού και της βιομηχανικής ντομάτας. Είναι καλλιέργεια με χαμηλό κόστος, χωρίς να απαιτούνται ζιζανιοκτόνα και είναι ανθεκτική σε μικρόβια, βακτήρια και έντομα. Με αυτό το τρόπο ενεργεί ως οικολογικό ζιζανιοκτόνο και μπορεί να μειώσει σημαντικά τους πληθυσμούς κάποιων εντόμων, όπως του πράσινου σκουληκιού και της Diabrotica. Ολόκληρο το πάνω μέρος των φυτών της κάνναβης χρησιμοποιείται για διάφορα προϊόντα όπως καλλυντικά, χαρτί, σπόρους, κλωστικές ίνες, μονωτικά υλικά, κ.λπ. Τα προϊόντα είναι η πρώτη ύλη υφαντουργίας για υποαλλεργικά ρούχα, αλλά αυτά τα προιόντα χρησιμοποιούνται και σε άλλες βιομηχανίες. Τα έξοδα απόληψης των ινών με τεχνολογία και εξοπλισμό νέας γενιάς είναι έξι φορές χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του εκκοκκισμού βάμβακος. Για τους παραπάνω λόγους η καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης μπορεί να δώσει καινούργια ώθηση στη ντόπια γεωργία και μεταποίηση.

Βέβαια η κάνναβη εκτός από τη κλωστική χρήση, χρησιμεύει και αλλού και εδώ είναι το επικίνδυνο σημείο. Διότι μπορεί στα χαρτιά η καλλιέργειά της να έχει όρους και προϋποθέσεις, όμως ποιός αλήθεια μπορεί να εγγυηθεί ότι δε θα το εκμεταλλευτούν τα κυκλώματα και οι έμποροι ναρκωτικών ώστε να διακινούν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες για τους χρήστες. Με τη λογική ότι αφού ως τώρα διακινούνται παράνομα συνεχώς τα ναρκωτικά στην Ελλάδα, τώρα που υπάρχει και νόμιμη άδεια τα πράγματα προφανώς θα γίνουν ακόμη χειρότερα διότι το σύστημα χρειάζεται τα ναρκωτικά για να διαιωνίσει την ύπαρξή του.
ecotimes.gr