BLOGGERS HELP

O

29 Μαΐ 2016

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ:ΝΕΟ δεξιό ΚΟΜΜΑ από τον Σαμαρά;


print_screenΣτο χωριό Άγιος Γεώργιος Τυμφρηστού κοντά στο Βελούχι, μεταξύ Λαμίας και Καρπενησίου, βρέθηκε σήμερα Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς...

 Μαζί του ήταν ο Κώστας Τσιμάρας, διευθυντής της ΝΔ κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος ο κ. Σαμαράς, καθώς και ο πρώην υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς ο οποίος είχε διατελέσει κατά το παρελθόν και περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
 Αν και η επίσκεψη έδινε εκ πρώτης όψεως την εντύπωση της «εκδρομής» στη γενέτειρα του κ. Τσιμάρα (που έχει αποτελέσει και εκλογικό κάστρο του πρώην υφυπουργού Θανάση Γιαννόπουλου στην Φθιώτιδα), στην πραγματικότητα ήταν ένα πολιτικό γεγονός.
print_screen_samaras1
 Ήταν συγκεκριμένα η αρχή περιοδειών που ξεκινά ανά την Ελλάδα -με έμφαση στην περιφέρεια- ο κ. Σαμαράς. Όπως φάνηκε μάλιστα από τις συζητήσεις και τις επαφές που είχε χθες στον Άγιος Γεώργιο ο κ. Σαμαράς με γαλάζια στελέχη της περιοχής «κάτι ετοιμάζει».
 Ο ίδιος δεν έκανε άλλωστε καμιά προσπάθεια να κρύψει ότι ετοιμάζει την επαναδραστηριοποίησή του στην πρώτη γραμμή της πολιτικής.
 Και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό το «κάτι», που με τις περιοδείες σφυγμομετράται σε επίπεδο κοινής γνώμης- είναι η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος με σαφή «δεξιό» προσανατολισμό, αποσπώντας και μια μερίδα νυν βουλευτών της ΝΔ ώστε το σχήμα αυτό να είναι και αναγνωρισμένο κοινοβουλευτικά.
 Ο κ. Σαμαράς προφανώς θέλει να εκμεταλλευτεί την πολυκερματισμό του πολιτικού σκηνικού αλλά και την αδυναμία των άλλων δεξιών κινήσεων που δημιουργούνται να αποκτήσουν ευάριθμο εκλογικό ακροατήριο…
Στάθης Παλαιολόγος,
 print_screen_samaras
Στάση σε Παλαιοβράχα Φθιώτιδας και Καμμένα Βούρλα
Τσιπουράκι στον Αη Γιώργη και αρνάκι στην ταβέρνα της κυρά Μαρίας στην Παλαιοβράχα απόλαυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μαζί με τον Κώστα Τσιμάρα στην Πλατεία της του χωριού και ο πρώην υφυπουργός και πρώην περιφερειάρχης Θανάσης Σκορδάς και άλλοι στενοί φίλοι του περιβάλλοντος. Στο τραπέζι παρακάθισαν ο Δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαυθυμίου και δυο -τρεις δημοτικοί σύμβουλοι.
 Επόμενος σταθμός του Αντώνη Σαμαρά ήταν τα Καμένα Βούρλα, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Συκιώτης.

Με θέα τη θάλασσα, ο κ. Σαμαράς βρέθηκε ανάμεσα σε φίλους, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας, Γ. Λιανός, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας, Στ. Κανέλλος, ο πρώην γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ, Κώστας Κόλλιας, καθώς και νυν και πρώην πολιτευτές της περιοχής.