BLOGGERS HELP

O

2 Σεπ 2014

«ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ»-ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ.( 18 + ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)..


Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο την Τρίτη, το οποίο φέρεται να δείχνει τον αποκεφαλισμό του Στίβεν Σότλοφ, του δεύτερου Αμερικανού δημοσιογράφου που κρατούσαν οι τζιχαντιστές.
Η ακραία τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με την εκτέλεση, δια αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ.
Τη θλιβερή είδηση δημοσιοποίησε μια οργάνωση που παρακολουθεί τους ιστοτόπους που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές για να αναρτούν τις ανακοινώσεις τους.
Στο βίντεο, που έχει τίτλο «δεύτερο μήνυμα στην Αμερική» διακρίνεται ο δημοσιογράφος, που φοράει πορτοκαλί στολή, γονατισμένος δίπλα σε έναν οπλισμένο μασκοφόρο, ο οποίος κρατάει μαχαίρι. Ο ένοπλος καταδικάζει την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη συνέχεια  βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του Σότλοφ.
Στο εν λόγω βίντεο, οι τζιχαντιστές προειδοποιούν τις κυβερνήσεις να μην ακολουθήσουν «τη σατανική συμμαχία της Αμερικής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους».
Μάλιστα, οι τζιχαντιστές παρουσιάζουν άλλον έναν Βρετανό όμηρο με πορτοκαλί μπλούζα, τον Ντέιβιντ Κόθορν Χέινς, απειλώντας πως θα σκοτώσουν και εκείνον εάν οι ΗΠΑ δεν τους αφήσουν ήσυχους.
«Επανέρχομαι, Ομπάμα και επανέρχομαι εξαιτίας της αλαζονικής εξωτερικής πολιτικής σου απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος», δηλώνει ο μαυροντυμένος εκτελεστής.
200
Ο 31 ετών Σότλοφ μιλάει στην κάμερα πριν τον θάνατό του, λέγοντας ότι «πληρώνει το τίμημα» για την αμερικανική επέμβαση.

www
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, περί τα τέλη Αυγούστου, οι τζιχαντιστές είχαν βιντεοσκοπήσει τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ. Στο εν λόγω βίντεο, υπό τον τίτλο «Μήνυμα στην Αμερική», οι εξτρεμιστές απεικονίζονταν να αποκεφαλίζουν Φόλει, ενώ απειλούσαν να σκοτώσουν και τον Αμερικανό ρεπόρτερ Στίβεν Σότλοφ, πράξη στην οποία προχώρησαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν.