BLOGGERS HELP

O

10 Σεπ 2014

ΚΑΣΤΡΑ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Κάστρα βγαλμένα από παραμύθια
Συνήθως τα συναντάμε σε κάποιο παραμύθι, όπου η όμορφη πριγκίπισσα περιμένει με ανυπομονησία το βασιλόπουλο να την ζητήσει σε γάμο, ωστόσο είναι υπαρκτά και παντού τριγύρω μας!
Tα κάστρα είναι συνυφασμένα με το μυστήριο μιας άλλης εποχής, τη μαγεία των παραμυθιών, τα ιδιαίτερα και ατμοσφαιρικά τοπία που τα συνοδεύουν.
Προερχόμενα από την αύρα του παρελθόντος που έχει περάσει για πάντα, δεσπόζουν μεγαλειώδη και επιβλητικά σε διάφορα σημεία του πλανήτη, δημιουργώντας μας ακόμα και σήμερα τις πιο έντονες και ταξιδιάρικες εντυπώσεις. Ψηλοί απόρθητοι πυργίσκοι, τρομακτικές τάφροι και θέα που κόβει την ανάσα.
Burg Hohenzollern, Γερμανία
gz6tcyll
Απέχει 50 χιλιόμετρα από τη Στουτγάρδη και υπήρξε κατοικία της οικογένειας Hohenzollern, τα μέλη της οποίας έγιναν αυτοκράτορες της Γερμανίας κατά το μεσαίωνα. Καταλήφθηκε το 1423 και καταστράφηκε ολοσχερώς για να ξαναχτιστεί από την αρχή στο ίδιο σημείο. Κατά τον Τριακονταετή Πόλεμο μεταξύ Προτεσταντών και Καθολικών αποτέλεσε καταφύγιο για καθολικούς πρόσφυγες.
Swallow's Nest, Ουκρανία
97lpuksu 1
Η "Φωλιά του Χελιδονιού", όπως είναι το όνομά του κρέμεται πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Μην σας ξεγελά όμως. Πρόκειται για διακοσμητικό κάστρο μήκους μόλις 20 μέτρων και πλάτους 10 μέτρων. Κατασκευάστηκε σε νεογοτθικό στυλ το 1912 από το Ρώσο αρχιτέκτονα Leonid Sherwood και έχει εμφανιστεί σε αρκετά φιλμ.
Chillon, Ελβετία
t6hpi6od
Βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Λεμάν. Μακρόστενου σχήματος, το κάστρο έχει 110 μέτρα μήκος και 50 μέτρα πλάτος, με τον πύργο του να βρίσκεται σε ύψος 25 μέτρων πάνω από το έδαφος. Από τα τέλη του 18ου αιώνα, το κάστρο προσελκύει ρομαντικούς συγγραφείς, από τον Ζαν-Ζακ Ρουσό και το Βικτόρ Ουγκό μέχρι τους Αλέξανδρο Δουμά, Γκυστάβ Φλωμπέρ και Λόρδο Βύρωνα.
Le Mont Saint Michel, Γαλλία
ej9bnbp3
Μικροσκοπικό κομμάτι παραδείσου στις ακτές τις Νορμανδίας. Μόλις 45 μόνιμοι κάτοικοι ζουν το παραμύθι. Η μικρή νησίδα βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση (περίπου 1,6 χλμ) από την ακτή, με την οποία συγκοινωνεί με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Στην κορυφή του υπάρχει το περίφημο αβαείο με το επίχρυσο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κορυφή του καμπαναριού. Από κάτω, πίσω από τα τείχη που περιβάλλουν το αβαείο, βρίσκεται μικρό γραφικό χωριό με στριμωχτά σπίτια με αετώματα.
Himeji, Ιαπωνία
goihejrp
Είναι το μεγαλύτερο και διασημότερο κάστρο της χώρας και χτίστηκε το 1333 από τον σαμουράι και κυβερνήτη της επαρχίας Harima, τον Akamatsu Norimura. Αποτελείται από 83 κτίρια που χρησίμευαν ως φρούρια ενώ το αποκαλούν και Hakuro-jo, που σημαίνει "το κάστρο του λευκού ερωδιού" αφού μοιάζει με πουλί που πετάει. Πρωταγωνίστησε στην ταινία του Τζέιμς Μποντ "Ζεις μονάχα δυο φορές" του 1967.
Chateau de Chambord, Παρίσι
qhpuayq1
Αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κάστρα στον κόσμο χάρη στην χαρακτηριστική μεσαιωνική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική του. Ξεκίνησε να χτίζεται το 16ο αιώνα από τον βασιλιά Φραγκίσκο Α' ως σύμβολο του πλούτου του αλλά έμεινε ημιτελές. Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ταινία του Ντίσνεϊ "Η Πεντάμορφη και το Τέρας" του 1991.
Κάστρο της Πράγας, Τσεχία
mhrkmu9b
Αποτελεί το πιο φημισμένο αξιοθέατο της Πράγας και το μεγαλύτερο μεσαιωνικό σύμπλεγμα στον κόσμο. Θα δείτε την αλλαγή της φρουράς κάθε μια ώρα, την Εκκλησία του Εσταυρωμένου, την Πινακοθήκη, τους Βασιλικούς κήπους, τον Καθεδρικό του Αγίου Βίτου και το Παλιό Βασιλικό Ανάκτορο μεταξύ άλλων. Χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και πλέον αποτελεί έδρα του Προέδρου αλλά και της κυβέρνησης της χώρας.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου