BLOGGERS HELP

O

13 Σεπ 2014

Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Ιωνίας! Σαν σήμερα πριν από 91 χρόνια χάθηκε ο Ελληνισμός της Σμύρνης









Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Ιωνίας! Σαν σήμερα πριν από 91 χρόνια χάθηκε ο Ελληνισμός της Σμύρνης

Έχει καθιερωθεί  στην κοινή γνώμη αλλά και στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ότι με τον όρο «καταστροφή της Σμύρνης» να αναφερόμαστε στα γεγονότα που αφορούν στην σφαγή των χριστιανών της Σμύρνης (Ελλήνων και Αρμενίων) από τους Τούρκους και την ταυτόχρονη πυρπόληση της πόλης της Σμύρνης.


Εφημερίδα Ντοκουμέντο – Σφάξανε τους Χριστιανούς της Σμύρνης

Πως έγινε η καταστροφή της Σμύρνης


Η επιχείρηση του Τούρκικου Στρατού και των άτακτων Τούρκων που ακολουθούσαν τον Κεμάλ Ατατούρκ άρχισε επτά (7) ημέρες  μετά την αποχώρηση του τελευταίου Ελληνικού στρατιωτικού τμήματος από τις ακτές της Ιωνίας.  Ο Μουσταφά Κεμάλ επικεφαλής των Τουρκικών Στρατιωτικών δυνάμεων δεν προχώρησε σε χρήση βίας.
Οι Τούρκοι περίμεναν οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές. Πράγματι μετά από λίγες ημέρες, ο άνεμος γύρισε και φυσούσε μακριά από την Τούρκικη συνοικία της Σμύρνης. Τότε οι άτακτοι Τούρκοι στην αρμένικη συνοικία ανατίναξαν την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, εκδηλώθηκε φωτιά, οι Τούρκοι ταυτόχρονα ράντιζαν τα σπίτια με βενζίνη και έτσι οι φλόγες της φωτιάς έστειλαν για πάντα στις αναμνήσεις την Σμύρνη.  Οι μόνες συνοικίες που δεν καταστράφηκαν από την φωτιά ήταν η μουσουλμανική και η εβραϊκή συνοικία.  Η φωτιά διήρκεσε τέσσερις ημέρες και νύχτες άρχισε στις 13 και διήρκεσε μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 1922.


Για τέσσερις ημέρες και νύχτες καιγόταν η Σμύρνη

Τα λάθη που προηγήθηκαν της καταστροφής της Σμύρνης

Μετά την αποτυχημένη εκστρατεία του Ελληνικού Στρατού στην Μικρά Ασία και την κατάρρευση του Μετώπου, ο τότε Διοικητής του Α’ Σώματος Στρατού, υποστράτηγος Νικόλαος Τρικούπης, διέταξε την άτακτη υποχώρηση του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος. Μετά την κατάρρευση του μετώπου παράλληλα με την υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού άρχισε και η μετακίνηση άμαχων χριστιανών φοβούμενοι σφαγές από τους Τούρκους. Ο ξεριζωμός των Ελλήνων της Ιωνίας άρχισε με την κατάρρευση του μετώπου. Περίπου 250.000 άμαχοι περπατούσαν προς την Μικρασιατική ακτή – ελπίζοντας προς σωτηρία που θα έφτανε από την Αθήνα.
Ταυτόχρονα με τους Έλληνες της Ιωνίας που μετακινήθηκαν προς τις ακτές στην πόλη της Σμύρνης βρήκαν καταφύγιο και 15.000 Αρμένιοι που συνωστίστηκαν στα διάφορα ιδρύματα και σπίτια της Αρμενικής Κοινότητας.
Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία εκείνης της εποχής κάθε μέρα στην Σμύρνης φτάνανε περίπου 30.000 Έλληνες πρόσφυγες κυνηγημένοι από τους Τούρκους. Η ανησυχία στους Έλληνες πρόσφυγες μεγάλωνε μέρα με την μέρα, ιδιαίτερα όταν διαπίστωναν έντρομοι όλοι οι κάτοικοι αλλά και οι πρόσφυγες ότι η Ελληνική Διοίκηση προετοιμαζόταν να αποχωρήσει.
Για να καταλάβουμε την ανικανότητα, την ηλιθιότητα και την σκοπιμότητα της Αθηναϊκής διακυβέρνησης που φέρει εις ολόκληρο την  ευθύνη για την ήτα του πολέμου και την γενοκτονία κατά των Ελλήνων.
Ο τότε Ύπατος Αρμοστής Αριστείδης Στεργιάδης φέρεται να δήλωσε στο τότε Νομάρχη Λέσβου και Διοικητή Χίου Γεώργιο Παπανδρέου, «Καλύτερα να μείνουν  εδώ, να τους σφάξει ο Κεμάλ, γιατί αν πάνε στην Αθήνα θα ανατρέψουν τα πάντα»

Θύματα της Τουρκικής Βαρβαρότητας – Άμαχοι που φονεύθηκαν από τους Τούρκους κατά την διάρκεια των γεγονότων από 13 – 17 Σεπτεμβρίου 1922

Η Ελληνική Πολιτική ηγεσία και η στάση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού κατά την διάρκεια των γεγονότων

Από τις 24 Αυγούστου μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου αναχώρησαν όλα τα Στρατιωτικά τμήματα του Ελληνικού Στρατού από την Ακτή της Ιωνίας. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 1922, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την έναρξη της καταστροφής, είχε εκδηλωθεί στρατιωτικό κίνημα στη Χίο και την Μυτιλήνη. Εξαιτίας της συνταγματικής εκτροπής όλος ο ελληνικός στόλος με το σύνολο των επιτακτικών πλοίων είχε τεθεί υπό τους κινηματίες για την μεταγωγή του Ελληνικού Στρατού προς το Λαύριο για να επικρατήσει η επανάσταση στην Αθήνα.
Ειδικότερα αναφέρουμε ότι  το Ελληνικό θωρηκτό Κιλκίς που ναυλοχούσε και είχε βάση στην Σμύρνη, με την έκρηξη του επαναστατικού κινήματος στις τάξεις των τότε Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και υπό του κυβερνήτη πλοίαρχο Δεμέστιχα εγκατέλειψε την θέση του στην Μικρασιατική ακτή και μετέβη στην Σάμο για να πάρει μέρος στο επαναστατικό κίνημα που οργάνωσαν οι στρατιωτικοί εκείνης της εποχής.
Χαρακτηριστικό της όποιας σκοπιμότητας, ηλιθιότητας και βλακείας που ενδεχομένως χαρακτηρίζει τις πράξεις των πολιτικών δρώντων εκείνης της εποχής είναι το γεγονός ότι παρόλο που οι καπνοί της καταστροφής (κατά την ημέρα) και το φέγγος της πυρκαγιάς (κατά τη νύχτα), ήταν ορατά τόσο από την Χίο όσο και από τη Σάμο – το θωρηκτό έμεινε στην Σάμο παρά το γεγονός ότι λάμβανε χώρα γενοκτονία κατά των Ελλήνων και είχε απόλυτο πλεονέκτημα αφού οι Τούρκοι δεν διέθεταν ναυτικά σκάφη.
Στην κυριολεξία οι τότε αρμόδιοι, συναρμόδιοι και υπεύθυνοι, ανεύθυνοι  άφησαν τον Ελληνισμό της Ιωνίας  να σφαγιαστεί.

Οι Έλληνες κάτοικοι της Ιωνίας σφανταζότανε και οι κοπρίτες στην Αθήνα κορόιδευαν και μοίραζαν την Εξουσία

 Συμπεράσματα για την Μικρασιατική Καταστροφή

Η γενοκτονία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Ιωνίας, της Θράκης είναι ένα πολύ μεγάλο Κεφάλαιο στην νεότερη ιστορία της χώρας. Πρέπει να μελετηθεί διεξοδικά και συστηματικά. Τα όποια λάθη του παρελθόντος πρέπει να γίνουν παραδείγματα αποφυγής.
Δυστυχώς η σημερινή Ελληνική κοινωνία θυμίζει υπνωτισμένη πριγκιπέσα που έχασε το βασίλειο της και γυρνάει στους σκουπιδότοπους ψάχνοντας για τον αγαπημένο της, που την απατά εδώ και αιώνες. Ωστόσο η πριγκιπέσα παραμυθιάζεται και τον κόσμο παραμυθιάζει.
Οι λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν δεν βρίσκονται ούτε στο facebook, ούτε στο twitter, ούτε στον φραπέ άντε και στον espresso. Χρειάζεται γνώση, επιμονή και προσπάθεια και υπομονή. Δυστυχώς σαν λαός τα έχουμε χάσει όλα αυτά εδώ και αιώνες. Ο Λαός που ανακάλυψε την λογική, ο λαός που νίκησε την προκατάληψη κατάντησε δούλος της ημιμάθειας , της σκοπιμότητας και της απραξίας.
Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε σχετικά για την Μικρασιατική Καταστροφή

Μνήμη μου σε λένε Πόντο Επ. 12 ~  Ο Ελληνισμός... από KRASODAD


Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε ένα video clip του Νότη Σφακιανάκη σε μια προσπάθεια καλλιτεχνικής προσέγγισης της καταστροφής

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε ένα video της Ελληνικής Heavy Metal μπάντας Rotting Christ που ερμηνεύουν ένα τραγούδι  Athanatoi Este αφιερωμένο στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής

 Οι σκηνές φρίκης που εκτυλίχτηκαν έχουν χαραχτεί ανεξίτηλες στη μνήμη των Ελλήνων και ο θρήνος έχει περάσει άσβεστος από τη μια γενιά στην άλλη.

Κι όμως, σήμερα, υπάρχουν Έλληνες που αντιδρούν στην αναγνώριση του εγκλήματος σε βάρος του ελληνισμού και σε κάθε προσπάθεια προάσπισης των εθνικών μας δικαιωμάτων.

Που αρνούνται να προστατέψουν τη μνήμη των αθώων θυμάτων της θηριωδίας, που αρνούνται να διεκδικήσουν την απόδοση Δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά της Ανθρωπότητας.

Οι παλινωδίες γύρω από τη ψήφιση του Αντιρατσιστικού νόμου το απέδειξαν περίτρανα.

Σε μια εποχή που οι αξίες βρίσκονται σε κρίση, οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε τη μνήμη μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, ώστε οι νέες γενιές να μην ξεχνούν τις ρίζες μας.

Αυτές οι αξίες μας κάνουν να νοιώθουμε υπερήφανοι ως Έλληνες».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ..."ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ" ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΗΡΝΗΣ !! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ...
ΕΠΙΣΗΣ...1922  Η ΜΑΥΡΗ  ΒΙΒΛΟΣ… ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .