BLOGGERS HELP

O

17 Μαΐ 2020

COVID – 19 . Παράπλευρη ζημιά: Ο αυξανόμενος ανθρώπινος φόρος της καραντίνας για την απάτη. Collateral Damage: The Mounting Human Toll of the Scamdemic Quarantine



COVID – 19 . Παράπλευρη ζημιά: Ο αυξανόμενος ανθρώπινος φόρος της καραντίνας για την απάτη.

Collateral Damage: The Mounting Human Toll of the Scamdemic Quarantine



Mε δεκάδες εκατομμύρια εκτός εργασίας, ο ανθρώπινος αριθμός της απάτης COVID-19 και συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία. Και όμως, το μεγάλο χτύπημα για την υγεία πιθανότατα δεν έχει έρθει ακόμη, δεδομένου του μειωμένου ανοσοποιητικού μας συστήματος από τις κλειδαριές – μείνετε σπίτι . Η κρίση πιθανότατα θα κορυφωθεί το φθινόπωρο γύρω από την εποχή της γρίπης.
Ωστόσο, εκτός από ιούς, αρχίζουμε επίσης να μαθαίνουμε για τις παράπλευρες ζημίες που προκαλούνται από τις εκτεταμένες κλειδαριές. Για παράδειγμα, 200.000 χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες διαδικασίες τέθηκαν σε αναστολή, καθώς τα νοσοκομεία προετοιμάστηκαν για το υποθετικό φανταστικό τσουνάμι που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Ο έλεγχος του καρκίνου μειώθηκε κατά τους τελευταίους δύο μήνες.
ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ . Από τον Μάρτιο, οι Αμερικανοί έχουν κληθεί να καθυστερήσουν τις ρουτίνες των μαστογραφιών  και των κολονοσκοπίων για να βοηθήσουν στην πρόληψη της εξάπλωσης του Κορωναίου Αυτό συνέβη παγκοσμίως. Ως αποτέλεσμα, οι έλεγχοι για καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου μειώθηκαν μεταξύ 86% και 94% , σύμφωνα με νέα  στοιχεία   ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων Epic, αναφέρει η  STAT . …
Τα ευρήματα εγείρουν ανησυχίες ότι οι θανατηφόροι καρκίνοι ενδέχεται να μην εντοπιστούν εάν τα ραντεβού ελέγχου δεν προγραμματιστούν σύντομα - κάτι που ενδέχεται να μην είναι. «Είμαστε επίσης αρκετά πεπεισμένοι ότι ακόμη και όταν αρθούν τα κλειδώματα, θα δούμε ακόμα τον ενδιαφερόμενο ασθενή λίγο πιο απρόθυμο να μπει», δήλωσε ο Carl Dvorak, πρόεδρος της Epic. «Αλήθεια, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να μιλήσει κάποιος από το ότι δεν θα κάνει κολονοσκόπηση.»
Υπάρχει μια νέα αιτία θανάτου που προκύπτει λόγω του COVID -19: μια τεράστια μείωση της περίθαλψης έκτακτης ανάγκης για μικρές καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.  Πολλοί θα πεθάνουν επειδή δεν ήθελαν να εκτεθούν στον ιό.
Υπάρχει επίσης μια αύξηση των αυτοκτονιών που διατηρείται σχετικά κρυμμένη. Στις αρχές Απριλίου, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν αύξηση κατά περίπου 900% στις τηλεφωνικές γραμμές αυτοκτονίας. Μια γραμμή βοήθειας αυτοκτονίας που συνομιλεί με ανθρώπους μέσω μηνύματος κειμένου αναφέρει επίσης μια πλημμύρα ανθρώπων σε κρίση, λέει ο NPR :
μιλούν για κατάθλιψη και θλίψη.
Και δεν είναι πλέον μόνο οι νέοι που στέλνουν μηνύματα. Οι ενήλικες παραπονιούνται για μοναξιά, σεξουαλική κακοποίηση και διατροφικές διαταραχές.
«Καθώς οι καραντίνες συνεχίζονται, βλέπουμε ότι οι άνθρωποι άνω των 35 ετών αυξάνονται σε υψηλότερο ποσοστό . Για πρώτη φορά, βλέπουμε άτομα να μας στέλνουν άνω των 60 μηνυμάτων.»
Το Well Being Trust, ένα έργο του Robert Graham Center for Policy Studies, κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα μια έκθεση με τίτλο " Projected Deaths of Despair from COVID-19 ". Ο στόχος της έκθεσης είναι να προβλέψουμε πόσους θανάτους απόγνωσης μπορούμε να δούμε βάσει τριών υποθέσεων κατά τη διάρκεια του COVID-1984, της οικονομικής ανάκαμψης, της σχέσης μεταξύ θανάτων απόγνωσης και ανεργίας.
Το κέντρο εκτιμά ότι οι κλειδώσεις πιθανόν να οδηγήσουν σε 75.000 επιπλέον θανάτους από αλκοόλ, κατάχρηση ναρκωτικών και αυτοκτονία. Μια γρήγορη οικονομική ανάκαμψη θα είχε τον μικρότερο αντίκτυπο, 27.644 θανάτους απόγνωσης. λαμβάνοντας υπόψη ότι μια αργή ανάκαμψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε 154.037, ή σχεδόν διπλάσιο από τον αριθμό των ατόμων που φέρεται να έχουν πεθάνει από κοροναϊό μέχρι σήμερα.
Χρησιμοποιώντας τα ιστορικά δεδομένα, η μελέτη διαπίστωσε συσχέτιση μεταξύ των ποσοστών αυτοκτονίας και των ποσοστών ανεργίας. Η αύξηση του ποσοστού ανεργίας κατά 1% ισοδυναμεί με αύξηση 1 έως 1,61% του ποσοστού αυτοκτονίας. Διαπίστωσε επίσης ότι για κάθε 1-βαθμό αύξηση της ανεργίας, οι θάνατοι που σχετίζονται με τα ναρκωτικά αυξήθηκαν κατά 3,3% (3,9% για τους θανάτους που σχετίζονται με οπιοειδή).
Το τρέχον ποσοστό ανεργίας, πριν από πέντε ημέρες, ανέρχεται στο 14,7%. Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις έφτασαν το 15%, αναφέρει η έκθεση. Οι πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις κυμαίνονται μεταξύ 18 και 28% της ανεργίας. 



Συνολικά, οι θάνατοι από απελπισία είναι πιο συνηθισμένοι μεταξύ 55-64 ετών .
Ωστόσο, ο Zero Hedge, επικαλούμενος μια έρευνα της CivicScience, ανέφερε την Τετάρτη ότι το 69 τοις εκατό των ερωτηθέντων δεν θα επαναλάβει όλες τις κανονικές δραστηριότητες αφού τα κράτη άρουν τις παραγγελίες διαμονής στο σπίτι. Σχεδόν το ένα τρίτο των Αμερικανών, ή 31 τοις εκατό, θα παραμείνει σε καραντίνα, ακόμη και αν οι τοπικές κυβερνήσεις εξέδωσαν ειδοποίηση για να επιστρέψουν στις κανονικές καθημερινές δραστηριότητες, προκειμένου να αποφευχθεί μια οικονομική κατάρρευση. Την ίδια οικονομική κατάρρευση προβλέπεται και στην Ελλάδα .



Οι ημερομηνίες είναι καθυστερημένες, αλλά το Express Scripts αναφέρει ότι οι συνταγές για φάρμακα κατά του άγχους σημείωσαν άνοδο 34% μεταξύ 16 Φεβρουαρίου και 15 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής αύξησης 18% σε εβδομαδιαία βάση την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαρτίου.
Οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν  αυξηθεί 55%  σε σύγκριση με αυτήν την περίοδο πέρυσι.
Μια αναζήτηση στο Google για «αύξηση των αστέγων και κλειδώματα» για την προηγούμενη εβδομάδα ήταν αποκαλυπτική. Οι πρώτες τρεις σελίδες αποτελεσμάτων σε αυτό το θέμα ήταν εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, καμία από την Lugenpresse των ΗΠΑ. Παρόμοια παράξενα κατασταλμένα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίστηκαν κατά την αναζήτηση αυτοκτονιών ιού κοροναϊού.
Μια ανάλυση του Δικτύου Περιφερειακών Συμβουλίων (DCN), το οποίο αντιπροσωπεύει 187 συμβούλια του Ηνωμένου Βασιλείου, αποκαλύπτει ότι μισό εκατομμύριο νοικοκυριά κινδυνεύουν επί του παρόντος για έλλειψη στέγης.
Ως συνέπεια των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων στα ομόλογα, σε συνδυασμό με τον υψηλό κίνδυνο, η Wall Street Journal αναφέρει ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες αποφεύγουν την έκδοση ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής. Η κινητήρια δύναμη πίσω από τη δράση: μια κατάρρευση των επιτοκίων που συνδέεται με την εξάπλωση του νέου κοροναϊού και η προσδοκία από τους ασφαλιστές ότι τα επιτόκια δεν θα ανακάμψουν σημαντικά σύντομα.

 ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook
ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ      ΚΟΡΟΝΑ'Ι'ΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου