BLOGGERS HELP

O

8 Ιουλ 2014

ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΜΕΡΚΕΛ - ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ


Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη του Γιόζεφ Γκαίμπελς στη βίλα της οικογένειας Μέρκελ στην Αθήνα (31 Μαρτίου 1939).Η κυρία Μέρκελ τον υποδέχεται στην είσοδο, κρατώντας το κοριτσάκι της.

Η ιστορία ξεκινά ως εξής: Λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος και για τις ανάγκες στελέχωσής του παραρτήματος της εταιρείας Telefunken-Siemens ,έφτασε από το Βερολίνο ο Ρολφ Μέρκελ.
Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, σε μια βίλα στο Ψυχικό, χωρίς όμως ποτέ να του δοθούν ιδιαίτερα καθήκοντα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για κάλυψη προκειμένου να αναπτύξει ένα ανεξάρτητο δίκτυο κατασκοπίας στην Μέση Ανατολή και να προετοιμάσει τοπικές αραβικές εξεγέρσεις που θα ανέτρεπαν την βρετανική επιρροή στις χώρες αυτές.
Με πρόσχημα τις εξαγωγικές δραστηριότητες της Telefunken ταξιδεύει και εγκαθιστά πράκτορες στο Μαρόκο, στο Σουδάν, στην Ιορδανία, στο Ιράν, στο Ιράκ καθώς και στην Κύπρο και στη Μάλτα. Στην Κύπρο χρησιμοποίησε ελληνικές συστάσεις για να έρθει σε επαφή με διάφορους ελληνοκύπριους που θα μπορούσαν να του φανούν χρήσιμοι, αλλά οι Βρετανικές Αρχές τον έδιωξαν εγκαίρως, πολύ πριν τον Σεπτέμβρη του 1939.
Όταν στα τέλη του Μάρτη του 1939,ακριβώς 5 μήνες πριν την έναρξη του πολέμου, ο Γιόζεφ Γκαίμπελς φθάνει στην Αθήνα φιλοξενείται στην βίλα της οικογένειας Μέρκελ. Γκαίμπελς και Μέρκελ ταξιδεύουν μαζί στην Ιταλοκρατούμενη Ρόδο, όπου γίνονται συσκέψεις με Άραβες που έχουν ήδη στρατολογηθεί από τον Μέρκελ. Οι κινήσεις Μέρκελ γίνονται αντιληπτές από την ελληνική αντικατασκοπία και η οικογένεια Μέρκελ υποχρεώνεται να εγκαταλείψει κακήν κακώς την Αθήνα.
Το 1977 η 23χρονη Άνγκελα Κάσνερ παντρεύεται τον Ούρλιχ Μέρκελ.
Μήπως ο παλαιός εκείνος κατάσκοπος είναι ο αδερφός του πεθερού της Άνγκελα ; (πρώην πεθερού γιατί έχει ξαναπαντρευτεί)


ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ - ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ !!
ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ
ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΜΕΡΚΕΛ - ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ
ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΗΣ
ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ..ΜΕΡΤΕΝ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ