BLOGGERS HELP

O

14 Μαρ 2016

ΕIΔΟΜΕΝΗ: Πρόσφυγες εγκαταλείπουν την Ελλαδα και κατευθύνονται μαζικά προς την ΠΓΔΜ


Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες έχουν περάσει μέχρι στιγμής τον χείμαρρο που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, μετά το ακριτικό χωριό Χαμηλό, ενώ συνεχώς φτάνουν κατά διαστήματα νέες ομάδες.

Κρατώντας σχοινιά και με τα λιγοστά τους υπάρχοντα ανά χείρας, οι πρόσφυγες περνούν μέσα από τα παγωμένα νερά επιχειρώντας να βρουν κάποιο πέρασμα, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη, το οποίο είχε σταματήσει στην Ειδομένη εδώ και αρκετές ημέρες.
Οι αρχές απευθύνουν εκκλήσεις να επιστρέψουν στον καταυλισμό της ουδέτερης ζώνης στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ.
Ένα χαρτί που φέρεται να κυκλοφόρησε αργά το βράδυ της Κυριακής, όπου αναγράφονταν -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι τα σύνορα είναι εικονικά κλειστά και πως αν περπατούσαν πέντε χιλιόμετρα, θα μπορούσαν να περάσουν στην ΠΓΔΜ, ξεσήκωσε εκατοντάδες πρόσφυγες και τους έκανε να ξεκινήσουν την πορεία τους προς τα σύνορα λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με το Reuters, αρκετοί πρόσφυγες κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα, με τις αρχές της ΠΓΔΜ να τους συλλαμβάνουν.
ΑΠΕ
είτε το μυστηριώδες φυλλάδιο που μοιράστηκε το βράδυ της Κυριακής και ανάφερε πως τα σύνορα είναι εικονικά κλειστά.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες των απεγνωσμένων προσφύγων που επιχείρησαν την Δευτέρα να περάσουν μέσω εναλλακτικών διαδρομών και υπό αντίξοες συνθήκες τα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Πολλοί εξ αυτών κατάφεραν να εισέλθουν στο έδαφος των Σκοπίων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι αρχές της χώρας τους μεταφέρουν στη Γευγελή προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία διοικητικής απέλασης.
Ένα χαρτί που φέρεται να κυκλοφόρησε αργά χθες το βράδυ, όπου αναγράφονταν -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι τα σύνορα είναι εικονικά κλειστά και πως αν περπατούσαν πέντε χιλιόμετρα, θα μπορούσαν να περάσουν στην ΠΓΔΜ, ήταν αυτό που ξεσήκωσε εκατοντάδες πρόσφυγες και τους έκανε να ξεκινήσουν την πορεία τους προς τα σύνορα λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας.


Δείτε το φυλλάδιο: 
Η ανάρτηση θεμάτων απο άλλους ιστότοπους δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή μας. Επίσης δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο ενυπόγραφων κειμένων η σχόλιων.
Αν σας αρέσει κάντε like  ΕΔΩ στην σελίδα... Ευχαριστώ !!!