BLOGGERS HELP

O

19 Ιαν 2016

Η σούπα του Ιπποκράτη


Η σούπα του Ιπποκράτη
Η περίφημη… βιολογική σούπα με αποτοξινωτική δράση του πατέρα της Ιατρικής, του Ιπποκράτη, εξακολουθεί να θεωρείται στις μέρες μας φάρμακο για πλήθος ασθενών που πάσχουν από αρθρίτιδες, έλκη, αλλεργίες, αλλά ακόμα και από καρκίνο, φυματίωση, ψυχικές νόσους, διαβήτη και σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η σούπα του Ιπποκράτη, με σελινόριζα, ντομάτες και κρεμμύδια, «ανακαλύφθηκε» ξανά από τον γεννημένο στη Γερμανία Αμερικανό γιατρό Μαξ Γκέρσον (1881-1959) και ακόμη και σήμερα η λεγόμενη '' δίαιτα Γκέρσον '' είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.
Ο Γκέρσον τροποποίησε ελαφρώς τη σούπα του Ιπποκράτη, προσθέτοντας πατάτα.
Ο Αμερικανός γιατρός ξεκίνησε από τη δεκαετία του ’20 να προτείνει δίαιτα Γκέρσον, συστήνοντάς την ως ιδανική για αποτοξίνωση, αλλά και για αντιμετώπιση ασθενειών.
Οπως έλεγε μάλιστα στα βιβλία του, αλλά και στους ασθενείς που τον επισκέπτονταν στο ιατρείο του, η διατροφή που σύστηνε μπορεί να αντιμετωπίσει ασθένειες όπως ο καρκίνος, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι ψυχικές νόσοι, ασθένειες των νεφρών, ακόμα και σκλήρυνση κατά πλάκας.
Η συμβολή του Γκέρσον στην εξέλιξη της επιστήμης του τον έκανε διάσημο ανά τον κόσμο, ενώ το Ινστιτούτο Γκέρσον -που δημιουργήθηκε αρχικά από συνεργάτες και δικούς του ανθρώπους- έχει ακόμη και σήμερα ισχυρό ρόλο στην εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας.
Οπως μάλιστα επισημαίνεται, δεν σχετίζεται με κανενός είδους παροχή υγείας με εμπορικό σκοπό.
Πάντως, ο Ιπποκράτης είναι ο πρώτος γιατρός στην ανθρώπινη Ιστορία που έβαλε τα θεμέλια για την αντιμετώπιση διάφορων ασθενειών, ενώ οι συνταγές του διαπιστώθηκε ότι βοηθούν στη θεραπεία ακόμη και νοσημάτων που εμφανίστηκαν πολύ αργότερα.
Η συνταγή περιέχει ρίζες, βολβούς πατάτα και μαϊντανό
Στη σούπα του Ιπποκράτη, με κύρια συστατικά τις ρίζες και τους βολβούς, βασίζεται και η σούπα-φάρμακο του Αμερικανού δρος Μαξ Γκέρσον, η οποία -με την προσθήκη της πατάτας- υπόσχεται την καταπολέμηση σοβαρών ή και ανίατων ασθενειών, όπως ο καρκίνος, η φυματίωση ή ακόμη και η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Η σύνθεση της σούπας, που διαφοροποιείται σε σύγκριση με την αρχαία συνταγή αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι περιλαμβάνει πατάτες, έχει όλες τις ιδιότητες που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά.
Μάλιστα, η συχνότητα κατανάλωσής της, σύμφωνα με τον δρα Γκέρσον, προκειμένου να επιτευχθεί η αποτοξίνωση είναι δύο φορές την ημέρα.
Συστατικά:
*1 μέτρια σελινόριζα ή 3-4 κλωνάρια σέλινου
*1 μέτρια ρίζα μαϊντανού (αν υπάρχει)
*Σκόρδο (όσο επιθυμείτε)
*2 μικρά πράσα (αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε δύο μέτρια κρεμμύδια)
*600 γραμμάρια ντομάτες ή περισσότερο
*2 μέτρια κρεμμύδια
*Μισό (1/2) κιλό πατάτες
*Λίγο μαϊντανό
Διαδικασία:
Μην ξεφλουδίσετε κανένα από αυτά τα λαχανικά.
Απλά πλύνετέ τα τρίβοντάς τα καλά.
Κόψτε τα πρόχειρα σε χοντρά κομμάτια και σιγοβράστε τα για δύο ώρες.
Περάστε τα από το μπλέντερ μικρές μικρές ποσότητες και κάντε την όσο αραιή ή πηχτή προτιμάτε.
Καλύψτε την καλά και διατηρήστε την στο ψυγείο όχι περισσότερο από δύο μέρες.
Προτού την καταναλώσετε, ζεστάνετε τη μερίδα σας αν επιθυμείτε.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ....