BLOGGERS HELP

O

6 Ιουν 2014

Η Ταυτότητα είναι η βάση μιας υγιούς κοινωνίας Το παρακάτω άρθρο είναι από αμερικάνικη ιστοσελίδα και ασχολείται με την αμερικάνικη ταυτότητα, η οποία, κατά τον Χάντινγκτον, δημιουργήθηκε από τους αγγλοσάξονες εποίκους της
Αμερικής τον 17ο και τον 18ο αιώνα και συστατικά της ήταν και είναι η αγγλική γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα των εποίκων και οι προτεσταντικές θρησκευτικές αξίες, καθώς και - δευτερευόντως - ορισμένες πολιτικές αρχές. Στην πατρίδα μας, όπου η ταυτότητά μας είναι σαφώς, ασύγκριτα πιο ισχυρή, καθώς προστίθεται η μακραίωνη ιστορία μας και η εθνική/ φυλετική μας ομοιογένεια, η επέλαση της κουλτούρας και πρακτικής του «ιδεώδους» της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, στην οποία οι Έλληνες θα αποτελούν, αρχικά, απλά μια «κοινότητα» ανάμεσα στις άλλες (με τις οποίες οφείλουν να «συνυπάρξουν ειρηνικά») και κατόπιν μια μειονότητα, είναι ορατή σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Η εξίσωση της (εθνικής - θρησκευτικής) Ταυτότητας του ελληνικού λαού με εκείνη της κάθε παράνομα νεοεισερχόμενης ετερόκλητης ομάδας (θυμηθείτε ότι ο ανεκδιήγητος γ.γ. του υπουργείου Παιδείας είχε δηλώσει «Αν γίνει δημοψήφισμα για το τζαμί να γίνει και για όλες τις χριστιανικές εκκλησίες»!!!) και η εμπέδωση «ενοχής» για την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και τα σύμβολά μας, είναι τα εργαλεία για να επιτευχθεί ο στόχος, πίσω από τον οποίον δεν κρύβονται «ανθρωπιστές», ούτε καν «αντιρατσιστές», αλλά στυγνοί εντολοδόχοι της Νέας Τάξης και οι χρήσιμοι ηλίθιοί τους.


Τα μικρά παιδιά πάντα ρωτούν "γιατί;" κάθε φορά που θα τους πεις ότι κάτι πρέπει να γίνει. Το κάνουν αυτό γιατί η ανθρώπινη μνήμη λειτουργεί καλύτερα όταν το σκεπτικό προέρχεται από μια βασική αρχή ή μια κεντρική ιδέα.


Με τον ίδιο τρόπο, οι ίδιες οι κοινωνίες διαμορφώνουν γύρω τους το πρωταρχικό τους Γιατί. Για να υπάρχει μια υγιής κοινωνία, χρειάζεται μια ισχυρή Ταυτότητα. Η Ταυτότητα παίρνει την ισχυρότερη μορφή της, όχι όταν βασίζεται στην πολιτική ή την ιδεολογία, αλλά όταν βασίζεται στην Οργανική Ταυτότητα.


Η Βιολογική Ταυτότητα περιλαμβάνει τρεις βασικούς παράγοντες: τον πολιτισμό, τις αξίες και την κληρονομιά. Οι τρεις αυτοί παράγοντες διαμορφώνουν ο ένας τον άλλον και εξαρτώνται ο ένας από τον άλλο. Ο πολιτισμός προκύπτει από μια αίσθηση του είμαστε «ένας λαός», η οποία προϋποθέτει αναγκαστικά μια αίσθηση ενότητας και κάποια ομοιομορφία στην κληρονομιά και οι αξίες προκύπτουν από τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τον πολιτισμό.


Ένα υγιές πνεύμα αγαπά τον εαυτό του και ανιχνεύει τις ρίζες του μέχρι την ίδρυσή του. Αυτή η ίδρυση παρήγαγε τους προγόνους που ζουν μέχρι σήμερα μέσα από ένα «έθνος» ή ομάδα ομοίων γενετικά ατόμων. Αυτοί οι άνθρωποι διαμορφώνονται από γενιές πολιτισμού οι οποίες επιβραβεύουν ό, τι βρίσκουν κάτι καλό σαν δικό τους σύστημα αξιών, αφήνοντας έξω ότι θεωρούν κακό και έτσι έχουν παρόμοιες κλίσεις.


Η Ταυτότητα επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν κοινές αξίες πέρα από κάθε πολιτική. Αξίες σχετικά με το ευ αγωνίζεσθαι, την έντιμη συμπεριφορά και του τι πρέπει να γίνει, κατά τρόπο που η πολιτική και οι εκλογές με τη 'κοντή μνήμη' δεν μπορεί.


Αν δεν υπάρχει σε κάποιους αυτή η ταυτότητα, η κοινωνία τους θα διαμορφωθεί από τις εμπορικές δυνάμεις και την κυβέρνηση. Τα media, η βιομηχανία, οι ομάδες ειδικών συμφερόντων και η ίδια η πολιτική θα τους χειραγωγήσει μέχρι να μην είναι τίποτα άλλο παρά μια σειρά από συμβιβασμούς, με αποτέλεσμα να έχουν μία γενική, ουδέτερη προσέγγιση των πραγμάτων.


Σε μερικούς ανθρώπους αυτή η γενική προσέγγιση, τους αρέσει διότι αφαιρεί κανόνες και πρότυπα από πάνω τους. Οπότε, μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν! Θα φτάσουν μέχρι τα γηρατειά για να μάθουν πόσο βαρετό είναι αυτό. Όταν κάποιος ζει για να υπηρετεί μόνο τον εαυτό του, σύντομα θα καταλάβει ότι υπηρετεί τον σκληρότερο αφέντη, μια μορφή Σατανά, ο οποίος δεν μπορεί να εξοριστεί στην κόλαση. Το κυνήγι των απολαύσεων σε γερνάει και σε διαλύει. Το να έχεις μια σταθερή θέση και να κάνεις το σωστό σε κάνει να αισθάνεσαι καλά, από την άλλη πλευρά.


Σε αυτό το blog δεν δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα φυλετικά στατιστικά της εγκληματικότητας και στην ανθρώπινη βιοποικιλότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά είναι λάθος, μόνο που δεν περνούν το σχετικό μήνυμα : χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν κι εμάς, που να έρθουν κοντά ο ένας στον άλλον και να είμαστε ενωμένοι με βάση τον πολιτισμό, την κληρονομιά και τις αξίες. Αν δεν το κάνουμε εμείς, θα έρθουν οι επιχειρήσεις και η κυβέρνηση και θα κυριαρχήσουν πάνω μας.


Όταν βλέπετε το έγκλημα να καταστρέφει την κοινωνία μας, σκέψου μήπως ίσως αυτό δεν προκύπτει από «κακούς» ή «κακές φυλές», αλλά από την ίδια την πολυμορφία. Η πολυμορφία (πολυπολιτισμικότητα) απαιτεί έλλειψη ταυτότητας. Στόχος της είναι να καταστρέψει την υπάρχουσα πλειοψηφία και τις αξίες της και να την αντικαταστήσει με μία χωρίς αξίες, χωρίς πολιτισμό και χωρίς καμία κληρονομιά. Τότε μόνο αυτό που βασιλεύει είναι το άτομο που μετατρέπεται σε ένα τέλειο καταναλωτικό ον: νευρωτικό, ακυβέρνητο, απελπισμένο και εγωιστικό.


Η Δύση μπορεί να λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματά της με το να ξαναρχίσει να έχει Ταυτότητα, κάτι το οποίο έχει καταντήσει ταμπού μετά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αντί να βασιζόμαστε στην αστυνομία και τους πολιτικούς, μπορούμε να βασιστούμε στους εαυτούς μας και στον καθένα από εμάς. Μπορούμε να διαμορφώσουμε τις αξίες μας και να απορρίψουμε όσους παραβιάζουν τις αξίες μας. Κατά τη διαδικασία αυτή, θα χάσουμε ένα τεράστιο φορτίο κυβέρνησης και παρασιτικού εμπορίου.


Μπορούμε να επιτύχουμε αυτή τη διαδικασία με ειρηνικά μέσα. Όταν επισημαίνουμε ότι η Ταυτότητα είναι ο στόχος μας, πολλοί συνειδητοποιούν ότι είναι σε λάθος μέρος και αναχωρούν. Χωρίς δωρεάν φυλλάδια και πολιτική ευνοιοκρατίας από την κυβέρνηση, δεν θα έχουν κανένα ενδιαφέρον εδώ και θα πάνε αλλού, όπου οι ευκαιρίες είναι καλύτερες.


Ακόμη περισσότερο, μπορούμε να σταματήσουμε το παιχνιδάκι με τις εκλογές και τους συνεχείς «πολέμους» κατά των κοινωνικών προβλημάτων. Ας φτιάξουμε τα κοινωνικά μας προβλήματα, φτιάχνοντας τους δικούς μας ανθρώπους και ας αρχίσουμε δίνοντάς τους μια αίσθηση υπερηφάνειας και χαράς για αυτό που είναι. Ενθαρρύνετε τους να είναι καλύτεροι σε αυτό που είναι, όχι να εγκρίνουν αναπόδεικτες και υποθετικές "λύσεις". Επανα-κινήστε την κοινωνία μας από μέσα και ανανεώστε την με μια αίσθηση σκοπού.

skywatcher