BLOGGERS HELP

O

12 Σεπ 2014

Από το 1978 η Αμερικάνικη Σχόλη ξέρει τι έχει το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης ; Θα μας απαντήσει το Υπουργείο Πολιτισμού;


Τα λευκά σημεία της τομογραφίας (με τη σήμανση Η) δείχνουν τις λίθινες κατασκευές.

Η κ. Χαιδω Κουκουλη το 2003 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την επιστημονική ομάδα του Λάζαρου Πολυμενάκο δουλεύοντας με τη μέθοδο της σεισμικής τομογραφίας επιχείρησαν να καταγράψουν ότι υπάρχει μέσα στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.
με την μέθοδος της ακτινωτής τομογραφίας.



«Σε τεχνητό λόφο (πιθανό τύμβο) στη θέση Καστά Μεσολακκιάς Σερρών στην περιοχή της Αρχαίας Αμφίπολης έγινε διερεύνηση για τη λιθολογική δομή και τον εντοπισμό αρχαιολογικών δομών στο εσωτερικό του λόφου. Το περιβάλλον εφαρμογής αποτελείται από πιθανά κατάλοιπα κλασσικών ή ελληνιστικών κατασκευών σε μέτρια έως ασθενώς συνεκτικό εδαφικό υλικό μέγιστου πάχους 15m. Το γεωλογικό υπόβαθρο είναι στιφρή άργιλος και βρίσκεται σε μέσο βάθος 5.0 m. Η τοποθεσία βρίσκεται σε κοιλάδα, με μικρή μορφολογική κλίση. Ερευνήθηκε έκταση κυκλικής διατομής με ακτίνα 90 m και πάχος 6-8 m».
Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, το ταφικό οικοδόμημα έχει κατεύθυνση νοτιοδυτική – προς την αρχαία Αμφίπολη – και οι διαστάσεις του οικοδομήματος σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι 20 μέτρα μήκος, 5 μέτρα πλάτος, 5 μέτρα ύψος και περιλαμβάνει μια ράμπα – από την ανασκαφή αποδείχθηκε ότι είναι σκαλάκια – και ένα ταφικό μνημείο. Η επιφάνεια που καλύπτει φθάνει τα 100 τ.μ. και το ύψος του τα 5 μέτρα, το οποίο είναι μέσα σε ένα τύμβο, ενώ ο μαρμάρινος περίβολος έχει μήκους 497 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι οι αρχαιολόγοι βρίσκονται ακόμη στην αρχή της ανακάλυψης καθώς είναι μόλις λίγα μέτρα (από τα συνολικά 20 του μήκους) μέσα στον τάφο. Η απάντηση για το τι κρύβει ο νεκρικός ή οι νεκρικοί θάλαμοι θα δοθεί σύντομα.

Αυτό που δεν είναι γνωστό σε όλους είναι οτι το 1978 αμέσως μετα τον εντοπισμό της Βεργίνας απο τον Μανόλη Ανδρόνικο ειδικός δορυφόρος της NASA σκαναρε την περιοχή της Μακεδονίας και της Ευρύτερης Ελλάδας και απο τοτε η Αμερικάνικη Σχολη Κλασικών Σπουδών μια απο τις 17 (!!!) αρχαιολογικές σχολές στην Ελλάδα δρα σε στοχευμενα μερη ανα την Ελλαδα με εκπληκτικές αρχαιολογικές επιτυχίες που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ανοπαιας Ατραπού η περιοχή Αμφίπολη εχει σκαναριστει και εξεταστεί γύρω στο 1985 απο την Αμερικάνικη σχόλη. 
Ρωτάμε το υπουργείο πολιτισμού. Τι έβγαλαν απο την περιοχή ; Μήπως καταστροφές στο μνημείο έχουν Αμερικάνικη Προέλευση;


"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"