BLOGGERS HELP

O

12 Φεβ 2020

Το Ελληνικό Σχολείο που αλλάζει τις ζωές στη Γκάνα - The Greek School Changing Lives in Ghana


Το Ελληνικό Σχολείο που αλλάζει τις ζωές στη Γκάνα

The Greek School Changing Lives in Ghana


Ένα ελληνικό σχολείο στη Γκάνα, σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές του πλανήτη, προσφέρει ελπίδα και ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά, τα οποία διαφορετικά πιθανόν να καταλήγουν να γίνονται συλλέκτες απορριμμάτων.
Το Προπαρασκευαστικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου , το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον Φεβρουάριο του 2012, είναι το πνευματικό τέκνο του καπετάνιου Αλκιβιάδη Καπά και του φιλελεύθερου φίλου του Ντέμπορα Ελεάζαρ. Βρίσκεται στην πόλη λιμάνι Tema New Town, κοντά στην πρωτεύουσα της Ακράς της Γκάνα.
Το σύνθημα της σχολής είναι η φράση "Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση".
Η Κατερίνα Κάππα, κόρη του Αλκιβιάδη, είναι τώρα εθελοντής στο σχολείο. Αναφέρει στον Έλληνα Ρεπόρτερ ότι «τα παιδιά ζουν σε τρομερές συνθήκες. Αν το σχολείο δεν υπήρχε, οι περισσότεροι από αυτούς πιθανότατα θα περιπλανηθούν στους δρόμους ».

Η Κατερίνα Κάππα Κε Μητσοτάκη δεν έχει ΜΚΟ σαν την Δάφνη την κόρη σας . Οι Ελληνες αυτοί εκτός που χρηματοδοτούν μόνοι τους το έργο που κάνουν  - ΕΊΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΈς - ταυτόχρονα δίνουν και μεγάλο αγώνα για την προβολή της χώρας μας . 


Εκτός από ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών όπως υποδεικνύει το υπουργείο Παιδείας της Γκάνα, τα παιδιά μαθαίνουν ελληνική γραμματική, ιστορία, ποιήματα - ακόμα και ελληνικούς χορούς. "Μαθαίνουν να αγαπούν την Ελλάδα. Έχουμε την ελληνική σημαία τόσο αγαπητή μας », λέει ο διευθυντής Emmanouel Dongo.
Κάθε παιδί διαθέτει δύο σχολικές στολές, μαζί με σχολικά εγχειρίδια και υλικά γραφής. Το σχολείο προσφέρει επίσης πρωινό και μεσημεριανό γεύμα στους μαθητές. «Είναι πιθανώς τα μόνα γεύματα που τρώνε κατά τη διάρκεια της ημέρας», εξηγεί η Κατερίνα Κάππα.
Οι γονείς τους είναι συχνά τόσο κακοί που δεν έχουν την πολυτέλεια να παρέχουν τα βασικά για τα παιδιά τους. Το σχολείο παρέχει επιπλέον σε καθένα από αυτά ιατρική κάρτα υγείας.






"Τα παιδιά έχουν τώρα την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον", λέει ο ευεργέτης του σχολείου και ο εθελοντής Μάτα Καβαρλίνου. "Ονειρεύονται ότι κάποια μέρα θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να βιώσουν τη χώρα από πρώτο χέρι", προσθέτει.
Ο Άγιος Νικόλαος, ο οποίος λειτουργεί εξ ολοκλήρου από εθελοντικές δωρεές, δεν λαμβάνει καμία κρατική χρηματοδότηση. Το πρώτο σχολικό κτήριο χτίστηκε με επιχορήγηση από το Ίδρυμα Μαρία Τσάκου σε γη δωρεά του Ομίλου Τσάκου.
Όταν το σχολείο άνοιξε το 2012, υπήρχαν μόνο 23 μαθητές. Τώρα υπάρχουν περισσότερα από 140.
Δεκάδες οργανισμοί, σχολεία και άτομα από όλο τον κόσμο στέλνουν χρήματα και αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων και σχολικών στολών. Πρόσφατα ένας δωρητής προσέφερε ηλεκτρική κιθάρα, μαζί με ενισχυτή και μικρόφωνο. «Μπορούμε να έχουμε ένα χτύπημα μία φορά μια μέρα», γράφουν οι διαχειριστές του σχολείου στο Facebook.








Πρόσφατα άνοιξε ένα μπλοκ τριών τάξεων, το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τη Μυτιληναίος Α.Ε., μια ελληνική βιομηχανική εταιρία ετερογενών δραστηριοτήτων και τη μητρική εταιρεία της Metka Γκάνα.
Η συμφωνία για το φιλόδοξο έργο υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2019 και το έργο ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από έξι μήνες. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατασκευή κουζίνας και τραπεζαρίας για τους νέους φοιτητές.
Το όραμα του σχολείου για το μέλλον περιλαμβάνει την επέκτασή του στην κάλυψη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας γυμνασίου, με αποκορύφωμα την ανάπτυξη ενός επαγγελματικού κολλεγίου. Το επαγγελματικό κολέγιο θα βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τις πρακτικές δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να βρουν δουλειά στο τέλος της εκπαίδευσής τους.



ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ    ΕΒΡΑΙΟΙ - JEWS   Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

ΕΛΛΑΔΑ         ΔΙΕΘΝΗ-International     ΖΩΟΦΙΛΙΑ - Animal friend 

Einstein Ο ''ΦΤΙΑΧΤΟΣ'' ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΟΥ 20 ΑΙΩΝΑ - Η'' ΑΠΑΤΗ ?

ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ( ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ) !!!    ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου