BLOGGERS HELP

O

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάθε χρόνο εορτάζουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, επί τριήμερο. Ουδείς όμως μέχρι σήμερα μας είπε τι εορτάζουμε εις το Πολυτεχνείο, διότι έκαστος προσδιορίζει δι εαυτόν την έννοια του εορτασμού. Άλλοι υποστηρίζουν ότι τιμούμε τους νεκρούς φοιτητές του Πολυτεχνείου και αυτούς πού καταπλάκωσε το άρμα μάχης πού έσπασε την σιδερένια πύλη του Πολυτεχνείου!!! Άλλοι λέγουν ότι εορτάζουμε την εξέγερση των φοιτητών κατά της Χούντας!!! Άλλοι τέλος ότι εορτάζουμε την ήμερα της Δημοκρατίας!!!

Πολλοί δρόμοι, όχι μόνον των Αθηνών, αλλά πολλών πόλεων της Χώρας, έχουν ονομασθεί οδός "Ηρώων Πολυτεχνείου", χωρίς ποτέ κάποιος να μας πει ποίοι είναι αυτοί οι ήρωες. Όλοι οι πόλεμοι, όλες οι εξεγέρσεις, όλα τα ιστορικά γεγονότα έχουν ονομαστικούς πρωταγωνιστές και ήρωες. Το Πολυτεχνείο είναι το μοναδικό, παγκοσμίως, γεγονός το οποίο στερείται ονομαστικών ηρώων . Γιατί;

Ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα με τα πραγματικά δεδομένα. Ας ξεκινήσουμε από τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, τους οποίους οφείλαμε να τιμήσουμε και να τιμούμε.

Η υπ αριθ. 723/75 απόφαση του 5μελούς Εφετείου Αθηνών αναφέρει σχετικώς: "ΟΥΔΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ εφονεύθη εντός ή εκτός του Πολυτεχνείου ή εις το Λεκανοπέδιο Αττικής κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου". "ΟΥΔΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗΣ έφονεύθη εντός του Πολυτεχνείου ή εις ζώνη 300 μ πέριξ αυτού". Η απόφαση αυτή δεν έχει ανακληθεί μέχρι σήμερον. Γιατί; Που είναι οι καταπλακωθέντες; Που είναι οι νεκροί;

Έκτος αυτού, ή Βουλή των Ελλήνων ψήφισε νόμο δια την συνταξιοδότηση των συγγενών των νεκρών του Πολυτεχνείου, Ο όποιος όμως παρέμεινε ανενεργός, γιατί ουδείς παρουσιάσθηκε να διεκδικήσει σύνταξη. Γιατί;

Πέραν τούτων, απουσιάζουν παντελώς από τις εορτές του Πολυτεχνείου μαυροφορεμένες Μάνες, Αδελφές, Πατέρες, Αδελφοί, νεκρών του Πολυτεχνείου. Γιατί;
Όλα αυτά μας οδηγούν στο λογικό συμπέρασμα ότι ή αιτιολογία του εορτασμού της μνήμης των νεκρών του Πολυτεχνείου είναι ένα τεράστιο μυθώδες κατασκεύασμα.

Ας δούμε τώρα την αιτιολογία του εορτασμού της εξεγέρσεως κατά της Χούντας.

Όπως είναι γνωστό, η υποτιθέμενη Χούντα, είχε παραδώσει την εξουσία από της 8ης Οκτωβρίου 1973, όταν είχε αναλάβει η Κυβέρνηση Μαρκεζίνη δα να οδήγηση την χώρα εις εκλογές την Άνοιξη του 1974.
Ή εξέγερση του Πολυτεχνείου έγινε 16-18Νοεμβρίου 1973 , όταν ή «Χούντα» είχε παραδώσει την εξουσία. Εναντίον ποιας Χούντας εορτάζουμε την εξέγερση; Άλλο ένα ανακριβές αιτιολογικό εορτασμού.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι είναι η ήμερα της Δημοκρατίας.

Ποια Δημοκρατία επέτυχε ή εξέγερση του Πολυτεχνείου; Το αποτέλεσμα της εξεγέρσεως ήταν ακριβώς τα αντίθετο. Ανέκοψε την πορεία προς εκλογές και έφερε την Δικτατορία του Ιωαννίδη. Ακόμη ένας μύθος, ο όποιος προσπαθεί ανεπιτυχώς να αιτιολόγηση τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Τι, λοιπόν, εορτάζουμε στην επέτειο του Πολυτεχνείου; Αν εξετάσει κάποιος τα συνθήματα και τα πανώ, τα όποία αναρτώνται σε κάθε επέτειο στα χώρο του Πολυτεχνείου, θα αντιληφθεί ότι μόνο ιδανικά για την νεολαία δεν εκφράζουν. Κυριαρχούν πάντα αναρχικά και κομουνιστικά συνθήματα και λάβαρα. Αυτά είναι τα ιδανικά του Πολυτεχνείου; Τα "κάτω" και τα "έξω" αποτελούν τις επιδιώξεις της νέας γενεάς; Ό αναρχισμός και οι απαιτήσεις είναι ο αντικειμενικός σκοπός της νεολαίας;

Ή πρόταση του Γενικού Γραμματέως του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Λαλιώτη για τον εορτασμό της επετείου, να ταυτισθεί με θέσεις κατά της τρομοκρατίας, όχι μόνο έπεσε στο κενό, αλλά χλευάστηκε από τους διοργανωτές και αντί αυτού μεταδίδονται συνθήματα υπέρ του Γιάννη Σερίφη και των δολοφόνων της Ε.0.17 Ν ενώ περιοχή είναι γεμάτη από πανώ με ανάλογες επιγραφές και αφίσες του Γκεβάρα!!!

Τι ωφελεί την Ελλάδα ένας τέτοιος εορτασμός; Τίποτε το δημιουργικό δεν αποπνέει. Κανένα δίδαγμα δεν παρέχει. Κανέναν δεν κάνει υπερήφανο. Πώς να κάνη άλλως τε, όταν στηρίζεται σε ανακριβή γεγονότα Δεν αρμόζει μια τέτοια συμπεριφορά σε ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Αν θέλαμε να καθιερώσουμε μα μέρα εορτασμού της Αναρχίας, δεν είναι η καταλληλότερα ή επέτειος του Πολυτεχνείου, θα μπορούσε να ευρέθη κάποια άλλη, ώστε να μη σπιλώνονται οι όποιοι αγνοί αγωνιστές.


ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΝΑΦΟΡΑ Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ''ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ'' ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Νο 8...
ΜΙΑ ΗΡΩΙΔΑ ''ΜΑ'Ι'ΜΟΥ
Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Νο8
οι κομμουνιστές, ήρωες αυτών των ανύπαρκτων νεκρών φοιτητών του Πολυτεχνείου που έριξαν τη Χούντα
“Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΟΣΕ ΝΤΑΓΙΑΝ, ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΕΣΦΑΞΑΝ, ΤΣΑΚΙΣΑΝ, ΣΚΟΤΩΣΑΝ. ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ…”. ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 
ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ...ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου