BLOGGERS HELP

O

21 Μαρ 2015

Aριστεροί, τοκογλύφοι και αντιφασίστες, όλος ο Συριζιακός θίασος επί σκηνής

120315 SYRIZA
 Το «θέατρο της Δευτέρας» στην πάλαι ποτέ κρατική ΕΡΤ ελπίζω να το θυμάστε. Και αν δεν το θυμάστε ή δεν το έχετε προλάβει τότε φροντίστε να διαβάσετε τον «κατά φαντασίαν ασθενή» του Μολιέρου καθώς θεωρώ ότι το συγκεκριμένο μονόπρακτο θα γίνει ο κορυφαίος οδηγός επιβίωσης την εποχή που θα βιώσουμε υπό την πολιτική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ήδη από τον πρώτο μήνα αυτής της διακυβέρνησης θα μπορούσαν να γραφτούν και να παιχτούν πολλά έργα με παραφρασμένο ελαφρώς τον αρχικό τίτλο του Γάλλου θεατρικογράφου. «Ο κατά φαντασίαν οικονομολόγος» φυσικά θα είχε σαν ήρωα τον Βαρουφάκη, ο οποίος άνετα θα μπορούσε να αλλάξει το όνομά του σε Μπαρουφάκης μετά τα κουφά που πέταξε στο διεθνές στερέωμα. 
Ο πρωθυπουργός μας φυσικά θα πρωταγωνιστούσε στο «ο κατά φαντασίαν αριστερός» μιας και όλος ο μέχρι τώρα βίος αλλά κυρίως η πολιτεία του, όχι αριστερό δεν δείχνουν αλλά μάλλον μία δευτεράτζα του Χόλυγουντ που βρήκε την ευκαιρία να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας και το χαίρεται πολύ. 
Το κορυφαίο όμως έργο, που θα μπορούσε άνετα να αναχθεί και ως κωμικοτραγωδία είναι το «οι κατά φαντασίαν διαπραγματεύσεις». Σε αυτό το έργο, διάφοροι αριστεροί και τοκογλύφοι συσκέπτονται, ανταλλάσουν κείμενα, κάνουν πως διαφωνούν για να καταλήξουν αίφνης σε συμφωνία όπου όλα δεν θα είναι όπως πριν αλλά στην πραγματικότητα τίποτα δεν θα αλλάξει. Σε αυτό το σημείο όμως θα σταματά η κωμωδία και θα αρχίζει η τραγωδία που θα αφορά τον ελληνικό λαό. Αυτόν που για μία ακόμα φορά ευκολόπιστος, ψήφισε αριστερά ώστε να βγει από το Μνημόνιο για να βρεθεί στα ίδια τοκογλυφικά σκατά ούτε έναν μήνα μετά τις εκλογές. Αυτή εξάλλου ήταν πάντα η αριστερά και δη η ριζοσπαστική και η πεφωτισμένη. Ένα μονοπάτι που φυσικά δεν οδηγεί στην σοσιαλιστική ουτοπία αλλά στα πιο σκληρά συμφέροντα της Wall Street. 
Και αφού το δολάριο κατά την διάρκεια των «διαπραγματεύσεων» πήρε ανάσα από την βουτιά που είχε φάει έναντι του Ευρώ, όλοι οι «σοβαροί» γκουρού του καπιταλισμού όπως ο Σόρρος, ο Γκρίσπαν και διάφοροι άλλοι με επίθετα που λήγουν σε man έδωσαν τα συγχαρητήριά τους για το πρόγραμμα του Alexis. Το οποίο όμως κανείς δεν έμαθε ποιο είναι πέρα από κάτι νεφελώδεις υποσχέσεις για κοινωνική ανάπτυξη. Και στο βάθος φασισμός Και μπορεί οι διάφοροι Γλέζοι, Λαφαζάνηδες και Ρινάλντι να σκούζουν επειδή δεν είδαν ακόμη στους δρόμους τις λαϊκές πολιτοφυλακές, όμως και γι’ αυτούς φρόντισαν να υπάρχει η κατάλληλη δικαιολογία. 
Το είπε ξεκάθαρα ο Βαρουφάκης πως αν καταρρεύσει το συγκεκριμένο οικονομικοκοινωνικό μοντέλο θα δούμε την άνοδο της Λεπέν, της Χρυσής Αυγής και των λοιπών ακροδεξιών κομμάτων. Οπότε μπροστά στον αντιφασιστικό αγώνα καπιταλιστές και μαρξιστές ας δώσουν τα χέρια όπως το έκαναν και εβδομήντα χρόνια πριν. Αυτό αν θέλετε είναι και το σημαντικότερο κομμάτι του σόου που ζήσαμε τον τελευταίο μήνα. Η παραδοχή του κινδύνου, γι’ αυτούς, της εξάπλωσης και γιγάντωση... 
"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"