BLOGGERS HELP

O

12 Μαρ 2015

Καρκίνος και Κάνναβις


Πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν την θεραπευτική αξία της Ιατρικής Κάνναβης στην θεραπεία και πρόληψη του καρκίνου, τόσον για την καταπολέμηση της ίδιας της πάθησης, όσον και για τα συμπτώματα της όπως ανορεξία, καχεξία, κοκ. καθώς και για ανακούφιση από τις φοβερές παρενέργειες που προκαλούν οι συμβατικές θεραπείες (ακτίνες, χημειοθεραπεία, ορμονοθεραπεία), όπως ναυτία,  φλεγμονές, αρθρίτιδα, και... καρκίνο.
Εν συντομία, έγκυρες και βάσιμες πηγές έχουν να πουν τα εξής: (το υλικό τους είναι στην αγγλική γλώσσα):
Από την επίσημη κρατική ιστοσελίδα των ΗΠΑ για τον καρκίνο. Βασισμένο σε 37 επιστημονικές έρευνες που πιστοποιούν την αξία της Κάνναβης ως αντικαρκινικό και αναλγητικό φάρμακο, και την χρήση της στην ανορεξία:
US National Cancer Institute ~ Cannabis and Cannabinoids
34 Medical Studies Proving Cannabis Cures Cancer:
Σχεδόν χίλιες επιστημονικές μελέτες για το θέμα Ιατρικής Κάνναβης και Καρκίνου από την ιατρική βάση δεδομένων PubMed - έρευνα με τους όρους "cannabinoid" και "cancer":
Η Κάνναβις είναι επίσημα αναγνωρισμένη ως φάρμακο για πέρα από 100 ασθένειες - σε μερικές από αυτές, η Κάνναβις σώζει, κυριολεκτικά, τη ζωή των ασθενών [1]. Με βάση λοιπόν το φυσικό δίκαιο, τους Θείους Νόμους - που όπως μας δίδαξε η Αντιγόνη σίγουρα είναι υπεράνω των ανθρωπίνων - την απλή λογική, και την αίσθηση συμπόνιας και ανθρωπισμού, είναι αδιανόητο το ότι οι καρκινοπαθείς και οι υποφέροντες από οποιαδήποτε ασθένεια στερούνται πρόσβαση στο ζωογόνο και σωτήριο αυτό φυτό. Οι δραστηριότητες μας για την προώθηση και νομιμοποίηση της Κάνναβης για το όφελος όχι μόνον των καρκινοπαθών αλλά και όλων που την έχουν ανάγκη, μας οδήγησαν στη συνεργασία με την ομάδα που λειτουργεί την ιστοσελίδα:
Ιατρική Κάνναβη
Μέσα από αυτή την εργασία λαμβάνουμε συχνά γράμματα και μηνύματα με τραγικές κραυγές απόγνωσης και εκκλήσεις για βοήθεια από άτομα που έχουν ανάγκη για πρόσβαση στην Ιατρική Κάνναβη για τους εαυτούς τους ή τους αγαπημένους τους. Οι κύριες ερωτήσεις είναι πάντα "μπορείτε να με προμηθεύσετε;", και "πως να χρησιμοποιήσω το βότανο;"
Απόσπασμα από ένα τέτοιο γράμμα:
"Είμαι καρκινοπαθής. Ψάχνω εδώ και πολύ καιρό νά'βρω το λάδι της ινδικής κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς.
Πριν μερικούς μήνες μου αφαίρεσαν και τους δύο μαστούς. Η βιοψία έδειξε επιπλέον και θετικούς λεμφαδένες, μου είπαν πως ίσως θα χρειαστεί να ξανακάμω εγχείρηση για αφαίρεση μέρους της μασχάλης. Ίσως και στις δύο πλευρές.  Από τότε γιατροί και συγγενείς με πιέζουν συνέχεια για χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Θέλουν να πάρω και ορμονοθεραπεία γιατί στην βιοψία φάνηκε πως ο καρκίνος μου έχει ιδιαίτερη σχέση με τις θηλυκές ορμόνες.
 ... Συνεχίζω να τους αρνούμαι αλλά κανείς δεν με υποστηρίζει. Δεν θέλω να υποβληθώ σε όλη αυτή την ταλαιπωρία, και το έχω μελετήσει - παντού οι επιστήμονες παραδέχονται πως και οι τρείς μορφές θεραπείας προκαλούν καρκίνο ΚΑΙ άλλες αρρώστιες! Διαβάζω εδώ τι λέει ο ερευνητής Μος για την ακτινοθεραπεία και είμαι σίγουρη πως αν τους αφήσω, αυτοί θα με πεθάνουν:
http://www.whale.to/cancer/moss12.html [2].
Ψάχνω για το Κανναβινέλαιο. Σας βρήκα από τη σελίδα της Ιατρικής Κάνναβης ... μπορείτε να με βοηθήσετε;
A."
"Μπορείτε να με προμηθεύσετε;"
Παρακαλούμε δώστε και λίγο χρόνο να επισκεφθείτε την σελίδα
Medical Cannabis - Ιατρική Κάνναβη
Η υποστήριξη και συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και πολύ ευπρόσδεκτη. Όντας βιολόγος που ασκεί την Φυσική Θεραπευτική, συνεργάζομαι με την ομάδα που διαχειρίζεται την σελίδα ως εθελοντής, φίλος και σύμμαχος. {Αν σας αρέσει η σελίδα πέστε μας το - πατήστε το "like"!} Στην ομάδα συμμετέχουν και άλλα άτομα (συναγωνιστές που είχαν την έμπνευση, επωμίστηκαν την ίδρυση, διαχείριση, μελέτη, μεταφράσεις, ανάρτηση υλικού, παρασκευή γραφικών, διαχείριση αλληλογραφίας, υποστήριξη) που λόγω της αμείλικτης και ανήθικης δίωξης από τις αρχές πρέπει να παραμένουν στην ανωνυμία για την προστασία της εκστρατείας αλλά και των ιδίων των ατόμων. 

 ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !!! ΒΙΝΤΕΟ

Η ομάδα λαμβάνει συχνά ερωτήσεις και παρακλήσεις για προμήθεια διαφόρων σκευασμάτων Κάνναβης. "Που νά 'βρω Κάνναβη;" γράφουν οι αναγνώστες - συχνά με απελπισία. Μια απαραίτητη απάντηση που προκύπτει σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι ότι:
Δυστυχώς εμείς ως ομάδα ΔΕΝ μπορούμε ούτε να σας προτρέψουμε να παραβιάσετε τους νόμους, ούτε και να σας προμηθεύσουμε με παράνομες ουσίες. Αγωνιζόμαστε για να αλλάξουν οι νόμοι για την Ιατρική χρήση της Κάνναβης ώστε αυτό το υπέροχο θεραπευτικό βότανο να γίνει ξανά νόμιμο, και όλοι οι ασθενείς να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όσο χρειάζονται ή επιθυμούν. Και προσφέρουμε όσον το δυνατόν πιο έγκυρη και αξιοποιήσιμη ενημέρωση και πληροφόρηση ώστε να μπορούν οι ασθενείς και οι αγαπημένοι τους να αξιοποιήσουν την Κάνναβη θεραπευτικά.
"Πως να την χρησιμοποιήσω;"
Γράμμα από μια κυρία που παλεύει με μια σπάνια μορφή καρκίνου που συμπεριλαμβάνει σάρκωμα στους μαλακούς ιστούς που έχει εισχωρήσει μέσα στα οστά. Έχει συμπληρώσει όλες τις ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες, οι γιατροί της είπαν ότι δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι περισσότερο, αλλά οι μεταστάσεις συνεχίζουν:
"...Ψάχνω για το φαρμακευτικό εκχύλισμα κάνναβης. Γνωρίζεις αν υπάρχει καμιά δυνατότητα να το προμηθευτεί κάποιος ασθενής; Αν όχι εδώ, στο εξωτερικό; ...Διαβάζω για περιπτώσεις καρκίνων που θεραπεύτηκαν με την κάνναβη ενώ οι γιατροί τους είχαν ξεγράψει. Γνωρίζεις αν υπάρχει όντως τέτοια δυνατότητα κάποιες φορές ή αν λειτουργεί καθαρά υποστηρικτικά σε συνδυασμό με τις συμβατικές θεραπείες, αυξάνοντας βέβαια κατά περίπτωση τις θεραπευτικές τους δυνατότητες αφού περιορίζουν τις σοβαρές παρενέργειες που προκαλούν;"
Λοιπόν η απάντηση είναι ΝΑΙ σε όλα!
Η Κάνναβις έχει θεραπευτικές ιδιότητες σε όλα τα επίπεδα:
ο- δρα ως υποστηρικτικό φάρμακο σε συνδυασμό με τις άλλες συμβατικές και εναλλακτικές θεραπείες,
ο- δρα και από μόνη της ως μέσον αυτογνωσίας που παρέχει κάτι πολύτιμο, που μόνο μια τέτοια ελαφριά ψυχοδηλωτική ουσία μπορεί να παράσχει,
ο- δρα και ως ισχυρός αντικαρκινικός παράγοντας.
Το θέμα της μορφής χρήσης, δόσεων, και σκευασμάτων της Κάνναβης έχει μεν σημασία, αλλά η απλή απάντηση στο πρόβλημα έχει άμεση απάντηση: χρησιμοποιείστε ΟΤΙ και ΟΠΟΙΑ μορφή βρείτε!
Είναι σωστό να στοχεύσετε στην προμήθεια και παρασκευή κάποιων δυσεύρετων μορφών και  σκευασμάτων, αλλά εν τω μεταξύ, ό,τι και όποια μορφή της Κάνναβης βρείτε έχει θεραπευτική αξία - αξιοποιήστε την! {Αυτή η συμβουλή ισχύει για όσο θα ισχύουν οι παράλογες και άδικες επιχειρήσεις καταδίωξης των ασθενών και των Φίλων της Κάνναβης, καθώς και το καθεστώς παρανομίας, το κλίμα μαύρης αγοράς, τεχνητών ελλείψεων, εκμετάλλευσης από την μαφία, κ.α. Αν και όταν κερδίσουμε τη νομιμοποίηση - τουλάχιστον της Ιατρικής Κάνναβης - υπάρχουν διαφορετικές και πολύ καλύτερες παράμετροι που θα κατευθύνουν τις αποφάσεις για τα σκευάσματα ανάλογα με την ασθένεια, την ιδιοσυγκρασία και τις ιδιαίτερες ανάγκες του ασθενούς, που θα τις εφαρμόζουμε σύμφωνα με την επιστήμη, την γνώση και την κλινική πείρα. Σήμερα όμως όπως είμαστε κάτω από το άρβυλο, το ρόπαλο και τις χειροπέδες του καταπιεστή - ό,τι βρούμε ας το αξιοποιούμε.}
Η Κάνναβις στην πιο κοινή μορφή που κυκλοφορεί στο εμπόριο προσφέρεται συνήθως για κάπνισμα ή για φάγωμα (την ψήνουμε σε βούτυρο ή λάδι - η συνταγή είναι πιο κάτω). Οι δόσεις της συνήθους αυτής μορφής προμήθειας είναι μικρές, αλλά και με αυτές τις μικρές παρέχονται έντονα και χρήσιμα οφέλη:
ο- αυτογνωσία, ψυχολογική και σωματική αναζωογόνηση,
ο- ευφορία, αναψυχή, ηρεμία, υπέρβαση,
ο- αναλγητική δράση - μεγεθύνει την δράση άλλων αναλγητικών ώστε να χρειάζονται πιο μικρές δόσεις χημικών αναλγητικών,
ο- αντιφλεγμονική δράση - μεγεθύνει την δράση άλλων αντιφλεγμονωδών φαρμάκων ώστε να χρειάζονται πιο μικρές δόσεις χημικών ή φυσικών αντιφλεγμονωδών,
ο- αντι-εμετική δράση,
ο- εναρμόνιση και ενεργοποίηση του αμυντικού-ανοσοποιητικού συστήματος,
ο- προστασία ιστών, οργάνων και συστημάτων (ιδίως νευρώνων),
ο- σε μεγάλες δόσεις, άμεσα αντικαρκινική δράση.
Υπάρχει ένας καλός κατάλογος και περίληψη επιστημονικών μελετών καθώς και άρθρων εκλαϊκευμένης επιστήμης εδώ για πολλά από αυτά τα θέματα. Πολλοί καρκινοπαθείς αντιμετωπίζουν αρκετές από τις ανάγκες υγείας που αναφέρονται εδώ:
Όλα όσα πραγματεύεται αυτή η σελίδα μπορούν να βρεθούν σε πιο απλές ή πιο περίπλοκες (επιστημονικές) εκδοχές και αλλού στο διαδίκτυο.
Λοιπόν, ως πρώτο βήμα, όση Κάνναβη μπορείτε να βρείτε στο σύνηθες εμπόριο μικρών δόσεων είναι καλή, θεραπευτική και εύκολα αξιοποιήσιμη.
Επίσης, για αυτή την διάσταση της χρήσης μπορείτε να δείτε και τού'ν το άρθρο μου:
Η Ορθή χρήση της Κάνναβης
Μικρό Εγχειρίδιο
Υπάρχουν όμως και θεραπευτικές χρήσεις που απαιτούν διαφορετικά είδη προμήθειας και ειδικών σκευασμάτων.
Ειδικά για τους καρκινοπαθείς ~ θέματα θερμοκρασίας
Οι αντικαρκινικές ιδιότητες της Κάνναβης πολλαπλασιάζονται με την ήπια θερμότητα: το φαρμακευτικό συστατικό που ονομάζεται Κανναβιδιολικό Οξύ [CBDA] μετατρέπεται σε Κανναβιδιόλη [CBD], η οποία έχει την πιο αναγνωρισμένη από την επιστήμη αντικαρκινική δράση.
Η θερμότητα που χρησιμοποιείται στο κάπνισμα αρκεί για αυτή την μετατροπή. Το ίδιο ισχύει και για το μαγείρεμα. Για μεγιστοποίηση της απόδοσης, στην παρασκευή σκευασμάτων διατηρούμε την θερμοκρασία κάτω από τους 120 βαθμούς Κελσίου (120 C.)
{Αν σας ενδιαφέρει η εργαστηριακή και χημική ανάλυση αυτής της ιστορίας, δείτε την σχετική παραπομπή στις Σημειώσεις [3].}
Οπότε, για τους θεραπευτικούς μας σκοπούς είναι σημαντικό να μεγιστοποιούμε και προφυλάγουμε τις αντικαρκινικές ιδιότητες των σκευασμάτων μας. Όσα σκευάσματα δεν έχουν υποστεί θέρμανση (θα δείτε πιο κάτω) θα πρέπει να μαγειρευτούν ή να τα καπνίσουμε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την φαρμακευτική αξία που έχει η ρητίνη Κάνναβης (χασίς) και το σύνηθες βάμμα Κάνναβης (εκείνο που παρασκευάζεται κρύο): θα πρέπει να μαγειρευτούν ή να τα καπνίσουμε.
Υπάρχει η μέθοδος του φρέσκου χυμού, που απαιτεί προμήθεια φρέσκου φυτού, δηλ. μόνο αν υπάρχει το φυτό στο σπίτι ή στην κλινική μπορεί να αξιοποιηθεί η χρήση αυτή. Η ιατρική εφαρμογή έχει πολλά οφέλη, υπάρχουν όμως και αδιευκρίνιστες πτυχές. Ακόμα και αν διευθετήσετε νά 'χετε φυτά στο σπίτι εισηγούμαι προς το παρόν αποφύγετε αυτή τη μέθοδο. Ειδικά για τους καρκινοπαθείς που έχουν ήδη κάμει συμβατικές θεραπείες, μπορεί να εμπερικλείει κινδύνους μολύνσεων, αλλεργικών αντιδράσεων, επιβάρυνσης κάποιων οργάνων, ή αλληλεπίδρασης με άλλα συμβατικά φάρμακα. Αν είναι απαραίτητο (αν είναι η μόνη σας πηγή Κάνναβης) μπορείτε να την εφαρμόσετε προσεκτικά αρχίζοντας με πολύ μικρές δόσεις και κλιμακώνοντας τες πολύ σιγά, κατόπιν καλής συνεννόησης και επίβλεψης με γιατρό ΣΥΝ κάποιο άτομο που έχει γνώση και πείρα στην θεραπευτική χρήση της Κάνναβης (τις πλείστες φορές οι γιατροί δεν έχουν αρκετή γνώση και πείρα στον τομέα).
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ:
Ιατρική Κάνναβις... ΧΩΡΙΣ ψυχοδραστικές επιδράσεις;
Υπάρχει η μέθοδος του Κανναβινέλαιου. Αυτή έχει πάρα πολλά οφέλη, και αποδεδειγμένες αντικαρκινικές ιδιότητες. Απαιτεί όμως πρόσβαση σε πολύ μεγάλες ποσότητες του φυτού, καθώς και υπομονή για την επεξεργασία ώστε να γίνει το σωστό σκεύασμα.
Ενδεικτικά, για τις ποσότητες και τα έξοδα:
Για άτομο που αρχίζει την θεραπεία με το Κανναβινέλαιο, με 75 γραμμάρια του φυτού (καλής ποιότητας), παράγουμε λάδι για περίπου 30-35 μέρες (είναι χαμηλές οι δόσεις στην αρχή). Για άτομο που ήδη βρίσκεται στην θεραπεία για μερικές εβδομάδες (αυξημένη δόση, ένα γραμμάριο λάδι ημερησίως), 40 γραμμάρια φυτό παράγουν λάδι για περίπου 5 μέρες θεραπεία. Για μια μακροπρόθεσμη θεραπευτική αγωγή απαιτούνται περίπου 60-100 γρ. Κανναβινέλαιου, άρα συνολικά περίπου 600-1000 γρ. φυτού (δηλαδή μέχρι και ένα κιλό Κάνναβης!). Οι πιο πάνω υπολογισμοί αφορούν καλής ποιότητας φυτό με περιεκτικότητα 10% ή και 12% σε λάδι. Αν το βότανο είναι χαμηλότερης ποιότητας (3% ή 5%) τότε θα χρειαστεί περισσότερο βότανο.
Αυτό συνεπάγεται τεράστια ποσά λεφτών μέσω του συνηθισμένου εμπορίου. Αν θα στοχεύσετε εκεί, θα πρέπει να κινηθείτε "ιεραρχικά/κάθετα" μέσω χονδρέμπορων και να τους μιλήσετε ανοικτά για το ότι πρόκειται για ιατρική χρήση καρκινοπαθούς. Υπάρχουν προμηθευτές-εμπόροι που το καταλαβαίνουν αυτό, έχουν ανθρωπιστικές ευαισθησίες και μπορεί να σας δώσουν πρόσβαση σε μεγάλες ποσότητες σε χαμηλές τιμές.
Ενδεικτικά για τις τιμές: στην Κύπρο πρόσφατα η τιμή της Κάνναβης έπεσε σε περίπου 25 Ευρώ το γραμμάριο (ήταν μέχρι και 30-35 Ευρώ/γρ. πριν 2 χρόνια, περίπου ίση με την τιμή του χρυσού [4]). Σε αυτή την "φτηνή" λιανική τιμή των 25 Ευρώ/γρ., το κόστος μιας αγωγής Κανναβινέλαιου (χωρίς τα έξοδα για την παρασκευή, μόνο για την Κάνναβη) θα ήταν από 15.000 ως 25.000 Ευρώ (σημειώστε ότι μιλούμε για χιλιάδες Ευρώ). Άρα η αγορά μεγάλων ποσοτήτων ανά γραμμάριο είναι απαγορευτική, ή απέραντη σπατάλη, και δεν πρέπει να το προσεγγίσετε έτσι. (Η λιανική αγορά είναι πολύ χρήσιμη για μικρές ποσότητες συνήθους χρήσης, κάπνισμα και φάγωμα).
Υπάρχει όμως μεγάλη πιθανότητα αν κινηθείτε "ιεραρχικά/κάθετα" μες το σύστημα διανομής, νά'βρετε πηγές για πολύ-πολύ χαμηλότερες τιμές. Αυτοί που το εισάγουν συνήθως το αγοράζουν για μερικές εκατοντάδες Ευρώ ανά κιλό, και το μεταπωλούν χονδρικά σε παρόμοιες τιμές, δηλ. λίγο πιο πολλές εκατοντάδες ή και χίλια Ευρώ το κιλό. Αν θα αγοράσετε απευθείας από τους εισαγωγείς ή τους πρώτους μεταπωλητές 50 γραμμάρια χονδρικώς, αντί της λιανικής τιμής (1.250 Ευρώ), η τιμή θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλότερη, ας πούμε 250 Ευρώ. Ακόμα και αυτή η "χαμηλή" τιμή είναι πολύ κερδοφόρα για τον εισαγωγέα/μεταπωλητή.
Παρασκευή του Κανναβινέλαιου:
 
Απλές οδηγίες σε βίντεο εδώ:
και γραπτώς (προς το κάτω μέρος της σελίδας):
Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί για διαλύτη οινόπνευμα (95% μεθανόλη) ή 100% ισοπροπυλικό αλκοόλ. Και η εναλλακτική, πιο κάτω, βασίζεται στην μεθανόλη. Μελετήστε και τις δύο και διαλέξετε όποια σας ταιριάζει.
Εκεί όπου λέει "ricecooker", αντ' αυτού μπορούμε να βάλουμε το λεγόμενο bain-marie, δηλ. διπλή κατσαρόλα με νερό στην εξωτερική.
Εκεί όπου λέει "electriccandlewarmer", αντ' αυτού μπορούμε να βάλουμε το πιο μικρό "μάτι" της ηλεκτρικής κουζίνας στην πιο μικρή του ισχύ, ή αν είναι πολύ ζεστό, μπορούμε να τοποθετήσουμε το σκεύος μας πάνω του αλλά υπερυψωμένο με μεταλλικά ή κεραμικά στηρίγματα, ώστε να μην αγγίζει το σκεύος αλλά να υπάρχει απλώς θερμός αέρας μεταξύ του σκεύους και της πηγής θερμότητας. Η θερμοκρασία που θέλουμε στο σκεύος είναι μόνο μερικούς βαθμούς πάνω από την ανθρώπινη, ζεστή αλλά άνετη στο άγγιγμα.
Εναλλακτική παρασκευή
Η μέθοδος με το σύνηθες οινόπνευμα (αντί το ισοπροπυλικό) έχει λιγότερους κινδύνους τοξικότητας ή/και εκρήξεων. Χονδρικά μπορούμε να πούμε ότι η αποδοτικότητα και των δύο είναι παρόμοια. Η διαδικασία είναι απλή, παρ' όλον που το βίντεο πιο κάτω είναι πιο μεγάλης διάρκειας από το προηγούμενο.
Η μέθοδος εδώ είναι αυτή που ακολουθεί η οικογένεια της μικρής Mykayla Comstock που παλεύει με την λευχαιμία. Έγινε διάσημη με την θεραπεία Κάνναβης που κάμνει:
Το βίντεο για την παρασκευασία είναι εδώ:
και εδώ:
Η κουζίνα είναι και το καλύτερο εργαστήριο για χημικές και φαρμακευτικές παρασκευές για εναλλακτικές θεραπείες. Χρειάζεται μόνο πολλή υπομονή, και προσοχή σε κάθε βήμα.
Δοσολογία:
Δεν χρειάζεται ανησυχία για το θέμα, απλώς μόνο λίγη προσοχή στην αρχή μέχρι να το συνηθίσει η ασθενής. Υπενθυμίζουμε πως η Κάνναβις είναι αβλαβής, μη-τοξική! Αρχίζουμε με μικροσκοπική δόση Κανναβινέλαιου και την ανεβάζουμε σιγά-σιγά μέχρι να γίνει περίπου 1γρ. την ημέρα. Η αρχική δόση μετριέται περίπου "με το μάτι" ως ίση με το μέγεθος μισού κόκκου ρυζιού. Διπλασιάζεται κάθε τέσσερεις μέρες μέχρι να φτάσει στο ένα γραμμάριο, οπότε και μένει σταθερή μέχρι το πέρας της αγωγής. Συνήθως μια αγωγή με Κανναβινέλαιο διαρκεί περίπου τρεις μήνες, και αφορά περίπου 60 γραμμάρια Κανναβινέλαιου.
Δύο πηγές που εξηγούν καλά αυτή τη διαδικασία:
και
Διευκρινίζουμε ότι το Κανναβινέλαιο είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το σπορέλαιο της Κάνναβης. Πολλοί συγχύζουν τα δύο, αλλά είναι πολύ διαφορετικά σκευάσματα:
ο- Το Κανναβινέλαιο είναι φυσικό φάρμακο, έντονα θεραπευτικό, με έντονες ψυχοδραστικές ιδιότητες παράνομο, πανάκριβο.
ο- Το Σπορέλαιο είναι υγιεινή τροφή υψηλής ποιότητας χωρίς ψυχοδραστικές ιδιότητες, νόμιμο, φθηνό. Σε μεγάλες ποσότητες έχει θεραπευτική αξία.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ:
Κανναβινέλαιο ή Σπορέλαιο της Κάνναβης; Διευκρίνηση για τις δύο του μορφές
Το πιο πιθανό είναι ότι οι πρώτες σας εμπειρίες με την Κάνναβη θα είναι με την συνηθισμένη μορφή προμήθειας που υπάρχει στο εμπόριο. Αυτή καπνίζεται πολύ εύκολα και προσφέρει άμεση ανακούφιση. Αλλά για βαθύτερη θεραπευτική χρήση που πλησιάζει κάπως την ποιότητα του Κανναβινέλαιου, είναι καλύτερα να την κάμουμε αφέψημα σε βούτυρο - στο εξωτερικό επεκράτησε ο όρος Cannabutter ("Κανναβούτυρο") - ή να χρησιμοποιήσουμε την ρητίνη της Κάνναβης, που είναι γνωστή και με το όνομα χασίς.
Η μέθοδος του Βουτύρου
Να μερικές συνταγές (αγγλικά):
Μια από τις πιο απλές και καλές συνταγές. Είναι απλοποιημένη μετάφραση από ανάρτηση στην σελίδα :
"Here's the real deal":
Συστατικά:
1. 200-250 γραμμάρια Κάνναβης, οποιασδήποτε ποιότητας.
2. 400-500 γραμμάρια βούτυρο (ανάλατο).
(Σημ. Συντ. : Οι πιο πάνω ποσότητες μπορούν να προσαρμοστούν. Για παράδειγμα για 10 γρ. Κάνναβης, 20 γρ. βούτυρου αρκούν. Η ποσότητα νερού όμως είναι καλό να μην μειωθεί πολύ.)
3. Δύο φλυντζάνια νερό. (Σημ. Συντ. : Τρία αν είναι πολύ ζέστη).
Τοποθετούμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και το λιώνουμε. Προσθέτουμε το νερό και ψηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία. Προσθέτουμε το βότανο και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε και προσέχουμε να μην υπερθερμανθεί το βούτυρο. Να μην καεί το βούτυρο!
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και συνθλίβουμε ή τρίβουμε το βότανο σαν ψήνεται, για περίπου 40-45 λεπτά. Τοποθετούμε το μείγμα σε μεγάλο πλαστικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη (στον ψυκτικό θάλαμο του ψυγείου). Το βούτυρο θα συμπηχθεί στην επιφάνεια, το βότανο στη μέση, και το νερό θα γίνει πάγος στον πάτο. Μετά που θα παγώσει, το παίρνουμε από την κατάψυξη και θερμαίνουμε ελαφρώς τις πλευρές του δοχείου (απέξω) με θερμό νερό ώστε να ξεκολλήσει από το περιεχόμενο. Αναποδογυρίζουμε, και όλο το περιεχόμενο κατεβαίνει σε ένα πιάτο. Μ' ένα μαχαίρι αφαιρούμε τον πάγο και το βότανο - αυτά παν στα άχρηστα. Κρατούμε το "Κανναβούτυρο". Διατηρείται πολύ καλά σε ένα σκεπασμένο δοχείο στην κατάψυξη."
Μια πιο απλή μέθοδος που δεν χρειάζεται ψυγείο:
Better Bud Butter
by Jay R. Cavanaugh, PhD
Η Χορτοφαγική εκδοχή
Υπάρχουν πολλά άτομα που για πολλούς και καλούς λόγους αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά (για λόγους υγείας, πολιτικούς, ή πνευματικούς λόγους), και άρα και το βούτυρο δεν προσφέρεται για αυτό το σκεύασμα. Σας παρακαλούμε ΜΗΝ αντικαταστήσετε το βούτυρο με μαργαρίνη! Είναι καταστροφική για την υγεία, και καλύτερα να την αποφεύγουμε.
Υπάρχουν δύο πολύ καλύτερες επιλογές: το λάδι, και το εξαγνισμένο βούτυρο (που ονομάζεται γκι {ghee}).
Να μια πολύ καλή συνταγή για αφέψημα Κάνναβης σε λάδι:
Oils Well That Ends Well
Τα άτομα που γνωρίζουν την χρήση του γκι και ξέρουν από που να το προμηθευτούν ή να το φτιάξουν στο σπίτι, μπορούν να αντικαταστήσουν στις συνταγές το γκι στη θέση του βούτυρου.
Θεραπευτική χρήση:
Βάζουμε το "Κανναβούτυρο" ή το λάδι με την Κάνναβη απευθείας στο φαί, πχ. πάνω σε φρυγανιά, ή με αυτό μαγειρεύουμε το φαγητό. Για παράδειγμα, για να κάμουμε αυγά τηγανητά, αντί για σύνηθες λάδι χρησιμοποιούμε το Κανναβούτυρο. Ή το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε μπισκότα ή κέικ.
Η γνώση του ακριβώς πόσο βότανο μπήκε σε πόσο βούτυρο ή λάδι, μας καθοδηγεί στη δοσολογία. Αν έβαλα δέκα γραμμάρια Κάνναβης σε μια άλφα ποσότητα Βούτυρο, το ένα δέκατο του Κανναβούτυρου αντιστοιχεί σε ένα γραμμάριο Κάνναβης. Για συνήθεις χρήσεις, μια θεραπευτική δόση είναι περίπου ίση ή και διπλάσια αυτής που καπνίζεται. Για την νύκτα κατά τον ύπνο, μπορεί να είναι και διπλάσια ή τριπλάσια αυτής της ποσότητας. Ή και πιο ψηλή, για άτομα που έχουν συνηθίσει την εμπειρία.
Η φρέσκια ρητίνη της Κάνναβης (χασίς) είναι μια πολύ καλή επιλογή ως ιατρικό σκεύασμα. Υπάρχει στο εμπόριο, αλλά υπάρχουν και τρόποι να την εξάγουμε από το βότανο με πολλών ειδών μεθόδους και διάφορες διαβαθμίσεις αποδοτικότητας.
Για τα άτομα που τυγχάνει να έχουν μια μεγάλη φυτεία Κάνναβης στην αυλή τους ("αάχ... και βάχ..."): απλώς μαζέψετε την ρητίνη όταν τα φυτά έχουν φτάσει στο μέγιστο σημείο ωριμότητος. Η καλύτερη συλλογή γίνεται με επικόλληση της ρητίνης πάνω στο γυμνό δέρμα, απόξεση από το δέρμα με κουτάλι ή μαχαίρι, και μετά η ρητίνη απλώς πλάθεται με τα χέρια σε μπαλάκια (όπως στο "με τα δυό χεράκια, πλάθω κουλουράκια..."). Καπνίζεται και τρώγεται (πρέπει να μαγειρευτεί). Επίσης, μπορούμε να ψήσουμε την ρητίνη για πέντε λεπτά σε ένα φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 100-120 C, και μετά να την προσθέσουμε στο φαί, ή σε καψούλες που θα καταπιούμε με λίγο νερό.
Δόσεις: η ρητίνη είναι δυνατή. Αρχίστε τρώγοντας μόνο με όση θα καπνίζατε, και μετά αυξήστε σιγά σιγά.
Εδώ υπάρχουν οδηγίες για διάφορες μεθόδους εξαγωγής και επεξεργασίας της ρητίνης, από απλές ως περίπλοκες:
How to Make Wicked Hash
Για μας τους κοινούς θνητούς, υπάρχει και η πιο κάτω μέθοδος για εξαγωγή της ρητίνης από την Κάνναβη. Είναι μια εξαγωγή με νερό και πάγο - έχει αρκετά μεγάλη αποδοτικότητα αν προσέξουμε ώστε το φυτό να είναι όσον πιο φρέσκο γίνεται:
How do I make Ice Hash?
Το βάμμα Κάνναβης
Το βάμμα είναι ένα διάλυμα των δραστικών συστατικών του φυτού σε οινόπνευμα. Το φυτικό υλικό θα πρέπει να αποξηραθεί τελείως, να αλεστεί ή να κοπεί ψιλά (όχι όμως να γίνει σκόνη), να θερμανθεί για πέντε λεπτά σε ένα φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 100-120 C, και μετά από αυτό να τοποθετηθεί σε οινόπνευμα.
Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το οινόπνευμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ασφαλές για ανθρώπινη χρήση (αιθανόλη), και ΟΧΙ καθαριστικό οινόπνευμα ή αυτό της εντριβής (μεθανόλη, ξυλόπνευμα, "σπίρτο", ισοπροπυλική αλκοόλη - όλα αυτά είναι δηλητήρια).
Προτιμούμε όσον το δυνατόν πιο αγνό οινόπνευμα. Στο εμπόριο υπάρχουν προϊόντα μέχρι και 97%.   
Αποφεύγουμε τα πλαστικά δοχεία, προτιμούμε τα γυάλινα. Χονδρικά ομιλώντες, για νά 'βρουμε την ποσότητα οινοπνεύματος που θα χρησιμοποιήσουμε, πολλαπλασιάζουμε την ποσότητα γραμμαρίων της Κάνναβης επί δέκα, και αυτό μας δίνει την ποσότητα του οινοπνεύματος εκπεφρασμένη σε χιλιοστά του λίτρου (ml). Δηλαδή για να φτιάξουμε βάμμα με 10 γρ. αλεσμένης και ψημένης στο φούρνο Κάνναβης, θα χρησιμοποιήσουμε 100ml οινόπνευμα.
Μετά από την θέρμανση στο φούρνο, βάζουμε την φυτική ουσία σ' ένα γυάλινο καθαρό δοχείο που κλείνει καλά μαζί με το οινόπνευμα, και το ανακινούμε με δύναμη μερικές φορές. Βεβαιωνόμαστε ότι όλη η φυτική ουσία επανακάθεται και καλύπτεται από το υγρό. Τοποθετούμε το δοχείο σε θερμό χώρο όπου δεν εκτίθεται σε άμεσο ηλιακό φώς, ούτε και σε ακραίες θερμοκρασίες. Ανακινούμε 4-5 φορές την ημέρα τις πρώτες μερικές μέρες, και μία φορά την ημέρα τις υπόλοιπες. Σε 30-60 ημέρες είναι έτοιμο. Το περνούμε από λεπτό σουρωτήρι, ή ύφασμα ή φίλτρο του καφέ. Κρατούμε το υγρό (είναι το βάμμα μας!) και απορρίπτουμε το φυτικό υλικό που μαζεύεται με το σούρωμα.
Ανάλογα με την περιεκτικότητα (ισχύ) του βοτάνου με το οποίο αρχίσαμε, μία δόση μπορεί να κυμαίνεται από 4 σταγόνες μέχρι και ένα κουταλάκι. Θα χρειαστεί εξοικείωση και πειραματισμός μέχρι να βρεθεί η ορθή δόση, αρχίζοντας από μερικές σταγόνες.
Περισσότερες πληροφορίες και μέθοδοι εδώ:
Marijuana Tincture Recipe, How to Make Cannabis Tincture
By Jay R. Cavanaugh, Ph.D.
Κάπνισμα
Η χορήγηση της Κάνναβης παρέχει τις πιο άμεσες ψυχικές και άλλες επιδράσεις μέσω καπνίσματος. Αυτό μπορεί να γίνει απευθείας με καπνοσύριγγα (πίπα), με τσιγάρο (σκέτο, χωρίς προσμίξεις άλλων ουσιών όπως το ταμπάκο), με ναργιλέ (η πιο υγιεινή μορφή καπνίσματος από τις τρεις)... ή με εισπνοές μέσω ενός εξατμιστή (vaporizer - είναι μια απλή συσκευή που μας προστατεύει από τους καπνούς).
Οι ποσότητες της Κάνναβης που μπορούμε να καπνίσουμε προσφέρουν όλα τα οφέλη της Κάνναβης εκτός από την πιο δυνατή αντικαρκινική δράση. Το κάπνισμα μεγάλων δόσεων έχει ελαφριά αντικαρκινική δράση, αλλά για πιοδυνατή τέτοια δράση χρειάζονται ποσότητες που είναι προτιμότερο να ληφθούν από το στόμα (κανναβινέλαιο, κανναβούτυρο, βάμμα, μαγειρευμένο χασίς).
Με το κάπνισμα προκύπτουν τα εξής: 50% του φυτού καίγεται - δηλαδή χάνεται! Τουπόλοιπο 50% θεωρητικάεξατμίζεταικαιτοεισπνέουμε. Αλλά στην πράξη μόνο το ένα ή δύο τρίτα αυτού καταλήγουν στον καπνιστή. Με άλλα λόγια τελικά μόνο το ένα έκτο της αρχικής ποσότητας μπορεί να αξιοποιείται μέσω καπνίσματος. Επιπλέον υπάρχουν και οι αρνητικές επιδράσεις του καπνού, όπως ερέθισμα και επιβάρυνση του αναπνευστικού συστήματος. Όλααυτάισχύουνγιαόλεςτιςμεθόδουςκαπνίσματος... εκτός από τον εξατμιστή.
Ο εξατμιστής ΔΕΝ καίει το υλικό, και απλώς θερμαίνει τις δραστικές ουσίες μέχρι να αναδυθούν στον αέρα που αναρροφούμε. Και μπορεί να έχει μέχρι και περίπου 90% αποδοτικότητα! Τεχνικά ομιλώντας δηλαδή, ο εξατμιστής δεν είναι μέθοδος καπνίσματος, αλλά μέθοδος εισπνοής. Υπάρχουν πολλά άτομα που για διάφορους λόγους πρέπει να αποφύγουν το κάπνισμα, οπότε ο εξατμιστής προσφέρεται σαν μια καλή λύση. Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να μελετήσετε τις διάφορες επιλογές εδώ:
The Pen is Mightier Than the Bong, or Mini Vaporizers Got the Right Stuff
Καλλιέργεια του φυτού
Αν θα σκεφτείτε για καλλιέργεια Κάνναβης στο σπίτι για ιατρική χρήση, τότε πράγματι αξίζει νά 'βρητε σπόρους υψηλής ποιότητας από το εξωτερικό. Σήμερα υπάρχουν πολλές επιλογές ποικιλιών με εξειδικευμένες ιδιότητες. Μελετήστε τι υπάρχει στο διαδίκτυο πριν παραγγείλετε. Ακόμα όμως και οι "κοινές" ποικιλίες Κάνναβης που υπάρχουν στο εμπόριο είναι πολύ καλής ποιότητος για ιατρική χρήση. Απλώς αφαιρέστε τους σπόρους και καλλιεργήστε τους. Όσον πιο φρέσκοι τόσον το καλύτερο. Οι σπόροι από περιοχές ορεινές που μεγάλωσαν έξω και άνυδροι (ελάχιστο πότισμα) έχουν μεγάλη απόδοση.
Η καλλιέργεια καθιστά τον ασθενή πολύ ευάλωτο στις διωκτικές αρχές οπότε αυτή η προσέγγιση θα πρέπει να ζυγιστεί πολύ καλά για αρκετό χρόνο πριν, και να γίνουν πολλές προετοιμασίες για την ασφάλεια και προστασία των ατόμων και των φυτών.
* * *
Ευελπιστούμε πως με τους αγώνες μας θα ανατείλει μια μέρα που θα μπορούμε να απλώνουμε το χέρι και να παίρνουμε από την αυλή μας αυτό το θείο δώρο και φάρμακο που λέγεται Κάνναβις χωρίς το φόβο της δίωξης και των βασανισμών, σύμφωνα και με αυτά που λέει και το ευαγγέλιο όπου "...και τα φύλλα του δέντρου είναι για θεραπεία των εθνών”. - Αποκάλυψη 22:1,2.
Όλες οι ερωτήσεις, απορίες, εισηγήσεις, διευκρινίσεις, ανατροφοδότηση παντός είδους είναι πάντα ευπρόσδεκτη.
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Σημειώσεις και Αναγνώσματα
[1].
Κάνναβις και Αναστασιάδης: Ούτε Ένα Επιχείρημα
και
Recent Research on Medical Marijuana
Emerging Clinical Applications For Cannabis & Cannabinoids
A Review of the Recent Scientific Literature, 2000 — 2012
[2].
Ποιός είναι ο ερευνητής Μος; / The Ralph Moss Story
[3].
Decarboxylating Cannabis: Turning THCA into THC
[4].
ΟΧΙ στο Νάρκοτεστ !
Ιδιαιτέρως χρήσιμα για τους καρκινοπαθείς:
Μια παρουσίαση των Συνταγματικών μας δικαιωμάτων σε σχέση με την Κάνναβη (στο πλαίσιο των Προεδρικών εκλογών 2013)
Κάνναβις και Αναστασιάδης: Ούτε Ένα Επιχείρημα
Η Ορθή χρήση της Κάνναβης
Μικρό Εγχειρίδιο
Κανναβινέλαιο ή Σπορέλαιο της Κάνναβης; Διευκρίνηση για τις δύο του μορφές
Ιατρική Κάνναβις... ΧΩΡΙΣ ψυχοδραστικές επιδράσεις;
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cannabisbudbeautious.jpg51.48 KB
cannabis-leaf180x180.jpeg17.21 KB
cannabisforest.jpg92.95 KB
cannabistree.jpg72.74 KB

Πώς η κάνναβη θεραπευει τον καρκίνο | Run from the cure | Greek Subs   






ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook