BLOGGERS HELP

O

6 Ιαν 2020

ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ & ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


Ο Εθνικοσοσιαλισμός, το αρχαίον ελληνικό  κάλλος και τα κορμιά της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής!,  την «καθαρότητα» του αίματος, μα και τη «δύναμη της θέλησης», δίδασκε πως ο γερμανικός λαός ήταν ο δημιουργικός και δυναμικός  συνεχιστής του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων.
Έως εκείνη τη χρονιά, η παράδοση της ολυμπιακής φλόγας δεν υπήρχε. Μπορεί οι λαμπαδηδρομίες να ήταν γνωστές από την αρχαιότητα, όμως ποτέ δεν αποτέλεσαν κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων....


 Οι λαμπαδηδρομίες και η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας θεσπίστηκαν από τον Χίτλερ στους Ολυμπιακούς του 1936.... 



Ο Χίτλερ, ως λάτρης τής αρχαίας Ελλάδας, ενθουσιάστηκε με την ιδέα του Ντιμ. Εξίσου θερμή υποδοχή επιφύλασσε και η παγκόσμια κοινή γνώμη σε αυτήν την πρωτοπορία, ... 






Η φλόγα που θα άναβε στο αρχαίο σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων θα μεταφερόταν με πυρσούς έως το Βερολίνο. Wikimedia Commons...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/oi-lampadidromies-kai-i-teleti-afis-tis-olympiakis-flogas-thespistikan-apo-ton-chitler-stoys-olympiakoys-toy-1936-pos-ithele-na-emplexei-ton-elliniko-politismo-me-tin-aria-fyli/

Η φλόγα που θα άναβε στο αρχαίο σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων θα μεταφερόταν με πυρσούς έως το Βερολίνο. Wikimedia Commons...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/oi-lampadidromies-kai-i-teleti-afis-tis-olympiakis-flogas-thespistikan-apo-ton-chitler-stoys-olympiakoys-toy-1936-pos-ithele-na-emplexei-ton-elliniko-politismo-me-tin-aria-fyli/

Η φλόγα που θα άναβε στο αρχαίο σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων θα μεταφερόταν με πυρσούς έως το Βερολίνο. Wikimedia Commons... 
Μέσα σε δώδεκα μέρες και έντεκα νύχτες οι πυρσοί έφτασαν στο Βερολίνο, διανύοντας συνολικά 3.187 χιλιόμετρα στα χέρια 3.331 δρομέων....
Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Οργανωτικής Επιτροπής του Βερολίνου έσπευσε να επαινέσει δημόσια τον Χίτλερ για την απόφασή του να προσθέσει την τελετουργία με τους πυρσούς και την αφή της φλόγας στην ολυμπιακή τελετή. Όπως ισχυριζόταν, «εξυπηρετούσε τον σκοπό της δημιουργίας ενός πραγματικού και πνευματικού πύρινου δεσμού μεταξύ της γερμανικής πατρογονικής γης και του αρχαιοελληνικού ιερού, το οποίο ίδρυσαν πριν από περίπου 4.000 χρόνια έποικοι προερχόμενοι από τα βόρεια εδάφη».... 



Η καθιερωμένη τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Ολυμπία. Wikimedia Commons... 


Ο Αδόλφος Χίτλερ θαύμαζε ιδιαίτερα την αρχαία πόλη της Σπάρτης που βρίσκεται στους πρόποδες του Ταϋγέτου. Την  θεωρούσε μοντέλο διακυβέρνησης, λόγω των δυο βασιλέων αλλά «αρχή υπό του πρώτου βασιλέως»∙ πίστευε πως ήταν «πόλη ηρώων» .


Ο Ζίγκφριντ Άιφριγκ ήταν ψηλός, ξανθός και είχε γαλανά μάτια: άρτιο δείγμα απογόνου της Άριας φυλής. Wikimedia Commons...



Ένα άλλο γνώρισμα της Σπάρτης που έκανε τον Αδόλφο να αναριγά από συγκίνηση ήταν η παρουσία στην Σπάρτη των ειλώτων. Οι είλωτες ήταν άτομα στερημένα από την προσωπική τους ελευθερία, ωστόσο δεν ήταν δούλοι στην ιδιοκτησία κάποιου, αλλά αποτελούσαν ιδιοκτησία του κράτους.



Παρόλα αυτά, για την αρχαία Σπάρτη έχουμε ελάχιστα ευρήματα και γνώσεις, οι οποίες στηρίζονται σε ένα και μόνο πρόσωπο, τον Πλούταρχο. Ο Χίτλερ χρησιμοποίησε τα φυλετικά και εθνικιστικά ιδεώδη στου Τρίτου Ράιχ.
Ωστόσο, τον θαυμασμό για την Σπάρτη τον περιγράφει τέλεια  για το Ελληνικό κάλλος, ο Γιόζεφ Γκέμπελς  κατά την επίστεψη του στην πόλη τον Σεπτέμβριο του 1936: «αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι σε γερμανική πόλη».(Γερμανική Πρεσβεία Αθηνών 30-9-36 Χάγκεν Φλάισερ: Ιστορικά Ελευθεροτυπία).
Εντούτοις, το ελληνικό κάλλος , ήταν απαράκαμπτη διδασκαλία στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια.



 Δεν απορεί λοιπόν κανείς όταν διαβάζει ότι: «οι Έλληνες ήταν βόρειας καταγωγής αποδεικνύεται επαρκώς από τα γλυπτά τους. Οι μορφές των θεών τις οποίες αποτύπωσαν στην πέτρα εκφράζουν το σώμα τους, το σχήμα του κρανίου τους την έκφραση του προσώπου τους και σε όλα αυτά τα γνωρίσματα, τη βόρεια προέλευση τους. Με δυσκολία τους διακρίνουμε από τους σύγχρονους εκπροσώπους της βόρειας φυλής[…]». (Hermann Jekeli Rasse ist Verpflichtung“, in Rasse und Volk – Stoffsammlung für die weltanschauliche Schulung – Herausgegeben vom Beauftragten für die weltanschauliche Schulung der deutschen Volksgruppe NSDAP)
Προσοχή όμως εδώ: Τα προγράμματα διδασκαλίας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα δίδασκαν μεν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και αναγνώριζαν τα συγγενικά φυλετικά κριτήρια των αρχαίων Ελλήνων με τους Γερμανους, αλλά ο ύστερος ελληνικός πολιτισμός χρησίμευε στους διδασκάλους μόνο ως παράδειγμα φυλετικής αποφυγής γιατί είχε διαβρωθεί από επιμιξίες με κατώτερο ανθρώπινο υλικό. Η διάβρωση του «άριου» ελληνικού αίματος ξεκινά την ελληνιστική περίοδο όταν: «πολυπληθείς ασιατικές μάζες από την ανατολή εισέδυσαν δια χιλίων διαύλων, δηλητηρίαζαν την Ελλάδα και εξέθρεψαν τον μεταγενέστερο, χλεμπονιάρη λεβαντίνο ο οποίος δεν έχει τίποτα κοινό με τους αρχαίους Έλληνες εκτός από το όνομα». (Alfrend Rosenberg: Der Mythus des 20 Jahrhunderts: Eine Wertung der seelisch-geistigen Gestaltenkämpfe unserer Zeit σελ 35)
Με αυτόν τον τρόπο, αποδείκνυαν στους μαθητές τους εξελικτικούς νόμους που επέτρεψαν της άνοδο και την καθαρότητα του αίματος της.



Όλα αυτά όμως προκάλεσαν μια αμηχανία στην Ελλάδα και στο  καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά. Η ιδεολογία του  ελληνικού  καθεστώτος ήταν ο «Τρίτος Ελληνικός Πολιτισμός» που είχε ως βασικό περίζωμα τον «ελληνοχριστιανικό πολιτισμό», ο οποίος παρουσιαζόταν ως συνέχεια της βυζαντινής αυτοκρατορίας και της αρχαίας Σπάρτης. Άρα, πώς θα ευδοκιμούσαν οι συγγενικές ιδεολογίες; 



Ενα σπάνιο βίντεο του Jesse Owens στα 100μ.
Και κάτι για την ιστορία ...
Μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη του ίδιου του Τζέσι Όουενς έγινε στις 15 Οκτωβρίου 1936, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε Αφροαμερικανούς σε ένα τουρνουά στο Κάνσας Σίτι.
«Ο Χίτλερ δεν με περιφρόνησε. Ο πρόεδρός μας ήταν αυτός που το έκανε. Δεν μου έστειλε ούτε τηλεγράφημα», ήταν το σχόλιο του Αμερικανού.
«Ο Χίτλερ δεν με περιφρόνησε. Ο Ρούσβελτ το έκανε!»

 Την στιγμή μάλιστα που η φυλετική πραγματογνωμοσύνη στο γερμανικό εθνολογικό λεξικό στο λήμμα «Ελλάς» αναφέρει: «Ο σύγχρονος ελληνικός λαός συνεχίζει την παράδοση των Βυζαντινών του Μεσαίωνα οι οποίοι αυτοαποκλήθηκαν Ρωμιοί, δηλαδή Ρωμαίοι. Οι Βυζαντινοί, που από πολιτισμική άποψη αποτελούσαν ένα κράμα χριστιανικών και ανατολίτικων στοιχείων-και πολιτειακά ένα όψιμο ρωμαϊκό κράτος- ήταν απόρροια του εξελληνισμού ξένων λαών, ενώ ο αρχαίος ελληνικός λαός ήχε πάψει να υπάρχει[…]»
 «Θεωρούμε απαραίτητο να αναφερθούμε στον αφανισμό των αρχαίων Ελλήνων, έστω και αν αυτό δεν αρέσει στους Νεοέλληνες». (Χάγκεν Φλάισερ ο.π)



Στο σημείο αυτό, αισθάνομαι την ανάγκη να παραθέσω την εισαγωγή της ανθολογίας αποσπασμάτων της Πολιτείας του Πλάτωνα που προορίζονταν για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Γερμανία: «Εκείνη την εποχή του βαθύτατου κλονισμού όλων των ηθικών αξιών ο μεγάλος Πλάτων ορθώνει το ανάστημα του και δίνει μια ηρωική μάχη εναντία στο καταστροφικό πνεύμα του απόλυτου ολέθρου[…] Ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος φέρνει στο νου το μεγαλείο της βόρειας ψυχής[…] Η μάχη που δίνει σήμερα ο Αδόλφος Χίτλερ έχει τον ίδιο υψηλό στόχο. Τα λόγια του Φύρερ δείχνουν προς τα πού πρέπει να μας οδηγήσει το έργο του Πλάτωνα και πως πρέπει να εισχωρήσει στις ψυχές της Γερμανικής νεολαίας» (Johann Chapoutot, «Ο εθνικοσοσιαλισμός και η αρχαιότητα», εκδ. Πόλις, 2012)    



Ωστόσο, αυτή η μεταλαμπάδευση, απευθείας και χωρίς μεσάζοντες, του ελληνικού κάλλους που υποδείκνυε την εγγύτητα της σύγχρονης βόρειας τευτονικής φυλής των Γερμανών με τους αρχαίους Έλληνες, σε συμβολικό επίπεδο, εκφράστηκε με την ευφυή ιδέα της αφής της ολυμπιακής φλόγας στα ερείπια της Ολυμπίας και την μεταφορά της με λαμπαδηδρόμους στο Βερολίνο για τις ανάγκες της ολυμπιάδας του 1936.
«Οι ενδέκατοι Ολυμπιακοί Αγώνες που ήταν αφιερωμένοι προς τιμήν των νεκρών Γερμανών στρατιωτών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποιήθηκαν από 1 ως 16 Αυγούστου 1936, στο Βερολίνο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, αρχαία και νέα, η ολυμπιακή φλόγα άναψε στην αρχαία Ολυμπία. Ήταν μια απόφαση του εξέχοντος Γιόζεφ Γκέμπελς  στηριγμένη σε μια ιδέα του Καρλ Ντίεμ, γενικού γραμματέα της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων του Βερολίνου.
Για την ιστορία, παρενθετικά πρέπει να επισημάνω πως  τον Μάρτιο του 1945, καθώς ο Κόκκινος Στρατός πλησίαζε στο Βερολίνο, ο Καρλ Ντίεμ οργάνωσε άλλη μια διάσημη εκδήλωση στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης, όπου σε ομιλία του μπροστά σε μια συγκέντρωση χιλιάδων εφήβων, εξηγούσε γιατί πρέπει να υπερασπιστούν τον Χίτλερ μέχρι θανάτου σύμφωνα με το πνεύμα των αρχαίων Σπαρτιατών.
Ο Χίτλερ μάλιστα είχε χρηματοδοτήσει με 300,000 μάρκα - τεράστιο ποσό γιά την εποχή - γιά να γίνουν ανασκαφές στήν αρχαία Ολυμπία   - χωρίς να έχει ουδεμία απαίτηση - και κατά την έναρξη των ανασκαφών παρέστει και ο Υπουργός Παιδίας . 


Τις σχεδόν 4000 δάδες που χρησιμοποίησαν οι λαμπαδηδρόμοι για να μεταφέρουν τη φλόγα κατασκεύασε η εταιρεία Krupp. Έκαιγαν εμπρηστικό μαγνήσιο, μια πυριφλεγή ύλη που εφηύραν Γερμανοί χημικοί. Η φλόγα άναψε με τη βοήθεια ενός ειδικού, κοίλου κατόπτρου, κατασκευασμένου για την περίσταση από τη γερμανική εταιρεία οπτικών συστημάτων Zeiss.
Τη φλόγα συνόδευαν 15 Ελληνίδες ντυμένες με αρχαίους χιτώνες και αγόρια ντυμένα τοξότες μπροστά στους εικονολήπτες της «Ολυμπιακής Εταιρείας Κινηματογράφησης», την οποία διεύθυνε η  σκηνοθέτης Έλενα Μπέρτα Αμάλιε “Λένι” Ρίφενσταλ, με βοηθό  την Ελληνίδα φωτογράφο Έλλη Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη, γνωστή με το ψευδώνυμο «Nelly’s». Η “Λένι” εικονοποίησε τελετουργικά την μεταφορά του πνεύματος από ένα αρχαίο μαρμάρινο ελληνικό σώμα στο ζωντανό σαρκικό τευτονικό σώμα, το σμιλευμένο όμοια με άγαλμα!
Απολαύστε:  



Eπίσημος χορηγός των φασιστικών Ολυμπιακών Αγώνων ήταν η Coca-Cola. Ο γραμματέας της «Αμερικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής», Frederick W. Rubien ανακοίνωσε τα εξής: «Οι Γερμανοί δεν κάνουν διακρίσεις εις βάρος των Εβραίων »
Ενώ ο Υπουργός Επιστημών, Παιδείας και Πολιτισμού του Ράιχ Μπέρνχαρντ Ρουστ, στην ομιλία του κατά την τελετή άφιξης των ολυμπιακών ομάδων, δεν έχασε την ευκαιρία να τονίσει πως «Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες ξαναβρήκαν τις βαθύτερες ρίζες τους»,



Γενικά όμως ο σύγχρονος ευρωπαϊκός Εθνικοσοσιαλισμός έχει στην θεματική του, το ζήτημα της εθνικής «καθαρής» ταυτότητας, που απειλείται λόγω της πολιτικής κοινωνικής και πολιτιστικής παρακμής που προκαλεί η μετανάστευση. Η επίκληση από μεγάλη μερίδα του αστικού πολιτικού συστήματος για προστασία της «εθνικής ταυτότητας» από τους «λαθραίους μετανάστες», δηλαδή η δημιουργία  αποδιοπομπαίων τράγων και εχθρών για να καλυφθεί η κοινωνική υστέρηση της ενιαίας οικονομικά Ευρώπης, επέτρεψε την αναβίωση των φυλετικών ιδεών.
 Εν κατακλείδι, φίλοι μου και για να μην ψάχνουμε ηθικά διδάγματα, απαντήστε μου με το χέρι στην καρδιά: μήπως όλη αυτή η ιστορία μας φαίνεται πολύ μακρινή για να επηρεάσει την καθημερινή και άσπιλη ζωή μας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου