Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Έχεσες σήμερα;

Και εγώ συνάδελφε και συμπολίτη μου έχεσα σήμερα μέσα στο καθαρό νερό…!
Κατέστρεψα 4-5 λίτρα νερό , όσα περίπου θα ήταν αναγκαία για να μην πεθάνουν 8-9 παιδάκια σήμερα…!

Βλέπεις αυτός ο πολιτισμός της χεστρας όταν βγήκε από την βρεφική ηλικία τα πρώτα του βήματα τα έκανε με το να δημιουργήσει αποχετευτικό σύστημα …μόνο που τότε η φύση άνηκε στον άνθρωπο και όχι στην Ελιτ… το νερό η βροχή το δάσος ήταν της φύσης και όχι των εταιριών ….τότε δεν υπήρχαν εταιρίες διαμαντιών που ασκούσαν πίεση οικονομική και πολιτική σε χώρες ώστε αυτές να μην έχουν να πιουν νερό,…τότε δεν υπήρχε η νεστλε να θεωρεί το νερό προϊόν και όχι αγαθό που ανήκει στην ανθρωπότητα!
Σήμερα όμως …μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πολιτισμό;
Σήμερα θα φορέσω το κουστούμι μου και θα βγω έξω και θα λέω γεια σας…έχεσα σήμερα και εγώ μέσα στο καθαρό νερό!
Θα με κοιτούν αποσβολωμένοι… και θα γυρνάνε στα δικά τους…στο εκας , στην σύνταξη , στον μειωμένο μισθό… και όσο θα το κάνουν θα ενισχύουν το γαστρεντερικό τους σύστημα για να συνεχίσουν το χέσιμο….και να συνεχίσουν τα παιδιά να πεθαίνουν!
Σήμερα στον πολιτισμό του ταξιδιού στον αρη …στον πολιτισμό που οι Κινέζοι σκέφτονται τα σκατά να τα κάνουν τρόφιμο… σήμερα στον πολιτισμό της κρίσης …σήμερα που οι πολυεθνικές πετάγανε χιλιάδες τόννους τρόφιμα και αποφάσισαν πλέον να τα πουλάνε φθηνότερα αυτά που έχουν λήξει!! (Γιατί πέταγαν για το κέρδος και μόνο τροφή που δεν είχε χαλάσει ..και για το κέρδος πάλι σήμερα τα πουλάνε φθηνότερα) ..σήμερα … οι άνθρωποι είναι απόλυτα ανθρωπάκια!
Δεν άκουσα κανέναν στην Αθήνα να δημιουργεί κάθετες καλλιέργειες στις πολυκατοικίες…, δεν άκουσα κανέναν να θέλει να δημιουργήσει αυτάρκεια μέσα στις πόλεις , να θέλει να δημιουργήσει ενυδρειοπονια σε κάθε πολυκατοικία ώστε να νικήσουμε το θέμα πείνας σε όλο τον πλανήτη!
Μην με κοιτάς και εσύ σαν χαζός με πιάνει κόψιμο…έχουμε την τεχνολογία και κοστίζει μια ξεφτίλα ώστε να έχουμε αυταρκεια, και να μην έχουν δικαιολογία τα ανθρωπάκια !
Ο επόμενος πόλεμος θα γίνει για το νερό και δεν φτάνει που το χέζουν αλλά δεν φροντίζουν να δημιουργήσουν υποδομές ώστε να μην το πετάνε , να μην χρειάζεται να σπαταλούν ένα τόνο νερό για να ποτίσουν 100 μελιτζάνες !
Τεχνολογία χα χα χα… πολιτισμός με τεχνολογία…μπορούμε να πάμε στον Άρη αλλά δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε αποχετευτικό σύστημα το οποιο να μας παράγει και ενέργεια…χα χα χα ..ανθρωπάκια!
Ανθρωπάκι είμαι και εγώ… μαζί σου συμπολίτη μου..και εγώ έχεσα σημερα άμεσα στο καθαρό νερό!
Αλλά δεν γκρινιαξα για τα ζωγραφιστά χαρτάκια , δεν μούτρωσα τώρα που ήρθε η συγκομιδή…πάντα προσπαθούσα να αλλάξω την ουσία …το πραγματικό πρόβλημα !
Θα βγάλω την γραβάτα με σφίγγει , θα πάρω παραμάσχαλα την λουι βιτον και θα πάω στα υπουργεία …θα πάω στο ανάπτυξης ..να ρωτήσω..τι κάνεις ρε υπουργέ…γιατί δεν ξεκινάς ..με ξεφτίλα επένδυση που ο κάθε Έλληνας πολίτης θα προσφέρει,…γιατί δεν ξεκινάς να κάνεις αύριο κιόλας την Ελλάδα αυτοδύναμη με αυτάρκεια;
Θα με κοιτάξει αποσβολωμένος….δεν θα γνωρίζει τις νέες τεχνολογίες …η τις μεθόδους να γίνουμε πλούσιοι …πραγματικά πλούσιοι …γιατι άνθρωπος με αυτάρκεια ..είναι ο ελεύθερος άνθρωπος ..αυτός που είναι ουσιαστικά πλούσιος!
Μα ποιος θα αφήσει την μαριονέτα στην εποχή που σε θέλουν πεινασμένο να κάνει αυτά που χρειάζεται;
Πόσες ταράτσες Θεέ μου , πόσα χιλιάδες στρέμματα από κάθετους τοίχους … τα εκατομμύρια πεινασμένων του αύριο … θα τα βλέπουν και θα κλαίνε!!
Σε λίγα χρόνια το νερό θα γίνει χρυσάφι…και εμείς οι ηλίθιοι τα ανθρωπάκια συνεχίζουμε να κυνηγάμε τις νεράιδες του πολιτισμού της χεστρας …να φωνάζουμε για σάπιους νόμους …. για πέτσινα χρήματα…για κανόνες ενός πολιτισμού που από την φύση του είναι καταδικασμένος !
Και τα ανθρωπάκια γιατί συνεχίζουν να παραμένουν οι ίδιοι ηλίθιοι ..; … Ανίκητη η βλακεία στο σύμπαν…. και δυστυχία να γνωρίζεις το αύριο!
Βγάζω το κουστούμι … με πνίγει …γεννήθηκα ελεύθερος …πάνω σε μια γη που δεν ανήκει σε κανέναν άλλο πέρα από τα οντα της…όλα τα όντα της !
Από αυτά τα όντα τα θεωρητικά πιο έξυπνα έχουν πάθει μαλάκυνση και οδηγούν την μοίρα όλων μας στα βράχια με μαθηματική ακρίβεια !
Όποιος δεν παει τώρα στον απέναντι δρόμο ..κόντρα στον πολιτισμό της χεστρας θα πέσει μαζί του…και το μπαμ θα είναι τεράστιων διαστάσεων!
Δεν έχω τα κεφάλαια για να ξεκινήσω όλα όσα θέλω να το αλλάξω …εγώ την τεχνογνωσία , την πατέντα και τον τρόπο να συμβεί… !
Μπορούμε να κάνουμε όλες τις πόλεις να είναι αυτάρκης μέσα σε χρόνο μηδέν αν το θελήσουμε… !
Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να ακούσει , να προσφέρει και να χρηματοδοτήσει της αρχικές κινήσεις μια κατασκευαστικής εταιρίας που θα αναλάβει να κάνει τις πόλεις να μπορούν να ζήσουν χωρίς να έχουν ανάγκη κανένα να μου στείλει μήνυμα στο katohika@gmail.com η’ terzisx@yahoo.com (είμαι αρχιτέκτωνας και ίσως βάλω και γω ένα λιθαράκι ) .
Μην μου στείλεις μήνυμα αν είσαι ανθρωπάκι η αν είσαι με φράγκα άλλα μαλάκας!!!…πράγμα που συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις!
Μην μου στείλεις μήνυμα αν μέσα στα επιχειρηματικά σου σχέδια το μόνο που σε οδηγεί είναι μόνο το κέρδος και όχι και το εργο..η διαδικασία ..το τι θα αφήσεις πίσω σου!
Αν είσαι ένας άνθρωπος-δυο-τρεις που μπορούν να οραματιστουν τεράστιες αλλαγές αλλά και τεράστια προσφορά στο σύνολο σου εγγυώμαι ένα πράγμα …στο εγχείρημα θα κερδίσεις πολλά πάρα πολλά…αλλά ακομα θα έχεις προσφέρει κάτι που κανείς άλλος δεν πρόσφερε….θα έχεις προσφέρει…ΖΩΗ!!!

Σοβαρές προτάσεις μόνο …
http://katohika.gr