BLOGGERS HELP

O

5 Μαρ 2015

Δείτε τις εικόνες του Έλληνα που σκοτώθηκε πολεμώντας τους τζιχαντιστές (εικόνες)



Ο Κωνσταντίνος Ερικ Σκάρφιλντ, Eλληνας με βρετανική υπηκοότητα, πολεμούσε στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.
 Σύμφωνα με πληροφορίες του Βρετανικού τύπου, ο 25χρονος Κωνσταντίνος ήταν πρώην μέλος των Βρετανών πεζοναυτών και πολεμούσε με την κύρια κουρδική δύναμη στη Συρία, τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG), νοτιοανατολικά του Ταλ Χάμις, μιας τοποθεσίας που ανακατελήφθη από το ΙΚ την περασμένη εβδομάδα.
Ο Αμερικανός συμπολεμιστής και στενός του φίλος Τζόρνταν Μάτσον του αποδίδει φόρο τιμής σε ανάρτηση του στο Facebook: «Ο Κώστας, όπως τον φωνάζαμε, είχε γεννηθεί Ελληνας πολίτης και υπηρέτησε  στον ελληνικό και στο βρετανικό στρατό.  Ημασταν μαζί από την πρώτη μέρα και μπορώ να πω ότι ήταν ο πιο πειθαρχημένος στρατιώτης που έχω δει. Πάντα ήταν πρόθυμος να συμμετάσχει στις σκοπιές και στις επιθέσεις εναντίον του εχθρού».
Ο Κωνσταντίνος ήταν μέλος της ταξιαρχίας των δυτικών εθελοντών, οι οποίοι ονομάζονται τα «Λιοντάρια της Rojava». Οι μαρτυρίες των φίλων και συμπολεμιστών του δείχνουν ότι ήταν ένας γενναίος στρατιώτης, ο οποίος ήθελε να προστατεύσει τους άμαχους πληθυσμούς  από τους τζιχαντίστες. Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε στην οικογένειά του από έναν Βρετανό υποστηρικτή των Κούρδων ο οποίος πρόσθεσε πως οι Κούρδοι μαχητές  ρώτησαν αν μπορούν να ενταφιάσουν τον νεκρό στη Συρία "ως μάρτυρα".
Το Φόρεϊν Όφις ανακοίνωσε από την πλευρά του πως «γνωρίζει την είδηση για το θάνατο ενός βρετανού πολίτη στη Συρία». «Καθώς δεν έχουμε καμιά διπλωματική αντιπροσώπευση στη Συρία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιώσουμε ανακοινώσεις για νεκρούς ή τραυματίες και οι επιλογές μας για να στηρίξουμε τους βρετανούς πολίτες στην περιοχή αυτή είναι εξαιρετικά περιορισμένες», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"

ΕΛΙΤ ΕΛΛΗΝΩΝ στό facebook. Διαδώστε το !!! - twitter.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr