Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Εξωφρενική απαίτηση της Αλβανίας για τους άταφους πεσόντες του ’40


Για να προχωρήσουν οι εργασίες για τον ενταφιασμό των πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41, στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια Κλεισούρας και Βουλιαρατών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη …μεταλλικής ταυτότητας(!) ως αποδεικτικού στοιχείου ότι ήταν πράγματι Έλληνες μαχητές.

Σχετικά με τις θέσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, ότι..για να προχωρήσουν οι εργασίες για τον ενταφιασμό των πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41, στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια Κλεισούρας και Βουλιαρατών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη μεταλλικής ταυτότητας ως αποδεικτικού στοιχείου ότι ήταν πράγματι Έλληνες μαχητές, ο Γ. Σούρλας με την ιδιότητα του επιτίμου προέδρου της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων δήλωσε:

«Πρόκειται για μια προκλητική εξωφρενική προϋπόθεση – απαίτηση, όταν μάλιστα αυτή δεν προβλέπεται στη Συμφωνία που υπεγράφη στις 29.2.2009 και κυρώθηκε από τα δύο Κοινοβούλια το 2010, αλλά ούτε στον Κανονισμό που εκπόνησε η Μικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Ελλάδος – Αλβανίας, η οποία συνήλθε μόνο μία φορά στις 23.4.2012- ενώ προβλέπεται να συνέρχεται δύο φορές τον χρόνο.


» Πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους η Αλβανία ότι η ασυνέπεια και η έλλειψη σεβασμού σε ένα ανθρωπιστικής σημασίας θέμα, όπως αυτό των άταφων πεσόντων, έχουν και τα όριά τους. Να κατανοήσει ότι όσο εξακολουθούν να παραμένουν άταφοι σε ομαδικούς τάφους οι πεσόντες, δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

himara

 

Η ανάρτηση θεμάτων απο άλλους ιστότοπους δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή μας. Επίσης δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο ενυπόγραφων κειμένων η σχόλιων.
Σας αρέσεi... κάντε like  ΕΔΩ στην σελίδα του ΕΛΙΤ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ...