BLOGGERS HELP

O

29 Νοε 2019

Ο ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ !!! - ΒΙΝΤΕΟ - ΕΙΚΟΝΕΣ



Το τέλος εποχής στη Λιβύη, συνδυάστηκε με τον θάνατο του πρώην δικτάτορα της χώρας Μουαμάρ Καντάφι. Ο πρώην δικτάτορας έπεσε στα χέρια των αντικαθεστωτικών. Οι εικόνες της διαπόμπευσης και του βασανισμού του προκάλεσαν φρίκη (Vids+Pics)


Το τέλος του Μουαμάρ Καντάφι σφραγίστηκε μαζί με την πτώση της γενέτειράς του, Σύρτης, στα χέρια της νέας ηγεσίας της Λιβύης. Η αυτοκινητοπομπή που προσπαθούσε να φυγαδεύσει τον έκπτωτο δικτάτορα δέχθηκε νατοϊκή αεροπορική επίθεση και ο Καντάφι αναγκάστηκε να κρυφτεί μαζί με μερικούς από τους σωματοφύλακες του σε ένα υπόγειο αγωγό, από όπου και τον ξετρύπωσαν στις 20 Οκτωβρίου οι αντάρτες.
Ο,τι ακολούθησε καταγράφηκε από ερασιτεχνική κάμερα και απεικονίζει το ταιριαστό για κάποιους αλλά σίγουρα φρικιαστικό τέλος του πρώην ηγέτη.
Ο Καντάφι εμφανίζεται  σε σύγχυση να παρακαλά τους αντάρτες ενώ είναι αιμόφυρτος και συνεχίζει να δέχεται ξυλοδαρμούς και λεκτικές και σωματικές επιθέσεις, για να βρεθεί τελικά εκτελεσμένος βάναυσα με μια σφαίρα στο κεφάλι.
Αστραπιαία αρχικά φωτογραφίες και στη συνέχεια βίντεο  που απεικόνιζαν τον Μουαμάρ Καντάφι νεκρό μεταδίδονταν  διεθνώς.
Μαζί τους και η φωτογραφία του 20χρονου Μοχάμεντ αλ-Μπίμπι ο οποίος δήλωσε σε ανταποκριτή του BBC ότι ήταν αυτός που βρήκε τον Καντάφι στο λαγούμι στο κέντρο της Σύρτης.
Βίντεο ντοκουμέντο με τον Καντάφι νεκρό







Η λιβυκή τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από στρατιώτες να περικυκλώνουν δύο μεγάλους αγωγούς αποχέτευσης κάτω από λεωφόρο, όπου φέρεται να κρυβόταν ο Καντάφι. Πάνω από το άνοιγμα των αγωγών ήταν γραμμένο με σπρέι "τιποτένιε Καντάφι" και "Ο Θεός είναι μεγάλος". Δίπλα βρισκόταν μία σορός, πιθανώς υποστηρικτή του συνταγματάρχη.
Κατά την επίσημη εκδοχή ο Καντάφι σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι λίγο μετά από μάχη υποστηρικτών του με στρατιώτες του Μεταβατικού Συμβουλίου
Καρέ καρέ το δραματικό τέλος του Καντάφι
"Μην πυροβολείτε, μην πυροβολείτε" φώναζε ο Καντάφι στο οργισμένο πλήθος που απαιτούσε να εκτελεστεί την ίδια στιγμή.




Στις μάχες που σημειώθηκαν με τις δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, έπεσε νεκρός και ο γιος του Καντάφι, Μοτασίμ.



Επίσης σκοτώθηκε και ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Καντάφι, Αμπού Μπακρ Γιουνούς Τζαμπρ.
Ζωντανός συνελήφθη στη Σύρτη ο πρώην εκπρόσωπος του κανταφικού καθεστώτος Ιμπραήμ Μούσα αλλά και ο γιος και "φωνή" του Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, που έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται.
Δείτε εδώ το βίντεο με το βιασμό  του Καντάφι με ξιφολόγχη





Η πρώτη αντίδραση της Κλίντον στο θάνατο Καντάφι
Με ένα "γουάου!" αντέδρασε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ όταν πληροφορήθηκε τον σύλληψη του Μουαμάρ Καντάφι.
Η Χίλαρι Κλίντον ετοιμαζόταν για μία συνέντευξη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ,  όταν κάποιος της έδωσε ένα κινητό BlackBerry όπου υπήρχαν πληροφορίες για τη σύλληψη του Μουαμάρ Καντάφι.
Στη συνέχεια ωστόσο διατύπωσε επιφυλάξεις για το αν όντως είχε συλληφθεί ο Καντάφι. "Τα έχουμε πάντως ξανακούσει αυτά. Τον έχουμε… ξαναπιάσει μερικές φορές".







H σειρά που προέβλεψε τον θάνατο του Καντάφι
Ήταν Νοέμβριος του 1987 όταν η τηλεοπτική σειρά Second Chance προέβλεψε το θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι.
Στην κωμική σειρά που προβλήθηκε σε δύο επεισόδια, ο ήρωας της, ο Charles σκοτώνεται σε ατύχημα με ένα hovercraft στις 29 Ιουλίου του 2011 και βρίσκεται στο γραφείο του Άγιου Πέτρου ώστε να κριθεί για τη ζωή του και αν πρέπει να πάει στην κόλαση ή στον παράδεισο.
Αρχικά ο πρωταγωνιστής, παρελαύνει εμπρός του Άγιου Πέτρου ο ίδιος ο Καντάφι ο οποίος σύμφωνα με το σενάριο πέθανε στις 29 Ιουλίου του 2011.
O Καντάφι βρίσκεται ένοχος για τα εγκλήματά του (είχαν προηγηθεί οι βομβιστικές επιθέσεις σε ντισκοτέκ στο Βερολίνο to 1986 και η αμερικανική επιχείρηση βομβαρδισμού της Λιβύης El Dorado Canyon) και ο Άγιος Πέτρος τον καταδικάζει να πάει στην κόλαση με την τιμωρία να φοράει εκρ ηκτικά τα οποία θα εκρήγνυνται κάθε 2 λεπτά!





Ταφή Καντάφι σε μυστική τοποθεσία
Ο Μουάμαρ Καντάφι ετάφη σε άγνωστη τοποθεσία. Στελέχη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου είχαν δηλώσει  ότι ο Καντάφι επρόκειτο να ταφεί σε μυστική τοποθεσία στην έρημο, τερματίζοντας έτσι την πολυήμερη διαμάχη επάνω από το πτώμα.
Η σορός του βρισκόταν εκτεθειμένη σε κοινή θέα σε ψυχρό θάλαμο στη Μισράτα για όσο διάστημα διαφορετικές φατρίες του νέου λιβυκού καθεστώτος έριζαν σχετικά με την τύχη του, μέχρι που ήλθε η αποσύνθεση για να δώσει τέλος στο θέαμα.
Η φυλή στην οποία ανήκε ο Καντάφι, ζήτησε τη σορό του για να τη θάψει παραδοσιακά, αλλά η νέα κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό το αίτημα.

ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook