BLOGGERS HELP

O

20 Μαρ 2015

ΤΟ ΙΕΡΟ ΒΟΤΑΝΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ


Είναι ένα κοινό όνομα για την μαγειρική βότανο Ocimum basilicum, της οικογένειας της μέντας. Ήρθε αρχικά από τη Νοτιοανατολική Ασία. Θεωρείται ως ο “βασιλιάς των βοτάνων». Τα φύλλα με γεύση γλυκάνισο, με μια ισχυρή, πικάντικη, συχνά γλυκιά μυρωδιά.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι του Βασιλικού, όπως της Ταϊλάνδης και ο ιερός βασιλικός, που χρησιμοποιήται κυρίως στην Ασία. αρχικά στην Ινδία και σε άλλες τροπικές περιοχές της Ασίας, που έχει καλλιεργηθεί από περισσότερα από 5.000 χρόνια.
Το βότανο Βασιλικός συμβάλλει πολύ στην πρόληψη του καρκίνου. Κατά κύριο λόγο εμφανίζεται σε ιταλικά φαγητά, έκει εξετάζονται συχνά για να ανακαλύψουν τα μυστικά οφέλη για την υγεία. Με αντιβακτηριδιακές, αντιικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, υπάρχουν ήδη πολλοί λόγοι για να αγαπήσετε τον βασιλικό. Νέα Στοιχεία δείχνουν ΟΤΙ Ο Βασιλικός Μπορει ΝΑ ΤΗΝ μειώσει καρκινογένεση – των νέων όγκων και συμβάλλουν στην προστασία κατά του καρκίνου. Ο Βασίλικος περιέχει πολλές πτητικές ενώσεις και άλλες ουσίες που έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, που βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Πολλοί επιστήμονες έχουν κάνει έρευνες πάνω ιερό αυτό βότανο. Έχει αρκετές ενώσεις και ουσίες που συμβάλλει στη μείωση σε καρκινικά κύτταρα στο σώμα. Σε μια μελέτη που διεξήχθη, λέγεται επίσης ότι, ημερήσια πρόσληψη 40 έως 60 σταγόνες χυμό Βασίλης θα αποτρέψει από διάφορες ασθένειες όπως το συκώτι, το αναπνευστικό, τους νεφρούς και πολλά άλλα προβλήματα . επίσης, βοηθά στον καρκίνο του μαστού, καρκίνο του εγκεφάλου.
Πώς να χρησιμοποιήσετε
1. Βράζουμε το νερό με φύλλα βασιλικού και πιείτε το σε περίπτωση πονόλαιμου.
2. Αποξηραμένος Το αφήνετε στον ήλιο και να γίνει σκόνη. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το βούρτσισμα των δοντιών.
3. Λαμβάνοντας φύλλα βασιλικού μαζί με το μέλι για έξι μήνες, θα απομακρύνει τις πέτρες στα νεφρά μέσω του ουροποιητικού συστήματος.
4. Πάρτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα ή φρέσκα φύλλα βασιλικού σε νερό και καταναλώστε το. Είναι χρήσιμο σε απαλούς δυσπεψία.
5. Τα φύλλα με ψιλοκομμένο βασιλικό μπορούν να προστεθούν σε λαχανικά και σαλάτες φρούτων.
Διαλέξτε φύλλα γερά, κατά προτίμηση από μέτριο ή πλατύφυλλο βασιλικό. Αν έχετε βασιλικό με πολύ ψιλά φυλλαράκια θα κρατήσετε τρυφερά κλωνάρια, αφού κόψετε και πετάξετε τις κορφάδες με τα άνθη και τους σπόρους.
Σκουπίστε με χαρτί τα φύλλα, ή ξεπλύνετέ τα, αν είναι πολύ σκονισμένα, φροντίζοντας κατόπιν να τα στεγνώσετε καλά σε πετσέτα, χωρίς να τα τραυματίσετε.
Κάντε τα πακέτο, βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο, συγκεντρώνοντας μαζί τόσα, όσα θα χωρέσουν σφιχτά σε ένα γυαλάκι που κλείνει καλά. Πιέστε να γεμίσει το βάζο αφήνοντας ελάχιστα κενά.
Γεμίστε μέχρι πάνω με ελαιόλαδο, να σκεπαστούν τελείως τα φύλλα, και να μένει κάπου 1/2 εκ. λάδι από πάνω. Κουνήστε να πάει παντού το λάδι, στα πλάγια και κάτω, χωρίς να αφήνει φουσκάλες.
Κλείστε και αφήστε τη γυάλα σε δροσερό και μάλλον σκοτεινό σημείο στην κουζίνα. Παίρνετε κάθε φορά όσα φυλλαράκια θέλετε και χρησιμοποιήστε σταγόνες από το μυρωδάτο λάδι για να ζωντανέψετε κάθε είδους σαλάτες, μαγειρευτά ή σάλτσες.
"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"
bostanistas