BLOGGERS HELP

O

11 Δεκ 2019

Αν υπήρχε ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ το 1821Φαντασθείτε  τι θα γινόταν αν υπήρχε … βραδινό δελτίο ειδήσεων σ`ένα κανάλι , μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στον Μωριά)
Πρέμη: «Και ενώ η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αμετανόητοι που εξακολουθούν να στεναχωρούν τον πολυχρονεμένο μας σουλτάνο, που ο γιαραμπής να μας κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες».
Κρετεντέρης: «Όχι μόνο αυτό Όλγα. Ενώ όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, έχουν πλέον αντιληφθεί πως η χώρα χρειάζεται ηρεμία και ανάπτυξη γιατί αλλιώς οι Οθωμανοί θα σηκωθούν να φύγουν και θα μας αφήσουν μόνους μας, αυτοί οι αλιτήριοι κατσαπλιάδες, έχουν το θράσος να απειλούν τους νοικοκυραίους».
Πσίμας: «Έχεις δίκιο Γιάννη. Μάλιστα έμαθα πως αυτές οι περιθωριακές ομάδες φουστανελοφόρων έχουν επικεφαλής έναν τύπο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, κάπως έτσι, που έχει το θράσος να απειλεί με βία, φωτιά και τσεκούρι, την φιλήσυχη πλειοψηφία που την αποκαλεί προσκυνημένη».
Ταψής: «Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι λέτε τόση ώρα, όμως το αδελφάκι μου που είναι μέγας δραγουμάνος του Μεγάλου Βεζίρη στην Ιστανμπούλ μου είπε πως αυτός ο …ΚΟΤΡΏΝΗΣ και τα άλλα μπουμπούκια εξτρεμιστές: ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ και λοιποί, είναι η αιτία που η Υψηλή Πύλη μας έχει στην μπούκα» .
Βρέμη: «Σωστά Μανώλη. Όμως έχουμε τον ίδιο τον τρομοκράτη στο τηλέφωνο να τον ανακρίνουμε.
«Κύριε Κολοκοτρώνη με ακούτε;»
(Στα παράθυρα γύρω από την Βρέμη οι άλλοι τρεις κάνουν μορφασμούς απέχθειας).
Κολοκοτρώνης:
«Συμπαθάτε με, δεν σας γρικώ καλά, γιατί εδώ είμαστε έξω στον αέρα και το αγιάζι, και πέφτουν και κουμπουριές πότε – πότε».
Βρέμη: «Πείτε μας κ. Κολοκοτρώνη, που βρήκατε το θράσος να αναστατώνετε τον τόπο και να παραβιάζετε την νομιμότητα;
Αφού οι προύχοντες που μας κυβερνούν έχουν κάνει μνημόνιο με τον Ιμπραήμ, εσείς τώρα τι θέλετε;»
Κολοκοτρώνης: (Μόλις πάει να πει μια συλλαβή, τον διακόπτει ο Κρετεντέρης).
Κρετεντέρης: «Όλγα, για ρώτα τον κύριο σε παρακαλώ … γιατί εμείς όλοι είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε σήμερα τις μαγκιές που έκανε στα Δερβενάκια και την Τριπολιτσά».
Κολοκοτρώνης: (Πάει πάλι να μιλήσει, αλλά τον ξαναδιακόπτουν).
Βρέμη: «Μην μιλάτε κύριε, ο Γιάννης είπε να σας ρωτήσω, δεν σας ρώτησα ακόμα.
Για απαντήστε λοιπόν, πως τολμάτε να σηκώνετε κεφάλι όχι μόνο στους Οθωμανούς αλλά και στους Ευρωπαίους.
Η ιερά συμμαχία Αγγλία – Γαλλία – Αυστροουγγαρία – Ρωσία μας είπε να κάτσουμε στα αυγά μας και να λέμε σφάξε μας αγά μου ν’ αγιάσουμε.
Εσείς τι παριστάνετε, ξέρετε καλύτερα από όλους αυτούς;»
Κολοκοτρώνης: (Πριν προλάβει να αρθρώσει λέξη, τον διακόπτει ο Ταψής αυτή τη φορά).
Ταψής: «Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το θέμα, όμως τώρα θυμήθηκα πως το αδελφάκι μού έγραψε τις προάλλες πως στο σεράϊ συζητιέται πολύ ότι πίσω από τις ταραχές είναι μια ύποπτη περιθωριακή οργάνωση που λέγεται ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Αυτοί δεν σέβονται τίποτα, έχουν διώξει όλους τους επενδυτές … φανταστείτε πως είχε έρθει ένας σοβαρός ΛΟΡΔΟΣ ονόματι ΈΛΓΙΝ που έδωσε μια ολόκληρη φούχτα λίρες για να πάρει κάτι ΠΑΛΙΟΜΑΡΜΑΡΑ ο κουτόφραγκος, και αυτοί οι αμετανόητοι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν μαζί με κάτι ψευτοκουλτουριάδηδες Κοραήδες και λοιπούς.
Πάλι καλά που δεν τα κατάφεραν, γιατί η επένδυση αυτή δημιούργησε και θέσεις εργασίας, αυτούς που βοήθησαν να ξηλωθούν τα παλιομάρμαρα και αυτούς που τα φόρτωσαν στα καράβια του λόρδου».
Πσίμας: «Να προσθέσω, Μανώλη, πως αυτοί οι περιθωριακοί κουρελήδες έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα στα ευρωπαϊκά ανακτοβούλια.
Κύριε Κολοκοτρώνη, το ξέρετε πως εξαιτίας σας ολόκληρος κόμης Μέτερνιχ έχει βάλει την Ελλάδα στο στόχαστρο ;»
Κολοκοτρώνης: (Μόλις ανοίγει το στόμα του, τον διακόπτουν άλλη μια φορά).
Κρετεντέρης: «Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά Παύλο, έχουμε τώρα και καινούριο φρούτο – τον επαναστατικό τουρισμό.
Έχουν πλακώσει κάποιοι αναρχικοί από το εξωτερικό, σαν να μην έφταναν οι δικοί μας, κάτι ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ, κάτι ΛΟΡΔΟΙ ΜΠΑΪΡΟΝ και άλλα αποβράσματα.
Μπάτε σκύλοι κι`αλέστε γίναμε δηλαδή , κάνουμε και εισαγωγή ταραχοποιών.»
Βρέμη: «Μάλιστα, Γιάννη, όλοι αυτοί μαζί με τους δικούς μας κάνουν και καταλήψεις σε δημόσια κτίρια.
Δες τι έγινε στα κάστρα απ’ όπου πέταξαν έξω τις νόμιμες αρχές, δες τι έγινε στο Μεσολόγγι και αλλού.
Πως θα προκόψει μετά από αυτά ο τόπος ;
Αν μας πετάξουν έξω από…. το ΓΡΟΣΙ, ποιος θα φταίει μετά ;»
Κολοκοτρώνης: (Έχει βαρεθεί που δεν τον αφήνουν να μιλήσει και έχει φύγει από την γραμμή, στο τηλέφωνο ακούγεται : του-του-του-του).
Βρέμη: «Ορίστε θράσος.
Μας έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα μας.
Εδώ του κάναμε την τιμή να τον …..ακούσουμε στο φιλόξενο δελτίο μας, να εκθέσει τις απόψεις του ελεύθερα και δημοκρατικά.
Αλλά τι ξέρουν από δημοκρατία αυτοί οι τρομοκράτες!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ( δικό μου , του Βλάση Γωγούση ).

Ο Κολοκοτρώνης την έχει…..στημένη έξω από το στούντιο με σηκωμένη την….. φουστανέλα και περιμένει την….Ολγα Βρέμη.
Μόλις η Όλγα ξεμυτάει , της κάνει έναν ….κλέφτικο πήδο και της ……εξωρυγνύει τους οφθαλμούς !
Μόλις τελειώνει , αρπάζει τον Φαύλο Πσίμα ο οποίος πανικόβλητος προσπαθούσε να ξεφύγει πατώντας σιγά-σιγά στις άκρες των ποδιών του αλλά ο ….γέρος του Μωριά τον αρπάζει και του ανακρούει τον …θούριο του Ρήγα του Βελεστινλή .
Τέλος ο Θοδωρής αποκαμωμένος στράφηκε να αναχωρήσει αλλά …….εμποδίστηκε από τον…..Γιάννη Κρετεντέρη κι` ήταν η πρώτη φορά στη ζωή του που ο Θ. Κολοκοτρώνης…..υπεχώρησε και ανέκρουσε για…..δεύτερη φορά τον θούριο του…….21 !
Αυτά για σήμερα.

Σημ. Έξω από το στούντιο περίμεναν για την επόμενη παρουσίαση οι αρχιραγιάδες ΣΑΜΑΡ , ΜΠΕΝΙΖΕΛ, και ΚΑΡΑ ΤΖΑΦΕΡ οι οποίοι αντικρίζοντας το θέαμα ετράπησαν εις άτακτον φυγή !

…ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: το σενάριο είναι τελείως φανταστικό, κάθε ομοιότητα με ονόματα ή τα σημερινά δρώμενα , είναι εντελώς συμπτωματική …
( Για νάχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο, μη μας έρθει πάλι καμιά κλήση από τον….ανακριτή !).

ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου