Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

2.500 λαθρομετανάστες μπαίνουν κάθε μέρα στην Λέσβο – Φόβοι ότι θα γεμίσει ξανά το νησί


Διανύουμε ίσως τις τελευταίες ημέρες καλοκαιρίας πριν μπει το φθινόπωρο και αλλάξει ο καιρός. Αυτό φαίνεται ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά στα ελληνικά παράλια από την Τουρκία.
Εντονότερο είναι το φαινόμενο στη Λέσβο όπου συρρέουν καθημερινά περισσότεροι από 2.500 άτομα από την περιοχή Μπεχράμκαλε που βρίσκεται στον Αδραμυτινό κόλπο.
Οι κάτοικοι της πόλης ήδη έχουν αρχίσει να εκφράζουν τους φόβους τους ότι αυτό που έζησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν και στο νησί έφτασαν να βρίσκονται παγιδευμένοι 29.000 μετανάστες, μπορεί να επαναληφθεί σύντομα.
Είτε λόγω αυξημένων αφίξεων λαθρομεταναστών, είτε λόγω καθυστερημένων αναχωρήσεων των πλοίων της γραμμής αλλά και των έκτακτων δρομολογίων, στους δρόμους γύρω από το λιμάνι άρχισε πάλι να γίνεται το αδιαχώρητο. Σ’ αυτό οφείλεται και το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι επιλέγουν να μην μεταφερθούν ή να μην παραμείνουν στους καταυλισμούς του Καρά Τεπέ και του πρώην στρατοπέδου της Μόριας, αλλά μετακινούνται μετά την καταγραφή τους προς το λιμάνι της πόλης περιμένοντας να βγάλουν εισιτήριο και να φύγουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Ο συνωστισμός όμως χιλιάδων ανθρώπων αρχίζει πάλι να δημιουργεί προβλήματα στην πόλη και γίνονται κινήσεις ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο του Αυγούστου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για σήμερα Παρασκευή έχει δρομολογηθεί να αναχωρήσουν περί τα 5.000 άτομα.
Το πρόβλημα μπορεί να ενταθεί ακόμη περισσότερο αν ισχύσει τελικά η πληροφορία ότι από σήμερα διακόπτεται η σίτιση των 10.000 μεταναστών και προσφύγων που κρατούνται ή φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Μόριας και στον Καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά – Τεπέ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvosNews.gr, η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες catering που σιτίζουν τους μετανάστες, ότι με άνωθεν εντολή, κόβεται άμεσα η σίτιση των μεταναστών, που βρίσκονται εντός των κέντρων αυτών.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει ενημερωθεί η αστυνομία που έχει τη διαχείριση και την ευθύνη της σίτισης των μεταναστών, αν θα υπάρξει κάποιος άλλος φορέας που θα αναλάβει το έργο της σίτισης τους.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε στους ιδιοκτήτες που σιτίζουν τους μετανάστες τους οφείλονται μέχρι τώρα περίπου 3.000.000 ευρώ.
"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"

Πηγή:  pronews.gr